Gala Industriei de Carte din România şi-a anunţat finaliştii

cropped-banner-2015Ediţia a IV – a a Galei Industriei de Carte din România, „Bun de Tipar”, se pregăteşte să îşi anunţe câştigătorii. Evenimentul va avea loc joi, 14 mai, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României (Splaiul Unirii nr. 22, intrarea prin aripa Ministerului Culturii). Potrivit organizatorilor, accesul la Gală se face pe bază de invitație.

Finaliştii Galei din acest an au fost anunţaţi în 24 aprilie.

Selecţia a fost realizată de un juriu format din: Mircea Vasilescu (președinte) – eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor dr. al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, redactor-șef al săptămânalului Dilema Veche; Simona Kessler – agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; Cosmin Ciotloş – critic literar (România literară), asistent dr. al Facultății de Litere a Universității din București; Luca Niculescu – unul dintre cei mai apreciați jurnaliști români de astăzi, redactor-șef al RFI România; Oana – Valentina Suciu – lector dr. Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București; Victoria Pătraşcu – autoare de cărți pentru copii, foarte activă în promovarea lecturii în rândul școlarilor, preocupată să susțină ilustrația de carte românească; Carmen Apetrei – lector univ. dr, director Departament Grafică al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Artă din București; Cristina Foarfă – editor coordonator Bookaholic, specialistă în comunicare digitală; Tudor Creţu – directorul Bibliotecii Județene Timiș, scriitor și Daniel Voinea – Brand Manager Cărturești.

În cadrul procesului de selecţie a finaliştilor au existat 10 categorii şi două premii speciale. Categoriile sunt: Cea mai bună carte ilustrată a anului, Cea mai bună carte a anului, Cea mai bună carte netipărită, Cea mai bună traducere, Cea mai bună colecţie, Cea mai bună bibliotecă, Cea mai bună librărie, Bestseller românesc, Best new – entry. Premii speciale vor primi: Cel mai bun redactor/ îngrijitor de ediţie şi  Cea mai bună campanie de marketing/PR/CSR.

Lista completă a finaliştilor la toate categoriile menţionate poate fi găsită AICI.

Despre Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar

„«Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România» îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.”, se notează pe site-ul oficial al evenimentului.

Organizatorii evenimentului sunt Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER).

POST A COMMENT.