Institutul Francez din Timişoara face „Incursiuni în femininul interbelic”

Incursiuni-în-femininul-interbelic-Elena-Claudia-AncaIubitorii de carte din Timişoara au ocazia să participe marţi, 3 februarie 2015, începând cu ora 18, la evenimentul unde va fi lansată cartea autoarei Elena – Claudia Anca. Acesta va avea loc la Institutul Francez din Timișoara (Bd. C.D. Loga, nr.46 ), unde intrarea va fi liberă.

Volumul care urmează a fi lansat, denumit „Incursiuni în femininul interbelic”, prezintă cititorilor personalități feminine din înalta societate românească, uitate de regimul comunist. Printre acestea se numără: Regina Maria, Martha Bibescu, Maria Cantacuzino-Enescu, Simona Lahovary, Arabella Yarka, Yvonne Blondel, Pia Alimăneştianu, Lucia Ţenovici, Elisabeta Odobescu Goga, Jeni Acterian, Alice Voinescu şi Alice Botez.

„Este vorba despre femei implicate în viața culturală, socială, politică, autoare de jurnale, majoritatea redactate în limba franceză. Însemnările lor sunt adevărate revelații pentru cititorii obișnuiți și pentru specialiști, conducând la o reevaluare a rolului femeilor în cultura și societatea românească de la începutul secolului al XX-lea.”, se precizează pe site-ul Agenţia de Carte.

Autoarea Elena – Claudia Anca a debutat editorial cu volumul „Incursiuni în femininul interbelic” publicat la Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2013. Aceasta este absolventă a Facultăţii de Litere, Filosofie şi Istorie a Universităţii de Vest, Timişoara, specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză (2002). A finalizat studiile masterale, specializarea Literatura şi mentalităţile la Universitatea de Vest, Timişoara (2005) și a obținut titlul de doctor în filologie la Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia în 2012. A urmat stagiul de formare Introducere în cultura şi civilizaţia Europei Centrale, specializarea studii culturale, organizat de Fundaţia „A treia Europă”, Timişoara Open College (1999-2000).

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.