E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Desigur. Ma numesc AnaMaria Luminea, am 23 de ani și locuiesc în Sibiu. De loc sunt din Rm. Vâlcea, mai exact dintr-un sat la câțiva kilometri de oraș. Iubesc poezia și tatuajele, astea sunt pasiunile mele. Nu prea se împacă aceste doua pasiuni însă pe undeva amandoua fac parte din amplitatea artei.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

La vârsta de 13 ani. În clasa a VII-a. Atunci am scris o poezie despre tatăl meu. Și azi ma iau fiiori când recitesc acele versuri.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro
In general cercetare este importanta în orice domeniu însă în lumea poeziei, cel puțin la mine nu se aplica aceasta certitudine. Nu cercetez, doar scriu. Tot ceea ce scriu, toate versurile așternute pe foaie, oricare poezie nu a avut ca durata de compunere mai mare de 10 minute aproximativ. Scriu oriunde și oricând, nu contează locul sau momentul atâta timp cât simt nevoia de a scrie.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

Da, pentru ca aia vede prima data cititorul. Coperta și titlul care definește oarecum cuprinsul întregi cărți. Și pe mine asta ma atrage mai întâi la o carte, titlul și coperta, iar mai apoi cuprinsul.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a
altor scriitori?

Stilul fiecărui scriitor în parte este unic, se diferențiază prin tematica, cuvinte, modalitatea însăși de a scrie difera de la un scriitor la altul. Stilul meu e diferit prin simplu fapt pentru ca este scris de mine, la fel ca și stilul celorlalți scriitori. Eu scriu în mare parte despre dragoste și tot ceea ce înseamnă ea, iar fiecare  vers e trăit pe propria piele, și acesta e unul din motivele diferenței dintre stilurile scriitorilor.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

Dansul. Îmi place sa dansez enorm de mult, mizica latino ma încata la fel de mult și De asemenea tatualeje. Îmi plac sa le am nu sa le fac, însă tatualeje mici cu o specificație anume. Am câteva la actual însă niciunul nu l-am făcut doar sa fie, nu, fiecare în parte are o semnificație aparte.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

Nu. Nu e ceva bătut în cuie. Nu mi-am făcut niciodată un program pentru scris. Toate creațiile mele au fost scrise în toate locurile posibile. La cina în oraș, în pat seara pe telefon, în mașină în parcare în timp ce ploua, și multe alte locuri. Efectiv simt nevoia sa scriu și nu mai contează unde sau cu ce. Pix și foaie, telefon, laptop…

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

Activitatea mi-o pot urmări pe Instagram cel mai mult sau pe pagina de Facebook.
De asemene aici îmi pot scrie pt achiziționare cărții.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

In primul rand vreau sa le mulțumesc, fără cititori un poet nu exista.
In al doilea rand ii invit sa stea pe aproape pentru ca urmează surprize plăcute, concursuri pe pagina de Instagram și curând și un roman de dragoste.
Eu scriu pentru ei iar faptul ca citesc o parte din mine ma face pe mine ca și scriitor sa cresc.
 Mi-e îmi place sa le scriu iar lor sa ma citească, și uite asa face cuplul perfect.