Interviu cu Alina Maria Serban, autoarea cărții „Ziua în care am învăţat să zbor”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Alina Maria Serban: În primul rând, ar fi firesc să mă prezint. Numele meu e Alina Şerban, am 25 de ani şi în prezent încerc să jonglez între două joburi: cel de jurnalist şi cel de profesor de Engleză. Între cele două îmi fac timp şi pentru scris, dar şi pentru cealaltă mare pasiune a mea; fotografia.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

A.M.S. Cred că am început să iau în serios ideea de a scrie proză undeva prin anul 2010.

E.I. Cum s-a născut cartea „Ziua în care am învăţat să zbor” ?

A.M.S. Romanul s-a născut dintr-o combinaţie de factori. Scrisesem deja o carte în Engleză, dar hotărâsem ca aceea să rămână doar pentru mine, ca exerciţiu. Aşa că am început să mă gândesc la un subiect pe care să-l abordez şi despre care să scriu în română. Am văzut mai multe filme, am citit cărţi şi am făcut mai multe plimbări lungi, de una singură, în care m-am lăsat inspirată de viaţa cotidiană din jurul meu.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.M.S. Scrisul e în mod clar o pasiune. Ca să devină un loc de muncă ar trebui să public într-o ţară precum SUA, sau, de ce nu, Marea Britanie. Ideea de a trăi din scris e grozavă, dar nu ştiu dacă aş putea face doar asta.

E.I. Care este filmul tău preferat bazat pe o carte?

A.M.S. Greu de ales. Cred că ar fi „Despre şoareci şi oameni”. Am adorat cartea, iar filmul nu m-a dezamăgit.

E.I. Cum crezi ca stilul tău de scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

A.M.S. Cred că a căpătat ceva mai multă profunzime deoarece am acumulat nişte experienţe de viaţă şi am cunoscut anumiţi oameni. Mulţi au senzaţia că să fii scriitor înseamnă să fii rupt de lume, dar, cel puţin în opinia mea, situaţia e exact invers. Trebuie să înţelegi comportamentul uman ca să poţi să îl redai.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

A.M.S.  N-aş putea spune cu precizie. Mi-ar plăcea să mă văd alături de toţi cei dragi mie la lansarea unuia dintre romanele mele în cadrul unei librării cunoscute. Cred că asta ar fi cadrul ideal.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai?

A.M.S. Ultimul eveniment a fost Gaudamus. Am fost acolo atât în calitate de autor cât şi în calitate de simplu cumpărător de carte. În general particip la lansări de carte, însă timpul nu îmi permite să mă duc la toate evenimentele la care mi-aş dori.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.M.S. Nu lăsaţi pe altcineva să vă decidă drumul în viaţă. Voi trebuie să fiţi propria voastră persoană.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.M.S.  Cartea mea „Ziua în care am învăţat să zbor” volumul 1, poate fi cumpărată de pe Elefant.ro, Libris, Book-Express, de pe site-ul editurii Quantum, dar şi din Librăriile Humanitas, cu menţinea că dacă doriţi să cumpăraţi din Humanitas tot ce trebuie să faceţi este să îi cereţi librarului să facă comandă iar ea va putea fi pe urmă ridicată din librărie.

Fizic, cartea se găseşte în Librăria Humanitas Galaţi, dar şi în câteva biblioteci judeţene din ţară.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

Website Comments

  1. Vera Maxfield
    Reply

    Citesc acum cartea Alinei si nu pot sa spun decat ca este minunata, a reusit sa atinga o coarda sensibila inca de la inceput prin subiectul abordat.

POST A COMMENT.