Site-ul Goodreads nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un Rai virtual al pasionaților de cărți unde aceștia își așează meticuloși cărțile citite, pe care vor să le citească, pe care și le doresc în biblioteca personală și tot așa. Este un spațiu în care îți poți organiza lecturile după placul inimii și poți ține evidența titlurile parcurse.

Însă, pe lângă faptul că poți adauga pe rafturile 2.0 o nouă carte citită, pe site există și chestionare de tip trivia. Și nu există doar zece sau douzeci de astfel de quizuri, ci mii.

Luând în considerare tagurile, cele mai multe teste sunt pe subiectul Harry Potter (peste o mie). Pe locul doi, care depăsește tot o mie de menționări, se află  chestionarele referitoare la The Hunger Games. Prin urmare, dacă ești fanul înfocat al unuia dintre aceste serii, cu siguranță n-ai cum să te plictisești pe Goodreads.

quiz

pagina de Quizuri de pe Goodreads

O altă structurare a chestionarelor este în funcție de carte sau de autor. Prin urmare, nu ai cum să te plictisești printre miile de quizuri de pe Goodreads care îți atestă calitatea de cititor înfocat. Iar dacă ești pregătit să îți testezi cultura generală, o poți face aici.

De altfel, alte taguri populare de quizuri sunt cele legate de distopii, Shakespeare, Jane Austen, ori teen-romance. De asemenea, poți share-ui scorul obținut pe Facebook, ori poți invita alți priteni ce au cont pe Goodreads să răspundă la întrebări trivia. Și, dacă vrei să tragi cu ochiul la rezultatele celorlalți la teste, ca să vezi pe unde situezi, poți arunca o privire la secțiunea Other Members’ Scores. Iar nu în ultimul rând, dacă te simți inspirat, poți crea tu propriile teste.

Have fun, dear bookaholic!

Avatar
Autor: Diana Solomon
❝ Grammar Freak and Flower Power Writer @GoodRead ❞
Redactor de 1854 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Solomon
Diana Solomon mai scrie și pe https://dianasolomon23.wordpress.com/