Dacă am reuşit să-mi dau un destin, atunci poate că, privit de la înălţimea acestor douăzeci şi cinci de ani, el este acesta: am reuşit să revărs asupra ţării mele, având alături echipa Humanitas, o formidabila echipă de cărturari, peste trei mii de titluri în douăzeci de milioane de cărţi tipărite.” – Gabriel Liiceanu, fondator Humanitas

h25-220Editura Humanitas împlineşte, în 1 februarie a.c., 25 de ani de la înfiinţare. Celebra editură a fost creată în anul 1990 de Gabriel Liiceanu.

Sărbătoriţii au pregătit o mulţime de surprize tuturor cititorilor. În primul rând, pentru a sublinia această importantă aniversare, Humanitas aduce în atenţia cititorilor un nou catalog de recomandări de lectura sub forma a trei liste. Aceste liste se vor  numi „Cărţile anului la Humanitas”, „Cărţile formative ale culturii universale” şi „Marile cărţi ale literaturii universale.”

„Din prima zi a lunii februarie, librăria de la Cişmigiu va fi gazda a aproape douăzeci de evenimente ce marchează aniversarea a 25 de ani, lansări de carte, sesiuni de autografe, lecturi în premieră din cărţi-eveniment, dezbateri, întâlniri cu autori îndrăgiţi: Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Matei Vişniec, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Andrei Cornea, Ioana Nicolaie, Victor Rebengiuc, Teodor Baconschi, T.O. Bobe.”, se notează într-un comunicat oficial.

Mai mult decât atât, din 1 până în 25 februarie, editura oferă 25% reducere pentru 25 de cărţi reprezentative. Majoritatea cărţilor reduse fac parte din cele trei liste realizate cu ocazia aniversării, menţionate anterior.

„Calendarul acestui an se anunţă pentru noi unul cu o configuraţie aparte, simbolică şi aniversară. Va fi un an în care, împreună cu autorii şi cu cititorii noştri, vom povesti despre primul sfert de secol de cărţi Humanitas şi vom căuta să ducem povestea mai departe prin cărţile anului 2015.”, a declarat Lidia Bodea, director general Humanitas.

Fondatorul Humanitas, Gabriel Liiceanu, a spus: „Dacă am reuşit să-mi dau un destin, atunci poate că, privit de la înălţimea acestor douăzeci şi cinci de ani, el este acesta: am reuşit să revărs asupra ţării mele, având alături echipa Humanitas, o formidabila echipă de cărturari, peste trei mii de titluri în douăzeci de milioane de cărţi tipărite. Iată de ce Humanitas a fost – şi este – încercarea de-o viaţă de a da răspuns acelei întrebări de tinereţe, strădania de a face să intre în lume trupul de carne al spiritului, cartea, pesemne singurul trup al spiritului care există.”

Foto stanga: Culoarul Editurii Politice inainte de a fi preluata de Humanitas, in 1990. Foto dreapta: Culoarul Editurii Humanitas in 2015. ( Sursa: Newsletter Humanitas)

Foto stanga: Culoarul Editurii Politice inainte de a fi preluata de Humanitas, in 1990. Foto dreapta: Culoarul Editurii Humanitas in 2015. ( Sursa: Newsletter Humanitas)

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2046 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici