69 de motive stupide ca sa te apuci de citit

De ce să te apuci de citit? Nu mai bine te uiți la un film? Nu mai bine stai pe Facebook… stai așa: book nu înseamnă carte? Ce rost mai are atunci? Până și cei de la Hyperliteratura spun că “o carte nu este necesară […] E un obiect dispensabil. Te cultivă, te deșteaptă, îți dezvoltă imaginația, dar nu e musai (să vrei) să fii mai deștept. Poți trăi mult și bine fără să știi nimic. Poți să rămâi în continuare prost și Pământul tot o să se învârtă.”

De ce naiba să mai citești în ziua de azi, dom’le? Or să râdă vecinii de tine! Ei, uite că echipa redacțională Hyperliteratura vine cu răspunsul tocmai printr-o … (da, ați ghicit)  carte: 69 de motive stupide ca să te apuci de citit ce urmează să apară la editura Adenium.

Pornind de la ideea că literatura nu trebuie silită să poarte corsetul definițiilor și teoriilor (idee pe care o susțin), ci trebuie lăsată să se miște în voie această carte cuprinde 69 de  articole, editoriale, fragmente din anchete și interviuri, recenzii și alte lucruri apărute pe Hyperliteratura în decursul celor trei ani de existență. Mai exact, în cele 272 de pagini veți găsi recomandări de cărți mai mult sau mai puțin cunoscute, analogii și analize inedite (nu ca alea de la școală), povești din spatele cărților, viețile autorilor și viețile cititorilor.

Și totuși, ce promite cartea asta? O să-mi ofere vreun beneficiu? Ei, tot colegii de la apreciata revistă online ne lămuresc:

[…]această carte promite că va pune pe gânduri un necititor (căci toți avem astfel de prieteni, nu?) și 1 din 10 va intra într-o librărie să-și cumpere o carte. Această carte promite unui cititor înrăit, pe de altă parte, că se va amuza și va găsi aici nenumărați prieteni cu care va avea 69 de discuții și dezbateri și călătorii mișto de tot.

Bine, dar de ce 69? C-așa vrea mușchiul lor! Pentru că, să fim sinceri, e un număr care atrage… Și să vedeți voi câte exemplare din 69 de motive ca să te apuci de citit se vor vinde, câte turnee vor face cu ea prin țară…

Cartea va fi lansată sâmbătă 16 mai, în București – mai exact în Inspayer (Str. Batiștei nr. 24 A). Intrarea se face pe baza cărții ce va putea fi achiziționată de la intrare… Ah, vă recomand să fiți acolo de ora 19 deoarece primii 100 de cumpărători vor primi cadou o carte la alegere! Bine, dacă întârziați nu o să vă interzică nimeni intrarea!

Dacă nu puteți ajunge la lansare sau nu sunteți din capitală și nu mai aveți răbdare puteți plasa o precomandă așa cum am făcut eu!

Sper că v-am lămurit! Dacă nu – dați și voi click pe link-uri! Celor de la Hyperliteratura le urez multă baftă și să ajungă unde vor ei datorită cărții: în Vamă!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!