Instagram: ce conturi să urmărești dacă ești pasionat de cărți

Social media îți pune la dispoziție tot felul de tool-uri și platforme unde poți găsi cam tot ceea ce te interesează. Iar dacă ești pasionat de cărți, dar și de vizual, Instagram este cu siguranța una dintre aplicațiile pe care trebuie să le instalezi (asta dacă nu o ai deja instalată).

Editurile, dar și site-urile de cărți au de ceva ani conturi pe Instagram unde posteaza cele mai frumoase și inspirate imagini cu rafturi pline de cărți, biblioteci impresionante sau tot felul de aceesorii interesante pentru adevărații bookaholici.

Eu am mi-am bagat puțin nasul și am făcut o listă cu câteva dintre conturile book related de pe Instragam care mi-au astras atenția. Să purcedem, zic.

Penguin Books

Ar fi fost de-a dreptul imposibil să nu încep cu una dintre cele mai cunoscute edituri. Cărțile de la Penguin, atât cele noi, cât și edițiile mai vechi, au printre cele mai frumoase coperți și acoperă cam toată gama de autori clasici pe care e musai să-i citești.

De altfel, fotografiile de pe Instagram îți fac chef să te apuci în secunda doi de răsfoit cărți. Deci, un big like pentru asta.

Vintage Books

Dacă vrei o mostră din anticariatele londoneze, cu străzile accentuate de autobuze roșii sau vremea cețoasă și ceaiul de la ora cinci, atunci îți va face plăcere să privești prin imaginile de pe Vintage Books.

Book Riot

Nu cred că site-ul Book Riot mai are nevoie de vreo prezentare. E un fel de Disneyland pentru pasionații de cărți, asta e clar. Articolele sunt catchy, iar  accesoriile bookish de la secțiunea Store te fac să stai ceva vreme cu ochii-n monitor și să îți faci un wishlist în minte cu lucrurile pe care ai vrea să ți le aducă Santa.

În ceea ce privește Instagram, Book Riot are atât imagini proprii, cât și fotografii de la cititori.

Okian

Unul dintre cele mai faine conturi de Instagram cu și despre cărți este cel al librăriei Okian. Imaginile sunt calitative, iar recomandările lor de carte parcă te fac să dai fuga pe site și să comanzi titlurile respective.

Books-Express

Caise chipeșe și lecturi mult așteptate #kazuoishiguro #theburiedgiant #BEaReader #apricots

A photo posted by Books Express (@books_express) on

Un alt site de cărți ce stă foarte bine la capitolul Instagram este Books-Express. Aici te poți lăsa inspirat de recomandările de lectură, dar și de imaginile frumoase cu cărți.

Editura Publica

La fel ca și site-urile românești de carte mai sus menționate, și editura Publica are un cont de Instagram musai de urmărit. Mai ales dacă eși fanul cărților non-fiction. De asemenea, nu uita nici de titlurile Publica din seria Narator (și pe această cale le mulțumesc pentru publicarea cărții lui Lena Dunham).

Editura Litera

Am scos cãrțile în parc.

A photo posted by Editura Litera (@editura_litera) on

Deși cei care se ocupă de contul de Instagram Litera nu sunt la fel de activi precum competitorii săi, recomandăm urmărirea editurii pentru a fi la curent cu promoțiile și titlurile noi de cărți.

Așadar, sper că te-am făcut cel puțin curios în legătură cu Instagram și recomandările pentru pasionații de citit. De altfel, îți reamintim că și noi avem un cont nou-nouț pe care postăm imagini din galeria proprie. Iar de nu ne crezi, convinge-te cu un click pe imaginea de mai jos.

PS: Tu ce conturi de Instagram cu specific livresc urmărești?

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

Website Comments

POST A COMMENT.