Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Alexandru Nicoliță: Sunt născut pe 05 octombrie 1984 la Timișoara. Am locuit în Constanța de la o lună la 19 ani. În prezent sunt stabilit în București. Am absolvit Academia de Studii Economice București, facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Am un master în baze de date obținut la aceeași facultate. Sunt specializat în dezvoltare software, soluții business intelligence și testare software. Până acum mediul corporatist a fost cel mai potrivit pentru mine și mi-am construit cariera lucrând pentru următoarele companii: Telekom Romania, 1&1 Internet Development, Stefanini Romania. În prezent lucrez pentru compania daneză Inspari A/S și mă ocup de dezvoltare de soluții business intelligence cu tehnologii Microsoft.

Să trecem la hobby-uri. Îmi place să citesc și să scriu. Administrez un blog personal și din aceste pasiuni s-a născut și prima mea carte, „Ghidul portofelului fericit” . Sunt pasionat și de călătorii. Am călătorit în multe țări de pe patru continente: Europa, Asia, Africa, America de Nord.

Pe lângă citit și călătorit, timpul liber mi-l petrec practicând foarte mult sport. În general merg la sală dar mă pot lăuda și cu faptul că am alergat un maraton și 10 semimaratoane. De asemenea sunt și un iubitor al schiului.

De ce scriu? Doresc să contribui la dezvoltarea și schimbarea în bine a oricărui cititor. Dacă prin ceea ce scriu reușesc să te fac să fii o persoană un pic mai bună și să faci cel puțin un pas mic spre o nouă versiune mai bună a ta, atunci mi-am atins scopul. Poate îți dorești o schimbare pe plan financiar, profesional, personal sau în oricare aspect al vieții tale. Sper că prin contribuția mea vei începe să faci unele schimbări care vor atrage și alte schimbări la rândul lor. Dezvoltarea duce la și mai multă dezvoltare. Începând să te schimbi, dezvoltându-te puțin câte puțin, îți poți schimba viața în bine, încet dar sigur. Ceea ce aduce cea mai mare schimbare este lucrul mărunt, generalizat în timp.

Gândește-te la viața ta ca la două săgeți, îndreptate în aceeași direcție, gata să plece dintr-un arc. Dacă schimbi doar puțin direcția unei săgeți, cu 1-2 cm mai la stânga sau mai la dreapta, schimbarea va putea fi cu greu observabilă la începutul traiectoriei. Dar dacă urmărești acel drum pe distanța de zeci de metri, apoi sute de metri, diferența va fi din ce în ce mai mare, până nu va mai fi nicio legătură între prima și a doua direcție. Schimbările mici aduc rezultate mari.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
A.N. „Ghidul portofelului fericit” este o carte care abordează subiectul educației financiare. Consider că educația financiară trebuie să aibă un loc important în viața oricui pentru că nu este un subiect predat în școli. Aceasta carte este potrivită pentru cei care doresc să genereze venituri suplimentare și să scape de grija provocată de lipsurile financiare, sau să construiască o avere solidă, venituri pasive și să se poată retrage înainte de vârsta pensionarii.

B.N. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
A.N. Prima carte am scris-o mai mult din provocare și ambiție decât din pasiune. Am citit multe cărți din sfera educației financiare și a dezvoltării personale și m-am gândit că a venit momentul să împărtășesc cele mai importante cunoștințe acumulate.

B.N. Cât de importantă este cercetarea când scrii o carte?
A.N. Cercetarea este foarte importantă. Indiferent ce subiect abordezi trebuie să te documentezi bine înainte și să te asiguri că prezinți cititoriul informații veritabile și de actualitate.

B.N. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?
A.N. „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”, autor Nikolai Nosov, pe când aveam doar 6 ani.

B.N. Cum descrii stilul tău de a scrie?
A.N. Îmi place să scriu structurat și să grupez informațiile în capitole cât mai omogene.

B.N. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?
A.N. Îmi place să fac mult sport (sală, fotbal, schi, alergat), iubesc călătoriile și cititul.

B.N. Ai un obicei zilnic de a scrie?
A.N. Nu pot să fac zilnic o prioritate din a scrie.

B.N. Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
A.N. Sigur că da. Sunt o mulțime de scriitori renumiți care au descoperit că aceasta este menirea lor și care totodată trăiesc din drepturi de autor.

B.N. Simți că te energizează sau că te epuizează scrisul?
A.N. Scrisul mă energizează. Mă simt mai fericit când aștern o nouă idee pe hârtie pentru că s-ar putea ca acea idee să adauge un plus în viața unui cititor.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
A.N. Am ales editura Smart Publishing pentru că s-a ocupat și de distribuirea cărții în marile librării online (Elefant.ro, Libris.ro, Librărie.net)

B.N. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
Scriitori români: Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Radu Tudoran
Scriitori universali: Robert Kiyosaki, Tony Robbins, Napoleon Hill, Brian Tracy

B.N. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
Dale Carnegie – „Secretele succesului”

B.N. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
Robert Kiyosaki – „Cadranul banilor”
Anthony Robbins – „Putere nemărginită”
T. Harv Eker – „Secretele minții de milionar”

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
A.N. Prea puțină lume citește și prea puțină lume investește bani în cărți.

B.N. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
A.N. Lipsa timpului, în caz că scrisul nu e meseria ta și scrii doar din pasiune

B.N. Se poate trăi din scris în România?
A.N. Da, dar doar dacă te adresezi cititorilor la nivel mondial și nu doar pieței din Romania.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Blog, Elefant.ro, Librarie.net, Libris.ro, Smart Publishing.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
A.N. Stabiliți-vă în viață obiective cât mai înalte și îndrăznețe și faceți-le să devină realitate!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!