Interviu cu Anda Gabriela Doliș, autoarea cărții „Perspective”

Istrate Emanuela: Pentru persoanele care nu au avut încă ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Anda Doliș: Mă numesc Anda Doliș, fapt care nu are prea mare importanță, cel puțin nu în prezent. Sunt o adolescentă puternică și am încredere în mine. Consider că opinia fiecăruia contează și doar cei care au curajul să și-o exprime sincer au puterea de a face schimbări majore.

I.E. Cum a apărut scrisul în viața ta?

A.D. Bunica mea m-a învățat să scriu, să fac literele corect. Citindu-mi în fiecare seară, m-a introdus și în lumea poveștilor. Ușor-ușor, la o vârstă fragedă am început să scriu povestioare naive. Mama, de asemenea, cumpără cărți tot timpul și am avut norocul să cresc cu o bibliotecă mare în casă. Astfel a prins contur pasiunea mea.

I.E. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

A.D. Pentru mine cel puțin este foarte importantă. Nu cred că aș putea aborda anumite subiecte dacă nu le-aș cerceta puțin, să văd cum se pune problema din mai multe puncte de vedere. Eu așa procedez și abia apoi îmi formez propria opinie.

I.E. Care este locul care te inspira cel mai mult atunci când scrii?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.D. De obicei când scriu stau pe canapea și concentrez ideile adunate în ziua respectivă. Înainte mă inspira mult să stau singură, afară, pe înserate, când bătea vântul rece. Acum nu mai merge de fiecare dată. Condiția sine qua non a rămas aceeași: să ascult muzica potrivită.

I.E. Când a fost momentul în care ți-ai dat seama că vrei să fii scriitoare?

A.D. Sincer, nu îmi doresc ca aceasta să fie meseria mea pentru că nu se câștigă prea bine din asta. E o meserie în care depinzi de gusturile publicului, de vânzările cărților. Nu ai niciodată certitudinea că oamenilor le va plăcea. Eu voi continua să scriu, dar ca hobby.

I.E. Ce ne poți spune despre cartea „Perspective” ?

A.D. Consider cartea aceasta un vârtej de sentimente. Am pus suflet în ea, am scris când eram fericită dar și când plângeam. Am scris primele rânduri la vârsta de 13 ani. Povestea a curs frumos, a prins un contur. De asemenea, e un început promițător. Nu pot decât să mulțumesc editurii Curtea Veche că mi-a oferit șansa de a-mi spune povestea public.

I.E. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

A.D. Experiența personală, fără doar și poate. Dacă citești mult, înveți să asociezi fiecărei emoții pe care o simți cuvântul potrivit. Trebuie și să-ți deschizi inima ca să-ți poți studia singur cât mai multe sentimente.

I.E. Citești mult și dacă da, care sunt autorii tăi preferați?

A.D. Autorii mei preferați sunt Haruki Murakami și Margaret Mazzantini. Am citit multe cărți scrise de ei dar de obicei nu țin cont de autor. Îmi place mult cum scriu asiaticii, în special japonezii.

I.E. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.D. Mă puteți urmări pe Facebook, pe pagina de scriitor.*Pinko este o poreclă pe care o folosesc prietenii dar am folosit-o deoarece vreau ca între mine și cititori să existe prietenie.
Volumul este disponibil pe Curtea Veche și în librăriile din toată țara.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

A.D. Sper că fiecare dintre voi își face timp să citească, să se descopere, să-și spună punctul de vedere și cel mai important, să se lase inspirat de toate „perspectivele” pe care viața i le oferă.

Mulțumesc că mi-ați citit interviul.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.