În căutarea iubirii din stele – Interviu cu Adriana Emanuela Petrișor

Am avut bucuria să o cunoaștem zilele acestea pe scriitoarea Adriana Emanuela Petrișor, care debutează cu o carte de dragoste menită să readucă speranța și să încurajeze descoperirea fiecărui cititor în rândurile scrise cu suflet. Iubirea din stele este cartea și în continuare vă invităm să o descoperiți pe autoarea acesteia.
Cine este și cum a ajuns autorul Adriana Emanuela Petrișor să publice prima sa carte?

Sunt profesoară de Limba și Literatura Română, am ajuns să scriu din pasiune, pot să spun că totul a pornit din joacă. La început am tratat superficial, dar când am văzut că iese o poveste am început să pun suflet în ceea ce fac. Așa s-a născut o poveste în care orice persoană se poate transpune în pielea personajelor.

Exersând foarte mult partea emoţională, am făcut legătura între scris şi emoţii. Îmi place să scriu când pot lega aceste două lucruri. Dacă sunt atentă în jur, orice mă poate motiva, de la propriile trăiri până la evenimente care să stârnească ceva în interiorul unui om.

Cu ce sentimente pornește la drum un scriitor debutant?

Pornesc la drum cu încredere și cu speranța ca cititorii să se regăsească în paginile cărții, doresc ca fiecare cititor să-și pună întrebarea „Ce este iubirea?” și să descopere răspunsul la întrebare în paginile cărții.

Cum ai caracteriza, în trei cuvinte, cartea “Iubirea din stele”?

Speranță

Recunoștință

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

Descoperire

De ce ”Iubirea din stele”? Ce simbolizează stelele?

Fiecare fată visează să-și întâlnească prințul sosind pe un cal alb, sau cu o mașină ultima generație, eu am schimbat povestea, prințul a sosit din cer drept o persoană care o ajută pe Amelia să se descopere și să-și înțeleagă rostul. Stelele simbolizează o speranță, un vis, un început spre ceva frumos.

Crezi în existența sufletului pereche? Vrea cartea ta să fie mărturie, o teză scrisă pentru a dovedi existența jumătății fiecărui om?

Cred că fiecare persoană are jumătatea lui, undeva așteptă fiecare să se întâlnească, uneori nu vedem persoana din fața noastră, nu încercăm să descoperim persoana de lângă noi. Jumătatea fiecăruia e undeva aproape, trebuie doar să ai curajul să o descoperi cu adevărat, să o cauți, să ne uităm în jur și să nu mai catalogăm persoanele că sunt slabe/grase, urâte/frumoase, fiecare persoană e frumoasă într-un anumit fel, dar când îți descoperi jumătatea totul capătă sens.

Care este sentimentul trăit în momentul în care ți-ai ținut cartea în mâini pentru prima oară?

Am trăit un sentiment de fericire și împlinire. M-am temut de reacții. M-am gândit că nu o să fie bine receptată dar după primele reacții, nu m-am mai temut de nimic.

Ai vreun scriitor care și-a pus amprenta în mod deosebit în sufletul tău?

Nicholas Sparks este scriitorul care mi-a transformat felul de a gândi și care m-a făcut să văd lucrurile din jur într-un mod mai romantic.

iubireadinstele

Există o altă carte în lucru? Să ne așteptăm și la alte cărți în viitorul apropiat?

Momentan mă bucur de această carte, dar aș dori să fac continuarea poveștii de iubire dintre Amelia si Aron. Acum câțiva ani nici nu mă gândeam la o asemenea ocazie de a publica o carte și nici nu mă consider o scriitoare. Sunt o persoană care trăiește clipa și aștept să văd ce îmi mai aduce viitorul.

Ce sfaturi ai putea da unui scriitor debutant din experiența ta de până acum?

Le doresc tuturor să-și aștearnă gândurile pe hârtie, în fiecare zi să-și citească gândurile, astfel pot să le transforme într-o poveste. Să pună pasiune, perseverență, seriozitate, dăruire, încredere, în ceea ce scriu și o să descopere și rezultatele.

În încheiere, ce gânduri vrei să transmiți cititorilor GoodRead.ro?

Mulțumesc pentru susținere, din tot sufletul. Pot obține tot ceea ce își doresc,  dacă pun pasiune în ceea ce fac.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.