Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro


Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Cristina Mădălina Mohorea: Bună, tuturor! Mă descriu ca făcând parte din categoria tinerilor care au fost surprinși de realitatea cu mult diferită de teoria învățată la școală. Am trecut printr-un șir întreg de experiențe care m-au maturizat subit.

Am fost un elev bun și cu așteptări mari de la viitorul profesional și personal ce urma să vină odată cu finalizarea studiilor. Dezamăgirea m-a cuprins imediat ce am părăsit băncile școlii. În sala de clasă visam frumos, dar înafara ei visurile mele nu mai prindeau contur.

Paharul s-a umplut în anul 2020 când, în urma unor experiențe neplăcute trăite pe mai multe planuri, am simțit cum o anxietate profundă a pus control pe mintea mea. Atunci am conștientizat că mă aflam în locul nepotrivit, înconjurată de oamenii nepotriviți și cu multe visuri abandonate.

Probabil mulți tineri au simțit panica și frica de prezent sau de viitor. După această etapă șocantă pentru mine, mi-am spus că trebuie să fac mici schimbări și să mă axez mai mult pe ceea ce îmi face plăcere și chiar să-mi recuperez visurile abandonate.

Cartea “Un Altfel de Facebook – Transformă Negativul în Pozitiv” a fost primul pas făcut pentru a da un sens pozitiv și optimist experienței anxioase.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
C.M.M.: “Un Altfel de Facebook – Transformă Negativul în Pozitiv” este prima mea carte, dar sper să nu fie și ultima.

Paginile din interiorul acestei cărți m-au ajutat să trec peste toate gândurile mele referitoare la anxietatea care se instalaseră în mintea mea.

Știți rubrica de pe Facebook care te întreabă “La ce te gândești”? Multe persoane își exprimă emoțiile prin intermediul acestei rețele sociale. Tehnologia este de ajutor noilor generații, dar parcă fură magia oamenilor de a se mai privi și de a-și mai vorbi. Tocmai de aceea mi-am propus să scriu câteva dintre gândurile mele sub forma unei cărți. Îmi place să cred că o carte transmite mai multă emoție decât un ecran.

B.N.: Când ai avut acel declic care te-a făcut să realizezi pasiunea ta pentru cărți?
C.M.M.: Recunosc, cât am fost elev și student am citit doar cele necesare sau solicitate de către profesori. Mă plictisea teribil cititul. Odată cu anxietatea, am început să citesc mult și abia atunci am descoperit plăcerea pentru cărțile de dezvoltare personală. Am conștientizat că cititul nu fuseseră plictisitor pentru mine, ci nu descoperisem subiectul care să-mi acapareze întreaga atenție.

B.N.: Numește cartea care te-a introdus în universul lecturii.
C.M.M.: Au fost două cărți care mi-au deschis apetitul pentru a citi cărți de dezvoltare personală: “Ziua în care m-am iubit cu adevărat” și ”Trăiește autentic” ale psihoterapeutului Andreea Săvulescu.

B.N.: Care este eroul tău de carte preferat?
C.M.M.: Aș vrea să spun că mama este eroul preferat din cartea mea. Dacă mă gândesc la cărțile pe care le-am citit pe vremea când eram elev, pot afirma că Vitoria Lipan din romanul “Baltagul” este o eroină. Ea este simbolul femeii puternice, familiste și cu frică de Dumnezeu.

B.N.: Ai apela vreodată la un pseudonim?
C.M.M.: Da! Spre exemplu, numele care apare pe cartea “Un Altfel de Facebook – Transformă Negativul în Pozitiv” este Cristina Mădălina Mohorea. Acesta a fost numele meu înainte de a mă căsători. În buletin sunt Cristina Mădălina Buruiană.

B.N.: Te implici în procesul de design al coperții cărții tale?
C.M.M.: Da! Domnul care m-a ajutat să tipăresc cartea a venit cu o idee, iar eu am ajustat-o conform dorinței mele. Îmi place să cred că am un simț al esteticului suficient de dezvoltat.

B.N.: Care este topul internațional de carte în care ai vrea să ocupi prima poziție?
C.M.M.: Ooo! Nu m-am gândit atât de departe. Această carte este scrisă într-un moment în care aveam nevoie să văd broscuța cum se transformă în prinț. M-am gândit că rândurile scrise de mine ar putea să ofere o mică speranță celor care se confruntă cu situații asemănătoare.

Pe de altă parte, prin această carte mi-am dorit să ies din capcana întrebării “Ce spune lumea?” și să mă afișez așa cum este orice om…cu bune și cu rele.

B.N.: Cum ți-a schimbat perioada de pandemie stilul de viață și tabieturile de scris?
C.M.M.: Pandemia mi-a scos în cale un obstacol destul de mare: neșansa de a nu găsi un loc de muncă odată întoarsă din Anglia. Pandemia mi-a luat șansa de a contribui la bugetul familiei, dar mi-a oferit posibilitatea să mă descopăr mai mult pe mine, să scriu cartea pe care mi-o doream de foarte mult timp și să învăț să am mai multă răbdare. Deci…tot răul spre bine.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
C.M.M.: Dacă ar fi să fac o glumă, aș putea spune că citim suficient pe facebook 😊 Adevărul crud este că evoluția tehnologiei face ca mirosul unei cărți să devină doar o amintire. Doar părinții pot insufla copiilor plăcerea de a petrece o parte din timpul lor pe “tărâmul cărților”.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
C.M.M.: Sincer vă spun că încă sunt în căutarea unui distribuitor. Poate prin intermediul dumneavoastră găsesc o persoană/editură binevoitoare care să distribuie cărțile, iar banuții să meargă către un scop caritabil.

Pentru cititorii Booknation am plăcerea de a oferi 20 de cărți în mod gratuit, aceștia trebuind doar să asigure plata agenției de curierat. Aștept mesajele dumneavoastră pe adresa mohoreacristina@gmail.com

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
C.M.M.: Mi-a făcut plăcere să am posibilitatea de a împărtăși cu dumneavoastră gândurile și emoțiile prin intermediul Booknation.

Având în vedere că se apropie Sfintele Paști, vă doresc Sărbători Luminate și transformați-vă orice experiență negativă într-una pozitivă! 🙏

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE CRISTINA MĂDĂLINA MOHOREA ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!