E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

A.C. Mă consider o persoană sociabilă și îți poți da foarte ușor seama de acest lucru o dată ce începi o conversație cu mine. Cei ce mă cunosc știu prea bine că iubesc arta și nu doar literatura, ci sunt atrasă de tot ceea ce înseamnă artă în jurul meu. Puțini știu însă, că deși sunt o persoană deschisă la nou, nu mă dau în vânt după tot ce înseamnă modern, mă atrag lucrurile vechi, lucrurile clasice și cele care au o valoare istorică în spate. Istoria m-a impresionat întotdeauna și consider că trebuie să-i acordăm mai multă importanță. În același timp iubesc natura și sunt atrasă de ea, iar cel mai mult mă atrag orizonturile deschise, care te fac să visezi că lumea se dezlănțuie sălbatică în fața ta, așteptând parcă să o descoperi.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

A.C. Am început să scriu în liceu, sub impulsul imaginației mele care nu mai îmi dădea pace. Scrisul m-a ajutat să mă eliberez și să expun pe o hârtie imaginile care se nășteau nestăpânite în mintea mea.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

A.C. Fiind un scriitor adept al curentului realist, cercetarea este foarte importantă pentru mine,iar datele istorice exacte ale evenimentelor precum și plasarea acțiunii într-o zonă a posibilului pentru acele timpuri sunt esențiale.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Crezi că un titlul este important pentru impactul cărții?

A.C. Da, consider că titlul unei cărți trebuie să sublinieze subiectul acesteia și să îi oglindească pe cât mai bine esența.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

A.C. Stilul meu de a scrie este un stil realist, cu numeroase caracterizări indirecte ale personajelor, bogat în dialoguri și acțiune. De asemenea, folosesc adesea tehnica rezumatului, atunci când este cazul și descrieri complexe ale emoțiilor umane. Consider că stilul meu este diferit de al altor scriitori, pentru că prin el reușesc să creez un fir epic destul de intens, care nu plictisește cititorul și în același timp, îmbin armonios dragostea cu acțiunea, drama și umorul.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

A.C. Așa cum am menționat mai sus, sunt atrasă de tot ce înseamnă artă, dar pe lângă scris, mai am o pasiune pentru artele plastice. Iubesc să desenez și să realizez picturi în ulei. Călătoriile reprezintă și ele o altă pasiune a mea. Iubesc să călătoresc și să descopăr locuri noi, să învăț despre cultura diferitelor popoare și mă simt împlinită când fac acest lucru.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

A.C. Când am inspirație sunt zile consecutive, în care mare parte din timp îl petrec făcând acest lucru, dar am și zile în care nu scriu. Uneori motivul poate fi, tocmai lipsa de dispoziție pe care o consider necesară scrisului sau pur și simplu, oboseala și lipsa de timp.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.C. Cărțile pot fi cumpărate atât de la Librăria Mihai Eminescu din București, cât și on line, de pe site-ul librăriei și de pe www.librărie.net

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.C. Îi îndemn pe cititorii BookNation să continue să citească, pentru că eu consider că cititul te face mai bogat, iar dacă aceștia aleg să citească și cartea mea, le urez o lectură cât mai plăcută.