Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Andreea Ilie: Ador să ascult muzică, să ies la plimbări în natură, să scriu cărți și să citesc, să mă uit la seriale și filme.
Sunt BookTuber și influencer. Ador să recomand titluri interesante pe canalul meu de YouTube, să împărătesc impresii cu ceilalți cititori pe comunitatea numită Bookstagram.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
A.I.: Ultima carte pe care am scris-o, intitulată ,,Pentru noi, Apusul e același”, urmărește povestea a doi tineri îndrăgostiți pe care soarta i-a adus împreună, infierent de greutățile vieții. Cartea evidențiază una dintre problemele cu care se confruntă societatea astăzi: statutul social diferit.

Cartea este dedicată în special adolescenților, dar se poate citi și de către persoanele cu vârste mai mari. Cartea urmărește îndeaproape perioada adolescentină, fapt care mă face să cred că acest titlu o să fie îndrăgit de către mulți tineri.

B.N.: Ce lucruri te inspiră și te fac mai creativ?
A.I.: Lucrurile care mă inspiră sunt: muzica, prietenii și familia. Muzica mă relaxează atunci când încep să scriu. Cu ajutorul ei, cuvintele curg mult mai ușor pe hârtie.
Pe de altă parte, prietenii. Ei sunt cei care mă motivează și mai vin cu idei.

B.N.: Având în vedere experiența ta, ce lucruri dorești să schimbi în ceea ce privește stilul tău?
A.I.: Se spune că ,,omul cât trăiește, învață.” Cu cât experimentez mai mult, cu atât îmi dau seama mai bine de greșelile pe care le fac, iar pe viitor voi avea grijă să nu se mai repete.

Din punctul meu de vedere, este foarte ok să faci greșeli. Este ceva firesc să greșim, iar cel mai important este să știm să ne dăm seama care este lecția pe care am învățat-o dintr-o anumită experientă. Problema intervine atunci când aceste greșeli se repetă.

Prin urmare, deocamdată nu aș avea nimic să schimb. Cred că aceasta schimbare va veni de la sine cu trecerea timpului și a cât mai multor încercări nereușite.

B.N.: Care este genul de carte preferat?
A.I.: Cu siguranță, romance ul. De aceea am și scris cartea ,,Pentru noi, Apusul e același”, care se încadrează în această categorie de lecturi.

B.N.: Ai un citat preferat?
A.I.: Da. Citatul meu preferat este: ,, Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.”

B.N.: Poate suna clișeic, dar care este cartea ta preferată?
A.I.: Cartea mea preferată este ,,Drumul către libertate – Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord” scrisă de Yeonmi Park.

B.N.: Câte cărți ai în bibliotecă?
A.I.: Peste 200.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
A.I.: Într-adevăr. Din păcate, puține persoane mai citesc. Cred că noi, autorii, editurile, am putea schimba acest lucru. În primul rând, am putea să promovăm mult mai mult cărțile. Prin intermediul televiziunii, de ex. Pe de altă parte, putem susține micii autori, care sunt la început de drum. În acest fel, încă de mici, copiii ar putea fi captivați de lumea cuvintelor. Pot fi atrași de magia lecturii prin cărți potrivite vârstei lor, de ce nu, poate chiar scrise de copiii de aceeași vârstă.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
A.I.: Cititorii mă pot găsi pe Instagram la: Andreea__Citeste, unde răspund oricând la mesaje. De asemenea, pentru comenzi pentru cartea ,,Pentru noi, Apusul e același” un simplu mesaj în privat pe Instagram este suficient.
Dar și pe canalul de YouTube: Andreea Citește, unde împărtășim împreună impresii despre cărțile pe care le citim.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
A.I.: Sper să conștientizăm cât mai mulți cât de important este cititul. Să susținem autorii la început de drum și să le oferim o șansă cărților lor.

Abia aștept să citiți și cartea ,,Pentru noi, Apusul e același” și să îmi spuneți o părere despre ea. Cu mare drag aștept orice fel de recenzie a cărții, fie ea pozitivă sau negativă. Totul face parte din dezvoltarea mea ca și autor.

Spor la citit și vă aștept cu impresii și recomandări din partea voastră în materie de lectură!

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE ANDREEA ILIE ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!