Librăria Bizantină ne invită la un „trialog”, joi, 29 octombrie a.c., de la ora 19, pe baza celui mai recent volum scris de Madeea Axinciuc, numit Despre Ierarhiile Divine. Fascinaţia Unului şi lumile din noi – Temeiuri pentru pacea religiilor, apărut la Editura Humanitas.

Convorbirea va avea loc între invitaţii evenimentului: Prof. Dr. Gheorghe Vlăduţescu, Pr. Prof. Dr. Constantin Coman şi Prof. Dr. Madeea Axinciuc. Maia Morgenstern va fi prezentă la eveniment şi va lectura din carte.

„Ce mod de înţelegere a lumii are un şaman care îşi schimbă, după voinţă, forma trupului? Ce înţelegere a lumii a avut Hristos când a mers pe mare? Hristos nu a păşit cu trupul pe apa, ci, prin înţelegerea diferită a ceea ce este, El a păşit, iar trupul l-a urmat. Forma trupului se schimba, în cazul şamanului, pentru că ea urmează cu fluiditate mişcarea sufletului. Cauzalitatea prin legătura Unului înseamnă a asculta şi a urma mişcarea sufletului. Ea survine numai dacă sufletul nu este (prea) îngreunat de trup, lăsându-se purtat, orb şi în neştire, de acesta”, notează Madeea Axinciuc.

Informaţii despre eveniment pot fi găsite aici.

afis MADEEA AXINCIUC2_web

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2045 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici