Colleen Hoover este una dintre primele autoare de Romance pe care le-am citit. Mi-a plăcut foarte mult stilul ei și m-a încântat faptul că nu este din cale afară de romantică, fiind mereu ancorată în realitate și având acel vibe care îți spune că tu citești ceva inspirat din viața reală, nu ficțiune 100%. O urmăresc și pe social media, este super amuzantă și mereu pusă pe glume, în antiteză practic cu poveștile destul de impactante pe care le scrie.

Colecția mea de cărți Colleen Hoover este mare și majoritatea sunt în ediție bilingvă, pentru că mi-au plăcut atât de mult poveștile ei încât am vrut să am cartea atât în engleză cât și în română. Este o inspirație pentru alte autoare de acest gen și își schimbă stilul constant, adaptându-se cerințelor publicului ei țintă. Iubește genul Romance, însă a adoptat și un alt stil de curând, unul cu influențe de Thriller care i s-a potrivit mânușă.

Am două cărți preferate de la Colleen – una a apărut deja la noi, tradusă de Editura Epica și alta o am în format paperback, dar în engleză. Cu această ocazie fac apel la Epica să o traducă și în România, pentru că este pur și simplu mi-nu-na-tă!!

                                                                   Ramona recomandă Colleen Hoover 🙂

Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii

Ugly Love. Despre fata urata a iubirii - Colleen HooverO carte foarte matură și oarecum mai detaliată decât alte povești ce îi aparțin acesteia. Spre deosebire de cărțile cu adolescenți, care aveau traume, dar își trăiau povestea de dragoste într-un mod mai cast, sau mai cuminte, în această carte Miles și Tate sunt destul de generoși cu cititorii și îi invită în toate aspectele vieții lor, inclusiv trecutul și viață amoroasă destul de activă. Miles are un trecut tragic, marcat de suferință și pierdere și din această cauză nu cauta dragostea sub nicio formă. Are o relații cu beneficii cu Tate, o frumoasă fată care îi acceptă propunerea, doar pentru a se află într-o ipostază imposibilă la scurt timp după aceea. La prima vedere, este un pact simplu, bazat doar pe distracție și explorare. După ceva vreme, lucrurile se schimbă și cei doi se află într-o situație foarte delicată, pentru că au depășit deja linia aceea fină de casual.

Miles bate mereu în retragere, deși gesturile lui îl trădează de multe ori, însă trauma este încă vie în sufletul lui și o să dureze ceva timp până când o să învețe să lase trecutul acolo unde trebuie. Tate este îndrăzneață și luptă pentru ceea ce își dorește, însă totul are o limită și vom vedea cât de grea este misiunea ei în ceea ce îl privește. Este o carte care pune iubirea într-o perspectivă diferită și îți arată partea mai puțin plăcută a vieții, în care trebuie să treci prin etape chinuitoare pentru a găsi persoana cu care ești menit să fii. Suferi cumplit împreună cu personajele, le cerți mereu atunci când nu te ascultă și te bucuri când își arată iubirea unul față de celălalt.

Cartea este relatată din perspectiva trecut – prezent și în acest mod ne oferă o imagina de ansamblu asupra celor întâmplate și înțelegem exact de ce personajele noastre au ajuns așa. Lecții de viață, suferință, dar și foarte multe scene de dragoste marchează acestă carte specială care sigur te va trece prin toate stările posibile. Informațiile sunt livrate gradual, din ambele perspective și NIMIC nu este lăsat la voia întâmplării.

November 9

November 9 (Polish Edition): Hoover, Colleen: 9788375151435: Amazon.com: BooksÎnainte de a începe recenzia, vreau să spun că nu cred în numere sau în numerologie. Poate nici nu am fost învățată în acest spirit, însă nu prea cred în coincidențe și mai ales atunci când acestea sunt exprimate în cărți, pentru le consider construite special pentru așa ceva. ÎNSĂ, citind “November 9”, mi-am dat seama că până și cea mai sceptică persoană se poate convinge de anumite lucruri atunci când în jurul acestora sunt brodate anumite întâmplări care o lasă cu gură căscată.

 “November 9″ întră în această categorie, pentru că este o carte pe care nu ai cum să o uiți. Coincidență, soartă, karma, Dumnezeu, nu știu exact, dar cert este că Hoover a reușit să mă facă să mă îndrăgostesc de acțiune și să o cred. 😊 Am citit acum ceva ani această carte și dacă nu mă înșel, a fost printre primele alese, pentru că m-a intrigat titlul. Ce se poate întâmpla într-o zi de 9 noiembrie? Multe…. A fost o poveste originală, unică și foarte frumos construită în jurul a două personaje, Ben și Fallon. Mesajul este heatbreaking și atât de profund încât nu ai cum să îl uiți  – să nu pui accent pe trăsăturile fizice, pentru că ele nu te definesc. Lasă calitățile să vorbească pentru ține și poartă-te cu mândrie pentru lucrurile pe care le-ai făcut în viață. În dragoste lasă-te purtat de vocea inimii, nu de temeri și ai curaj să îți arăți sentimentele și să îți spui gândurile cele mai ascunse.

Îmi este foarte greu să dau detalii, pentru că urăsc spoilers, însă așa cum am zis mai sus, 9 noiembrie este ziua în care Fallon a fost marcată pe viață și a suferit traume fizice pe care nu le poate repara. Tot în acea zi, dar în alt an, l-a cunoscut pe Ben, bărbatul care avea să îi schimbe viitorul, dar să îi aducă aminte de trecut. Sună ciudat, dar vă rog să mă credeți, este o minunăție de carte, atât de frumos gândită și clădită, încă nu înțeleg cum Epică nu a tradus-o. Dar, nu spunem că este târziu, o să facem un pressing aici. 😊


Colleen Hoover, un nume care mie îmi trezește o mulțime de emoții, întrucât este autoarea mea preferată de cărți romance. Colleen are în prezent douăzeci și una de cărți destinate tinerilor, dintre care un număr considerabil se regăsește printre bestseller-urile celebre din New York Times. Am descoperit această autoare cu foarte mulți ani în urmă datorită mamei mele care împărtășea cu mine toate cărțile pe care le citea, toate noutățile care făceau parte din aproape toate genurile. Nu știam la ce să mă aștept pentru că adoram tot ce citeam, tot ce îmi recomanda ea, pe vremea aceea neavând mare acces la postările editurilor, la anunțurile despre noutăți, mai ales că nu era o perioadă în care editurile să fi avut conturi foarte active, să nu mai spun că nu știam despre conceptul de bookstagram.

                                                                  Ruxandra recomandă Colleen Hoover 🙂

Slam. Din dragoste pentru Layken

Slam. Din dragoste pentru Layken - Colleen Hoover - elefant.roAșa că mi-am luat eBook-ul și am început prima mea carte scrisă de Colleen: “Slam. Din dragoste pentru Layken”. Acesta este primul volum din seria Slammed, din păcate singurul care a fost tradus, fiind urmat de volumul doi, Point of retreat și volumul trei, This girl. Trebuie să spun că felul în care scrie această autoare minunată este unul aparte, este diferit și este întotdeauna presărat cu suferință. Numai ea ar putea să scrie o poveste de dragoste frumoasă și profundă, ca apoi să ne zdrobească inimile cu întorsături de situație și secrete, cu secvențe bruște din trecutul personajelor, cu mici șocuri dulci-amare care reprezintă exact cireașa de pe tort. La ce mă puteam aștepta de la o poveste scurtă intitulată Slam? Ce însemna acest cuvânt, până la urmă?

Ei bine, slam era exact ceva ce urma să iubesc din tot sufletul: poezie. Layken este o tânără a cărei familie a primit o lovitură dureroasă când tatăl ei s-a stins din viață lăsându-i singuri pe ea, frățiorul și mama ei. Povestea ei prinde culoare atunci când Will, vecinul de lângă noua lor locuință apare în viața lor. Evident că el reprezintă întruchiparea perfecțiunii, un bărbat pasionat de slam, care își crește singur frățiorul muncind din greu. Viețile lor se îmbină atunci când frații lor încep să petreacă timp împreună, forțându-i să se întâlnească tot mai des.

De la bun început, Layken a fost atât de puternică, a fost o luptătoare care a îndrăznit să viseze la o viață frumoasă, la fericirea care se pare că există chiar și după ce viața dăruiește o furtună. Pe Will l-am perceput în fiecare capitol ca pe un bărbat matur, în ciuda vârstei lui, căci felul său asumat, calculat și sincer de a fi, a făcut ca el să crească în ochii mei din toate punctele de vedere. Atunci când relația lor întâlnește inevitabilul obstacol, oricât ar încerca să lupte cu regulile și cu sfârșitul poveștii lor. Will și Lake nu pot sta departe unul de celălalt, iar finalul aduce cu el scene pline de suferință, însă în mod neașteptat, o suferință dulce-amară, care oricât de dureroasă ar părea, este atât de frumoasă, ca o reflexie a realității, căci acesta este cel mai emoționant și dureros aspect al cărților pe care Colleen Hoover le scrie. Faptul că totul este atât de real, faptul că poveștile ei grăiesc adevărul din spatele lumii în care trăim unde oamenii și destinul sunt capabili de lucruri îngrozitoare. Poveștile de viață despre tristețea personajelor oglindesc realitatea și sunt convinsă că sunt inspirate dintr-o mulțime de povești din lumea reală, așa cum veți întâlni și destăinuirea ei din mulțumirile de la finalul romanului: Totul se termină cu noi.

Confess

Confess (TV Series 2017– ) - IMDbToate mărturisirile prezente în carte sunt primite de la cititorii anonimi, însă până acolo, să mai vorbim despre Slam și despre impactul pe care a avut-o asupra mea. La vârsta aceea, Slam m-a rănit pentru că nu știam că este posibil ca o carte să ascundă o poveste atât de profundă și de impresionantă. Oricât de trist ar fi fost sfârșitul, niciodată nu aș fi putut să îi ofer mai puțin de cinci steluțe, căci toate cărțile ei merită zeci de steluțe pentru imaginația și sufletul pe care și le-a pus în aceste povești și în aceste personaje minunate.

Deși au fost mai multe titluri care au urmat, am ajuns mai târziu și la Confess, o poveste diferită, nu atât de sfâșietoare, dar asta nu înseamnă că nu au existat capitole care să se joace cu inima mea, tocmai pentru că minunata Confess este o carte despre artă, așa cum titlul ei reprezintă numele atelierului de artă al lui Owen Gentry, tânărul artist care îi va fura inima lui Auburn Reed.

Trecutul lui Auburn era unul întunecat care îi amintea permanent despre felul în care pierduse toate șansele la viitorul la care visa, alături de bărbatul pe care îl iubea. În prezent, ea ajunge să lucreze la Confess, iar între ea și Owen se înfiripă o iubire sinceră, așa cum nu au mai trăit niciodată, însă tipic romanelor lui Colleen, nici acestuia nu îi lipsește elementul șocant care apare la jumătatea cărții și care face ca totul să fie o poveste tristă și înduioșătoare despre doi tineri care luptă pentru o iubire care le este furată de către destin.

Finalul, la fel ca finalul de la Slam, reprezintă un alt capitol care mie mi-a frânt inima și care m-a convins pentru a mia oară că aceste cărți vor rămâne în inima mea ca fiind unele dintre cele mai triste și frumoase. Colleen Hoover este un autor pe care cred că oricine trebuie să îl citească, căruia trebuie să îi dați o șansă măcar pentru felul ei de a se juca cu genurile, cu ideile și cu sufletele cititorilor. Chiar și acum, după atâția ani, numai gândul la aceste cărți îmi trezește amintirea nopților nedormite când stăteam cu cărțile ei în brațe pentru a le termina. De la romance-uri siropoase, la romance-uri sfâșietoare și către thrillere uluitor de bine scrise, sunt convinsă că talentul ei este unul de neegalat, iar eu știu că îi voi citi fiecare carte pentru că fiecare ascunde câte o nouă față a creativității ei și sper să ajung să le descopăr pe toate!

Urmează partea a doua din acest articol si atenție, este chiar mai lung decat cel pe care tocmai l-ați citit. 😊

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!