Interviu cu Anamaria Borlan, autoarea cărții „Dragon”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Anamaria Borlan: Mă numesc Anamaria Borlan, sunt din Brașov și fac parte din Asociația Antares science-fiction și fantasy club, înființat în 1981, singurul club de acest gen din orașul nostru.

Am profesat la catedra de limba engleză la o școală generală din Brașov, apoi am absolvit ASE facultatea de Management după care m-am specializat în Marketing. De curând am absolvit un curs de scriere creativă la Harvard University.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

A.B. Scrisul a apărut în viața mea încă din clasa a cincea. Și încă mă mai ține!

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

A.B. Cercetarea este un aspect important al pregătirii. Fără un studiu amănunțit și aprofundat, nu se pot aborda prea multe subiecte. Mai ales în science-fiction, dar și în fantasy. Autorul trebuie să cunoască anumite detalii pentru veridicitatea temei tratate, ceea ce conferă o plus-valoare cărții, povestirii, textului. Cititorul este un om inteligent, cu multe cunoștințe din diferite domenii. Ar fi lamentabil ca scriitorul să nu știe despre anumite aspecte legate de știință, tehnologie, inginerie, medicină, etc., chiar de legende, mituri și folclor autohton dacă scrie fantasy. Pentru mine, primul lucru după ce îmi creionez ideea, este să cercetez. Cărți de specialitate, arhive, site-uri specializate … astăzi există o abundență de informații și mijloace de a le găsi.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Dragon”?

A.B.”Dragon” este prima carte dintr-o saga numită Aripile Albastre, titlul în original este Aoi tenshi monogatari (Povestirile îngerului albastru). Seria este compusă din două volume, fiecare având zece cărți (câte patru capitole fiind o carte). Editura care publică această saga este Pavcon. Subiectul seriei se referă la un adolescent japonez al zilelor noastre care se intersectează cu o contesă britanică din epoca victoriană și, până la urmă, ajung să se întâlnească. Povestea este un fantasy realistic.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

A.B. Desigur. Titlul este cel care îl face pe cititor curios să afle despre ce este vorba. Titlul și coperta. Prima carte se numește Dragon, a doua Karma, a treia Tulburare și așa mai departe. Fiecare cuvânt de titlu este ales să reprezinte cea mai importantă stare sau un element decisiv în desfășurarea acțiunii.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

A.B. Îmi place să scriu. Mă încântă faptul că prin așternea cuvintelor pot alcătui o scenă care prinde viață, personajele se însuflețesc și-și influențează reciproc viața. Utilizez mai multe forme de stil, în funcție de subiectul despre care scriu, uneori este amplu și bogat, alteori scurt și concis, bazat mai mult pe dialog, sau în manieră parodică. Nu pot spune că stilul meu este unic. Sper doar ca felul meu personal de exprimare să fie apreciat de cititori, pentru că ei sunt cei contează, în cele din urmă.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

A.B. Cele două mari pasiuni ale vieții mele sunt science-fiction, cu toate genurile, subgenurile și temele aferente, literatura și cinematografia science-fiction și fantasy și, nu în ultimul rând, Japonia, cultura, arta, istoria, tot ce reprezintă fabulosul popor nipon.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

A.B. Din nefericire nu pot scrie zilnic, însă mă străduiesc. În general, scriu foarte mult noaptea.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.B. Cititorii și iubitorii de science-fiction îmi pot urmări activitatea pe pagina de facebook  și pagina clubului Antares , unde se pot familiariza cu activitățile noastre, discuțiile despre diferite teme literare dar și din alte domenii de interes, lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, ateliere de scriere creativă, conferințe despre literatura science-fiction și nu numai. Cărțile mele sunt vizibile pe Goodreads, se pot cumpăra de pe libris.net și www.pavcon.ro.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.B. Cititorilor și minunatei echipe BookNation le urez lectură plăcută. Să aibă încredere în scriitorii români, să-i susțină și să-i promoveze. Autorii scriu pentru public, să fie citiți și să încânte ochiul, imaginația și sufletul.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.