Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Alina Diaconu.

R: Sunt un om fericit pentru că fac ceea ce îmi place și pentru că mă pot dedica pasiunii mele de a scrie pentru copii. Am 30 de ani, multe gânduri frumoase pe care le aștern pe hârtie și care se conturează în povești scurte ori mai lungi care îmbogățesc viața cititorilor mei. Am și doi copii care mă inspiră și cărora le dăruiesc aceeași copilărie fericită pe care am avut-o eu. Vreau să fiu mai bună în fiecare zi și să pun în practică toate ideile, toate gândurile pe care le am. Îmi place să îmi exprim emoțiile, mai ales prin scris, dar și alături de oamenii dragi de a căror companie mă bucur nespus. Zâmbesc, greșesc, plâng sau râd zgomotos și prețuiesc tot ceea ce mă înconjoară – oameni și natură,

Î: Cum ai reușit să îmbini aventura și frumosul pentru a crea un album atât de complex?

R: Am pus în pagini experiențele mele și ceva imaginație. Mă bucur că îl apreciați ca fiind complex. Mulțumesc! Trebuie să recunosc că am primit câteva rezolvări de situații ale personajelor din partea copiilor mei pe care îi provoc mereu să termine o poveste începută de mine.

Î: De unde te inspiri pentru a scrie acele citate motivaționale?

R: Mă inspir din viață! A mea sau a celor apropiați. Am o agendă dedicată special Colecției “Dar din suflet și hârtie” și un document în telefon, uneori un singur cuvânt îmi poate da inspirația pentru următoarele, alteori se întâmplă atunci când privesc natura, sau când îmi privesc copiii jucându-se. Pot crea un citat într-un minut sau pot lucra la ideea citatului și o săptămâna pentru a ieși perfect.

Î: Ce reacție au avut cititorii la cartea ta?

R: Cei care mi-au transmis înapoi gânduri după ce au cumpărat cărțile, m-au încurajat. Toate aprecierile mă bucură.

Și mai sunt copiii mei care sar fericiți în pat atunci când mai vine curierul cu câte o carte de-a mea, de parcă aș fi cineva atât de important,  și desigur soțul meu care este practic primul editor sau mai ceva ca un agent literar și un critic la un loc. Poate cel mai mare critic, dar și cel care mă ajuta să revin cu picioarele pe pământ când exagerez cu metaforele.

Î: Care este locul în care ne putem simți cu adevărat fericiți?

R: Vă pot spune numai care este locul unde eu mă simt cu adevărat fericită, în familie. Am reușit să îmi găsesc aici fericirea și împlinirea, încerc să ofer în fiecare zi fericire și împlinire înapoi.  Desigur, o cabana lângă un râu în vârf de munte, o melodie care mă face să tresalt, o zi pe plajă la mare, un zâmbet al unui copil pe stradă, un gândăcel care reușește să treacă întreg pe lângă arici, o floare care își face loc printre betoane.

În orice ne înconjoară putem găsi fericirea, secretul meu este pozitivismul, gândul că sunt un om norocos și mulțumit.

Î: O ființă poate fi descrisă printr-o fotografie?

R: Cu siguranța! Am o fotografie cu bunica mea în sufragerie, i se vede viața pe fața, mă ține pe mine cu o mâna și pe sora mea cu cealaltă, și zâmbește. Buzele îi sunt adâncite în șanțurile create de timp.

O altă fotografie este una cu mine și soțul meu de la nunta noastră în care eu îl țin în brațe, am ochii strâns închiși și îi strâng sacoul cu mâinile.

Cred că o fotografie poate vorbi mai mult decât avem noi, oamenii, curaj să o facem.

Î: Cum ne putem descoperi rostul zilei de mâine?

R: Rostul zilei de mâine nu trebuie descoperit, trebuie creat de noi înșine.

Aflându-ne pe noi descoperim ce suntem și ce putem face mai bun pentru noi  și pentru tot ce ne înconjoară.

Î: Lucrezi în prezent la continuare a cărții sau la o carte nouă?

R: Lucrez tot timpul la ceva nou, am material pentru încă cel puțin 20 de cărți, care sunt în procesul de maturizare, de finisare. Dar atenția mea este acum în proiectul “Salvează Planeta”, o colecție special destinată copiilor. Îmi doresc să aduc la lumină ce se întâmplă astăzi cu noi și ce s-ar putea schimba dacă am fi mai responsabili cu lumea în care trăim, care ne oferă de atâția ani atât de multe, cu lumea pe care o distrugem. Îmi doresc sa fie un proiect optimist, însă încă lucrez la punctele pozitive, când voi ajunge acolo o veți afla și voi, probabil odată cu mine.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: Pe Facebook și pe site-ul meu, www.povestile-tale.ro,  unde pun și povesti scurte, prea scurte pentru a fi publicate, dar prea frumoase pentru a le ține budite în sertar.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: Le doresc tuturor cititorilor să se bucure de fiecare scriere și să îndrepte tot mai mulți copii către lectura pe carte tipărită. Le doresc, de asemenea, să simtă tot ceea ce trăiesc, să se bucure de micile victorii zilnice și să trăiască intens fiecare clipă.