Colleen Hoover este una dintre scriitoarele mele preferate, ce a scris foarte multe opere care au ajuns bestselleruri New York Times. Multe dintre acestea sunt traduse în limba română și se găsesc la editura Epica: ”Totul se termină cu noi ”și ”Hopelles. Fără speranță”.

                                                            Maria Magdalena recomandă Colleen Hoover 🙂

May be an image of 1 person and hair

Totul se termină cu noi

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover - elefant.roÎncă de la primele rânduri, Colleen Hoover ne introduce în povestea lui Lily Bloom, o tânără care nu a avut o viață ușoară, dar întotdeauna a luptat pentru visele ei. A trecut printr-o copilărie grea, fiind victima indirectă a violenței domestice din familie, o copilă care și-a considerat mama mult prea slabă, neînțelegând sacrificiile mamei : dacă o lovea, următoarele două săptămâni urmau să fie minunate. Anii au trecut, iar tatăl său moare. Mama ei o pune la înmormântare să țină un elogiu în memoria tatălui său, însă Lily nu a găsit niciun lucru bun de spus despre tatăl ei, așa că a împietrit și a stat două minute pe scenă fără să spună nimic, până când unchiul său a coborât-o.

După acest moment stânjenitor, Lily a simțit nevoia de puțină eliberare, a simțit nevoia să stea singură și să-și adune gândurile, așa că a mers pe acoperișul unui bloc, unde a încercat să se relaxeze. Stând acolo și încercând să depășească momentele petrecute în urmă cu puțin timp, o altă persoană intră pe ușă, un tânăr neurochirurg, Ryle Kinkaid, care tot ce își dorește în viață este succesul. Tot ce își dorea Lily era să aibă afacerea sa proprie, să-și deschidă o florărie, așă că la șase luni de la întâlnirea cu Ryle, renunță la jobul pe care îl avea și încearcă să-și urmeze visul. Allysa, o fată tânără care își cauta un loc de muncă, o întâlnește pe Lily la florărie și o ajută să o deschidă, devenind, în cele din urmă, cele mai bune prietene.

Trebuie să vă mai spun că fantomele trecutului reapar și în această carte. Atlas, prima dragoste a lui Lily, un băiat fără casă pe care Lily l-a ajutat în adolescență și de care a ajuns să se îndrăgostească,  reapare în viața ei, exact așa cum i-a promis cu câțiva ani în urmă.

„O să-ți promit ceva, mi-a spus.  Atunci când viața mea va fi suficient de bună încât tu să poți face parte din ea, te voi căuta.  Dar nu vreau să mă aștepți, pentru că s-ar putea ca asta să nu se întâmple niciodată.”

Imediat cum am început să o citesc, nu am vrut să o mai las jos din mânâ. Cred că fiecare om ar trebui să citească această carte, deoarece  ai foarte multe lucruri de învățat din experiența de viața a protagonistei și mai mult de cât atât, poate foarte mulți dintre voi se regăsesc în această carte, mai mult sau mai puțin. Poate că experiențele prin care a trecut Lily nu sunt adevărate 100%, însă cu siguranță măcar 40%  din această carte este inspirată din viața autoarei. Este o operă profundă, plină de emoție ce reușește să te facă să empatizezi cu protagonista, te face să-ți pui întrebarea Eu ce-aș face dacă aș fi în situația ei?

Cine era Allysa? Ce se întâmplă între Ryle și Lily? Cum va reacționa Lily când îl va reîntâlni din nou pe Atlas ? Ce va alege Lily ? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veți găsi, în momentul când veți citi cartea. O recomand cu încredere tuturor și abia aștept să aud părerile voastre după ce ați citit-o.

Hopelles. Fără speranță

Hopeless - Kindle edition by Hoover, Colleen. Literature & Fiction Kindle  eBooks @ Amazon.com.O carte sensibilă,plină de iubire,sensibilă, despre încrederea pe carte iubire ți-o poate da pentru a putea privi spre viitor. Fiorii priei iubiri, suferință, întrebări fără răspuns, toate acestea Colleen Hoover le înglobează într-o carte de excepție.

Sky este o adolescentă de șaptisprezece ani, elevă în ultimul an de liceu care fusese adoptată de Karen, o mamă strictă, însă foarte iubitoare. Holder este un băiat foarte atrăgător și reușește să-i stârnească curiozitatea lui Sky încă din primele clipe. La rându lui, Holder este surprins de Sky și insistă să-i afle numele.

Trecutul nu le dă pace celor doi și Sky află din ce în ce mai multe lucruri rele despre tânăr, dar aparențele pot înșela, iar diferența dintre aparență și esență este foarte sesizabilă în această carte.

În final, Sky va reuși să treacă peste toate traumele copilăriei, iar atât Sky cât și Holder vor reuși să lase trecutul în urmă, bucurându-se de prezent și chiar și de viitor. Ce se va întâmpla între cei doi și ce adevăruri vor ieși la suprafață, veți afla citind cartea ”Hopelles. Fără speranță”, o carte superbă care surprinde fiorii primei iubiri, suferința, modul în care trecutul își pune amprenta în viața protagoniștilor.

Recomand cu mare drag ambele cărți și sunt sigură că le veți adora și nu vă veți putea dezlipi de ele până nu le veți termina Colleen Hoover are un mod de a scrie romance aparte, pe care eu l-am îndrăgit foarte mult. Este o scriitoare ce reușește să țină cititorul captivat până la sfârșitul cărții.


Colleen Hoover are un stil sensibil și foarte plăcut de a reda o poveste, iar ancorarea acțiunii în realitate reprezintă posibilitatea cititorului de a extrage o noua învățătură despre viață. Cărțile ei se adresează fiecărui tip de public, reușind să satisfacă până și cele mai exigente așteptări. Recomandările mele de lectura sunt: Dintotdeauna Tu și Verity, două cărți foarte diferite din punctul de vedere al poveștii, însă pornind de la aceași idee: viața de familie.

                                                                    Diana recomandă Colleen Hoover 🙂

May be an image of Dia Cornila and smiling

Dintotdeauna Tu

Dintotdeauna tu - Colleen Hoover - LibrisCartea se axează pe relațiile dintre membrii unei familii și pe modul în care aceștia le gestionează. Ceea ce m-a atras a fost faptul că această carte reprezintă o portretizare a unei familii din viața reală. Cu bune și cu rele.

Morgan și Jenny sunt două surori care se diferențeaza prin caracter, însă se aseamănă prin frica comună de a-și exprima vocal dorințele. Acest lucru este un factor determinant al evenimentelor din viața lor. Morgan rămâne însărcinată la șaptesprezece ani cu iubitul ei Chris, ulterior căsătorindu-se cu acesta, iar Jenny se logodește cu Jonah, iubitul ei din adolescență. După șaptesprezece ani, un accident de mașină în care sunt implicați Chris și Jenny, reprezintă punctul de cotitură în viața liniștită de familie. Atât Morgan, cât și Jonah, descoperă informații pe care nu se așteptau să le afle vreodată, încercând totodată să facă față șocului cauzat de pierderea celor dragi. Accidentul o marchează și pe Clara, fiica lui Morgan și a lui Chris, devenită acum adolescentă, și îi afectează relația cu mama sa.

Din acel moment, totul pare că se destramă, fiecare personaj ducând o luptă cu propriile sentimente și neștiind cum să gestioneze relația cu celălalt. Însă, viața trebuie să meargă mai departe, iar modul în care evoluează personajele reprezintă o lecție pentru fiecare dintre noi. Felul în care Colleen a reușit să redea fiecare detaliu al întâmplărilor este principalul motiv pentru care această carte merită să fie citită. Este mai mult decât o poveste despre iubire. Este o poveste despre viață.

Verity

Verity by Colleen HooverAceasta, în schimb, m-a surprins prin doza de mister și nuanțele de thriller. Citind, am observat că este total diferită de celelalte cărți ale autoarei.

Lowen este o tânără scriitoare, care se confruntă cu teama de a ieși în evidență altfel decât prin scris. Într-un moment prielnic, i se oferă ocazia de a continua, sub anonimat, seria de romane ale faimoasei scriitoare Verity Crawford, care se află în comă din cauza unui accident. Mutându-se în casa lui Verity, Lowen află mai multe detalii despre viața greu încercată a familiei Crawford și descoperă și un jurnal intim al scriitoarei, în care sunt redate momente absolut halucinante din viața de familie. Acest lucru și câteva alte întâmplări, o determină pe aceasta să suspecteze că starea de sănătate a lui Verity nu este chiar atât de precară pe cum se crede. Dar cum rămâne cu soțul îndurerat?

Evoluția acțiunii reușește să țină cititorul cu sufletul la gură până la final, ca apoi finalul să răstoarne absolut toate teoriile pe care acesta le poate avea. Sinceră să fiu, nu credeam că această carte este atât de bine scrisă. Cunoscând traiectoria lui Colleen, mă așteptam la cu totul altceva, dar mă bucur să spun că mi-a depășit absolut toate așteptările. Suspansul legat de evenimente împletit cu informațiile descoperite în jurnalul intim al lui Verity, au reușit să mă țină prinsă pe tot parcursul lecturii. Am observat că este o carte foarte apreciată de către ceilalți cititori și pe bună dreptate. Chiar tind să cred că este una dintre cele mai bune cărți citite de mine în ultimele luni.

În urma lecturii celor două cărți, am descoperit că autoarea Colleen Hoover este cameleonică și că se poate mula pe aproape orice gen literar, de la dragoste la thriller. Cărțile ei sunt apreciate de milioane de oameni și mă bucur să văd că sunt populare și în România. Colleen Hoover chiar merită citită!


O lunga perioada de timp va spun sincer ca am evitat cartile scrise de Collen Hoover. Am evitat cartile ei pentru ca mi se parea ca e genul de autor care se adreseaza unei alte categorii de cititori, cu precadere cea formata din adolescenti. Cu cativa ani in urma insa mi-am facut curaj si am citit cateva dintre cartile ei si vreau sa va spun ca am ramas placut surprinsa de cat de captivante mi s-au parut. Din 2012 cand a publicat prima carte si pana in prezent, autoarea a scris 21 de carti unele sub forma de serie iar altele ca volume individuale. Am ales sa va prezint impresiile mele privind seria de carti Hopeless care contine Hopeless.Fara Speranta si Speranta pierduta dar si despre volumul individual Heart Bones. Despre agonia unei inimi frante.

                                                                     Simona recomandă Colleen Hoover 🙂

May be an image of 1 person and smiling

Speranță pierdută

Speranta pierduta - Colleen Hoover - elefant.roCand am inceput prima carte din serie, Fara speranta, nu eram sigura ca voi finaliza cartea. Asta pentru ca sincer nu reuseam sa o inteleg pe Sky-Hope ca personaj, mult prea naiva din punctul meu de vedere. Pur si simplu am zis ca nu rezist mai mult de 20 de pagini. Nici Dean Holder nu s-a lasat mai prejos prin atitudinea lui insistenta si hartuitoare. Un adevarat baiat rau, cu atitudine de smecher, plin de aroganta si mister. In cazul meu, nu am terminat doar cartea aceasta ci si volumul urmator Speranta Pierduta pentru ca am terminat prin a ma indragosti de aceste personaje. Este o poveste superb construit si in acelasi timp dureros de citit, pentru ca ai tendinta de a o citi cu sufletul. Tocmai discrepanta asta evidenta dintre cei doi este cea care te atrage si care te face sa doresti sa traiesti povestea de dragoste alaturi de ei.

Speranta pierduta este prezentata din punctul de vedere al lui Holder. Lucru care mi s-a parut interesant si antrenant in acelasi timp ca cititor. A fost nevoie sa citesc aceasta carte, sa incerc sa vad povestea si prin ochii lui ca sa pot sa spun ca inteleg comportamentul lui Holder din primul volum. De regula nu ma atrage ideea de a citi aceeasi carte din perspective diferite. Asta pentru ca odata ce am citit una dintre variante deja stiu despre ce e vorba si nu-mi mai trezeste interesul. Cu toate acestea, Collen Hoover reuseste sa creeze doua perspective atat de diferite incat fiecare in parte iti starneste curiozitatea. Acest al doilea volum ne duce inapoi in timp, pe cand Holder nu o cunoscuse inca pe Sky. Astfel il descoperim pe copilul Dean si relatia pe care o are cu geamana lui Les. Cum de altfel o descoperim si pe Hope.

Daca prima carte este despre supravietuire si vindecare, de aceasta data povestea este despre vinovatie, despre tristete si durere. Este o poveste despre acea speranta care nu se pierde ci se gaseste.

Va spuneam ca vreau sa va vorbesc si despre o carte mai recenta de-a autoarei si anume, Heart Bones. Despre agonia unei inimi frante. Aceasta carte a fost initial publicata in 2020. La noi in tara a fost tradusa prin intermediul editurii Epica si publicata in februarie 2021.

Heart Bones

Heart Bones by Colleen HooverAsa cum ne-a obisnuit Collen Hoover si de aceasta data ne prezinta o poveste de iubire e drept, dar o poveste trista. O poveste despre trairi si dezamagiri. Avem o fata si un baiat. O fata saraca si un baiat bogat. O poveste clasica reinterpretata cu stil intr-o aventura de-o vara. Este povestea lui Beyah si a lui Samson.

Beyah este un personaj puternic ancorat in realitate si care transmite o forta de supravietuire uimitoare. Tot ce-si doreste este sa scape de viata din oraselul in care traieste si de problemele cu drogurile pe care le are mama sa. Ironic sau nu, viata o pune la drum curand punand-o in contact cu un ta instrainat si cu o sora vitrega de a carei existenta habar nu avea. Relatia dintre Beyah si sora sa vitrega Sara pe care autoarea o contureaza intr-un mod complex este una bine realizata si care domina din punctul meu de vedere povestea de dragoste centrala. Samson este un personaj cu multe secrete la activ, un baiat privilegiat dintr-o familie cu o buna pozitie sociala. Povestea de dragoste dintre Samson si Beyah este intensa iar daca totul se va limita doar la o aventura de-o vara sau va deveni ceva mai mult, va invit pe voi sa aflati lecturand cartea.

Ceea ce vreau sa va spun pe final este faptul ca povestile scrise de Collen Hoover au o mare doza de realitate in ele. Sunt povesti despre abuzuri sexuale, violuri, sinucideri, relatii toxice, mariaje esuate, copii si o multime de alte subiecte dramatice pe care le intalnim la tot pasul in viata de zi cu zi. Sunt povesti intense, povesti de suflet care dor si care isi lasa amprenta in inima cititorului. Odata ce vei citi o carte scrisa de Collen Hoover, sunt sigura ca nu o vei uita.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!