Lansarea cărţii Evreii şi cuvintele, eseul scris de Amos Oz şi de fiica sa, istoricul Fania Oz-Salzberger, este motivul întâlnirii pe care Madeea Axinciuc, Andrei Oişteanu şi Andrei Cornea o vor avea cu iubitorii de lectură, miercuri 21 octombrie, de la ora 19, la Librăria Humanitas din Cişmigiu.

„Alternând comentariul textelor sacre evreiești cu analiza fină şi plină de umor a istoriei acestui popor aflat într-o eternă chestionare a propriei identităţi, a naturii legăturii omului cu Dumnezeu şi a relaţiei dintre oameni, volumul Evreii şi cuvintele aduce la lumină, cu farmec şi elocinţă, povești uitate din Marea Istorie”, scrie Humanitas.

Problema identităţii evreieşti este comentată în acest eseu, sub forma unui dialog între Amos Oz și fiica sa, Fania Oz-Salzberger. „Minuţios documentată, cartea nu devine greoaie datorită supleţii argumentării şi ideilor, condimentate cu un umor savuros: fie că este vorba despre figuri exemplare de rabini, despre o istorie a personajelor feminine din Biblie sau potenţialul autor feminin al Cântării Cântărilor, ori despre importanţa educaţiei şi iniţierii timpurii a copiilor în tainele textelor sacre, ea păstrează aceeași formulă alertă şi palpitantă până la sfârşit”, notează editura.

Amos Oz, născut în 1939, este cel mai de seamă prozator şi eseist israelean. De-a lungul carierei sale, autorul a fost distins cu peste 30 de premii. Printre acestea se numără: Premiul Păcii al Editorilor Germani (1992), Premiul Goethe (2005), Premiul Grinzane Cavour (2007), Premiul Príncipe de Asturias pentru literatură (2007), Premiul Heinrich Heine (2008), Premiul Franz Kafka (2013).

Volumul Evreii şi cuvintele, publicat în 2012, este tradus în peste 40 de limbi.

news-Evreii-si-cuvintele-V1

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!