Interviu cu Alin Savu, autorul cărții Slamdunk.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Alin Savu: Am împlinit de curând 75 de ani(!); am absolvit două facultăți; am făcut sport de performanță (am jucat 12 ani baschet la Steaua București, 10 ani în echipa națională a României, am fost selecționat de două ori în echipa Europei, sunt maestru emerit al sportului); apoi am lucrat 12 ani într-un laborator de biochimie; în ianuarie 1990 am devenit gazetar (cu precădere sportiv, dar nu numai, colaborând la majoritatea publicațiilor românești, fiind redactor șef la ”Steaua – sport magazin” și ”Fotbal plus” în perioada 1991 – 2000); m-am retras din presa scrisă în 2007 și de atunci scriu ”literatură de sertar”(!); în 2012 mi-a apărut prima și (deocamdată) ultima carte –  ”Slamdunk.ro” – un volum de amintiri din timpul activității sportive; am în lucru, în diferite stadii, ”Hoinar pe terra” (impresii din călătoriile mele, finalizat) și încă trei cărți – ”Slamdunk.ro” ediție revizuită și adăugită, un volum de memorii cu tentă autobiografică și un roman de dragoste/ficțiune; sunt în așteptarea unor sponsorizări care să-mi permită editarea acestora!

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

A.S. Întreaga ramură masculină a familiei tatălui meu a moștenit harul de povestitor al uneia dintre bunici, născută pe malul brațului Borcea, dar eu însumi sunt născut pe malul Dunării, la Galați, acolo unde își are originea și familia mamei mele. Cred că în venele mele curge un amestec de sânge și apă a marelui fluviu, aducătoare de povești ale vaporenilor care îi călăresc valurile de mii de ani. Impresii de călătorie (am călătorit mult ca sportiv) am așternut pe hârtie încă din anii 70, dar m-am dedicat scrisului în iarna lui 1990, pentru că am perceput Decembrie 89 ca pe o adevărată eliberare!

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

A.S. Cercetarea mi se pare extrem de importantă pentru scrierea oricărei cărți, indiferent de profilul acesteia.

E.I. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.S. Prima carte citită a fost ”Insula misterioasă”, a lui Jules Verne. Aveam 9 ani și m-a fascinat. De-a lungul anilor am recitit-o de încă foarte multe ori! Ea mi-a deschis porțile imaginației și plăcerea de a călători. Am visat încă din adolescență să vizitez insula Bora Bora și în urmă cu 8 ani mi-am îndeplinit visul!

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

A.S.  Nu mă consider un scriitor ”de meserie”, iar stilul meu de a scrie se apropie foarte mult de cel ”epistolar”.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

A.S. Sunt un iubitor înrăit de natură (din care cauză merg deseori la pescuit), îmi place enorm să citesc și iubesc foarte mult sculptura și confecționarea obiectelor din lemn.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

A.S. De aproape 10 ani îmi petrec verile într-un sat prahovean, unde am o casă modestă de vacanță la care sunt multe de făcut; din această cauză nu scriu zilnic. Iarna însă, când ”hiberbez” în Sibiu, orașul pentru care am părăsit Bucureștiul în 2008, scriu aproape zilnic. Am și o pagină pe Facebook în care mai plasez din când în când comentarii și câte o poveste.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

A.S. Scrisul este pentru mine astăzi o pasiune, după ce destui ani a reprezentat și un loc de muncă.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.S. Cei care sunt tentați să afle mai multe despre mine pot apela la Internet, iar pagina mea de Facebook (Alin Savu) este deschisă oricărui curios!

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.S. Consider că lectura este esențială pentru evoluția, nu doar spirituală, a unei persoane, iar cărțile și poveștile vor salva lumea! Deci, pentru cititorii BookNation.ro: CITIȚI OAMENI BUNI, NUMAI CITIȚI!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.