Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

A.N.Z. Sunt Adriana, am 44 de ani, sunt din Ploiești, iar ceea ce fac acum este să adaug valoare copiilor și părinților prin scrierea și editarea de cărți pentru copii, dar și prin cursuri de leadership pentru copii după metoda lui John Maxwell. Astfel, încurajez părinții să transmită copiilor lor mesaje pozitive, cuvinte care înalță, precum POT, REUȘESC, SUNT IUBIȚI chiar și atunci când greșesc, FĂRĂ să-i eticheteze, să-i compare cu alți copii sau să fie lipsiți de fermitate în fața lor.
Sunt autor de cărți pentru copii la NUMAI TU POȚI,  soție și mamă.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

A.N.Z. Mi-a plăcut întotdeauna să citesc și faptul că mi-am desfășurat activitatea profesională în câteva edituri mari din București a fost extraordinar. Să fii în lumea cărților este un lucru extraordinar. Am avut și am o afinitate pentru cărțile pentru copii. După un blocaj în viața mea, de aproape doi ani, am intrat în domeniul dezvoltării personale, aceasta fiind un proces intenționat și care nu vine de la sine, cum am crezut multă vreme. Am aplicat pe mine și în familia mea și a funcționat. Mi s-a părut uau! Este fascinant să descoperi cum niște credințe limitative și ce auzi în copilărie stau la baza comportamentelor de mai târziu, ceea ce îți spui în dialogul interior contează și poți învăța să faci multe lucruri cu iubire și dintr-o stare pozitivă. 

Dacă aș fi știut și aplicat aceste lucruri cu mulți ani în urmă, cât de diferită ar fi fost viața mea!
Cărțile pentru copii și dezvoltarea personală – scopul vieții.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

A.N.Z. Este foarte important să mă documentez, să învăț în fiecare zi. Învățarea este o valoare de leadership. Sunt foarte importante experiențele oamenilor, ale copiilor, emoțiile lor, cum se raportează la ceea ce se întâmplă. Îmi place să fiu observator, mă fascinează relațiile copii-părinți, copii-bunici, copii-copii. Psihologia este fascinantă. Citesc, fac cursuri, urmăresc persoane care transmit ceea ce mă interesează, am mentori. Aplic. 

E.I Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

A.N.Z. N-aș putea numi prima carte, aveam multe cărți când eram copil. Îmi plăceau foarte mult cărțile de povești, poveștile nemuritoare, legendele, cărțile de aventuri. 

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

A.N.Z. Stilul meu este simplu și mă străduiesc să simplific, să fie accesibil oricui. Eu scriu despre provocările din viața unui copil, cum ar fi grădinița, școala, familia, relațiile cu ceilalți etc. sub forma unor povestioare. În texte, se regăsesc elemente de coaching, analiză tranzacțională și parenting.
Vreau ca atunci când textul este citit, copilul să înțeleagă că e important ceea ce simte, că e normal să aibă emoții, să le recunoască și să se descurce cu ele.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

A.N.Z. Cărțile, devoltarea personală, călătoriile, filmele motivationale etc.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

A.N.Z. Se poate spune că scriu zilnic, îmi vin multe idei în diverse împrejurări, îmi notez lucruri importante pe care le aud de la oamenii care mă inspiră.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

A.N.Z. Scrisul este o călătorie. Este un râu care curge. Începi pur si simplu și el vine…

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.N.Z. Cititorii pot găsi cărțile noastre pe site-ul www.numaitupoti.ro și pe pagina de Facebook NUMAI TU POTI.

 E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.N.Z. Dați-vă voie să credeți! Dați-vă voie să simțiți! Dați-vă voie să acționați! Copiii învață prin imitare, noi suntem modelul lor.