Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

B.N: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Numele meu de autor este Al Konda, am 41 de ani și sunt autor independent. Scriu în general (nu exclusiv) ficțiune și abordez mai multe genuri, dar în mare sunt autor de cărți fantezie. De la povești horror-thriller la povești romantic-erotice, pot valsa pe o plajă întreagă de teme și genuri.

B.N: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Crăciun pentru frați este un mesaj către părinți, bunici, profesori, educatori și către toți aceia ce au putere de modelare asupra copiilor, către toți aceia care le pot modela caracterul și viața.

B.N: Dacă trebuie să alegi între personajele tale, care îți este cel mai drag?
Lunița este probabil cel mai puternic personaj din toată povestea. Mi-aș dori să văd lumea prin ochii ei și să am măcar o parte din credința ei de copil.

B.N: Există o ordine în procesul creativ? Întâi intriga și după aceea personajele? Sau invers?
Sunt un scriitor căruia îi place să lase personajele să i se dezvăluie singure. Personajele dau viață poveștii, nu creez situații ca să descopăr personaje.

B.N: Cât de greu este să respecți deadline-urile impuse de editură?
Termenele pe care mi le impun sunt cele care au legătură cu NaNoWriMo, care este concursul meu de suflet și care mă face să scriu câte o carte în fiecare sesiune de concurs, incluzând aici și Camp Nano.

B.N: Ai transpus anumite trăsături de caracter personale în personajele cărții tale?
Poate tenacitatea Luniței.

B.N: Ce teme delicate ai vrea să abordezi dar încă nu ai curajul să le așterni pe hârtie?
Nu există teme pe care aș avea reticențe în a le aborda.

B.N: Ai câteva tips and tricks pentru autorii care aspiră să ajungă ca tine?
Scrieți adevărul și personajele voastre vor prinde viață.

B.N: Se spune că prima carte publicată este întotdeauna cea mai dificil de realizat. Este adevărat sau procesul creativ este la fel de greu indiferent de numărul de cărți?
E un mit. Khthelyon – Oameni și Demoni (peste 100.000 de cuvinte), primul meu roman, a fost scris în 40 de zile din câte îmi amintesc, și primul draft s-a transpus în ultimul draft în proporție de peste 95%.

B.N: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Educația pornește de acasă. Dacă românii s-ar preocupa mai mult de educația copiilor lor, și mai puțin de satisfacerea plăcerilor acestora, poate că situația s-ar schimba.

B.N: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Situl meu de autor www.alkonda.com este locul unde poveștile au o viață proprie și unde iubitorii de fantezie, horror, thriller, romance, erotica pot găsi întotdeauna un loc în care să viseze.

B.N: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Citiți în fiecare zi! Cititul deschide perspective noi și hrănește mintea, dezvoltă gândirea și creează personalități puternice.