Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Andrew McAllister: Am lucrat ca mecanic auto până când am venit în România, acum cinci ani și am realizat că această meserie nu este ceea ce îmi place să fac (după 45 de ani). Având o viață de familie stabilă, pot face acum ceea ce vreau cu adevărat. La 62 de ani, nu m-am decis ce voi face în viitor, cu excepția faptului că vreau să scriu poezii (dar asta nu plătește facturile).

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
A.M. Cartea mea este o carte de poezie, pe care am scris-o cu pasiune din capul meu, direct pe hârtie. Poeziile sunt traduse în limba română de o talentată traducătoare. Este o carte cu poezii scrise pentru mine, pentru sufletul meu.

B.N. Când și cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
A.M. După ce am venit în România, am avut timp, siguranță și relaxare să permit cuvintelor să curgă, spre surpriza mea.

B.N. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?
A.M. Experiențele vieții mele, pe care încerc acum să le transpun în poezii.

B.N. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?
A.M. Da, am publicat poezii în revista literară „Plumb”. Anul trecut, am participat la festivalul „Street Art”, în Bacău, unde am recitat câteva poezii alături de alți poeți locali, cu care am rămas în legătură de atunci. De asemenea, am fost la lansări de carte și recitaluri de poezii.

B.N. În prezent lucrezi la o nouă carte?
A.M. Sunt în curs, pandemia Covid 19 mi-a permis, de pregătire a celui de-al doilea volum de poezii, a cărui lansare , mai mult ca sigur, va fi amânată pentru anul viitor.

B.N. Știi de la început exact cum sunt personajele pe care le creezi sau le lași să se dezvolte pe parcurs?
A.M. Nu știu cum vor fi personajele și nici despre ce voi scrie, nu îmi cunosc personajele nici acum, după ce am scris cartea… Ele vin și pleacă după cum simt , după cum le poartă viața.

B.N. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?
A.M. 100% este singurul răspuns. Dacă nu era Dana, soția mea, cartea aceasta ar fi fost la 100 de ani distanță de a fi publicată.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
A.M. Este Editura Ateneul Scriitorilor, din Bacău. I-am ales la recomandarea unei colege/prietene poet.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
A.M. Promovarea națională și internațională fără profit. De exemplu, Ministerul Culturii ar trebui să promoveze cultura românească , asta ar trebui să fie prima activitate pe agenda de lucru, de asemenea, incluzând plusuri și minusuri ale culturii și civilizației românești în mod obiectiv.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
A.M. Suntem în proces de a finaliza un site, dar dacă doriți să mă contactați, aceasta este adresa mea de email: andrewpmccalister@hotmail.com. Promit să răspund fiecăruia în parte, imediat.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
A.M. Este un site ce merită citit „nothing venture, nothing gained”. Acest site poate ajuta cu adevărat un scriitor și inspira cititorii.