Interviu cu Andrei Duran, autorul cărții “Felinarium”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

 Andrei Duran: Mă numesc Andrei, am 29 de ani, sunt pasionat de cărți și îmi face mare plăcere să scriu, de la poezii până la proză și teatru.

Distinct de activitățile literare, mă consider un spirit boem, atras de călătorii, de ideea  de a te pierde în esența unor locuri, a unor civilizații și culturi și de a absorbi din acele existențe orice de la istorie până la vestimentație.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

A.D. Scrisul a fost dintotdeauna în mine, îl simțeam mereu înlăuntrul meu, dar primul moment în care m-am detașat de orice și am lăsat scrisul să curgă prin mine pentru a se canaliza înspre o idee așternută pe hârtie a fost în jurul vârstei de 13 ani.   

E.I. Ce reprezintă “Felinarium” pentru tine ca scriitor?

A.D. Felinarium reprezintă o carte zbuciumată, care și-a schimbat pe parcursul creației sensul și esența. Ținând cont că este cartea mea de debut va avea mereu un loc special în sufletul meu.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Cine a este sau a fost mentorul în această pasiune a scrisului?

A.D. Nu am avut un mentor, ci mai mulți. Fiecare carte pe care o citesc acționează ca un mentor asupra stilului meu de scris și îmi conferă imboldul necesar pentru a definitiva un roman sau un volum de poezii.

E.I. Ce înseamnă succesul literar pentru tine?

A.D. Nu știu pentru că nu l-am obținut încă.

E.I. Îți mai imaginezi viața fără scris?

A.D. Desigur, orice e posibil într-o viață de om. Deși ar fi o existență lipsită de savoare, lipsa scrisului n-ar însemna un capăt de țară.

E.I. Ce îți place să faci când nu scrii?

A.D. Îmi place să observ, să ascult și să cunosc lucruri, oameni și locuri.

E.I. Poți să ne spui în trei cuvinte cum este viața unui om care a publicat o carte?

A.D. Nu consider că mi s-a schimbat într-un fel viața. Consider că o carte nu-ți conferă vreo aură specială. Ideea de a scrie e aceea de a transmite anumite sentimente, gânduri și cugetări celor din jur, de a încerca corijarea unor defecte sau de a trage un semnal de alarmă. O carte există pentru a încerca descifrarea unei enigme: enigma unei vieți, a unei inimi sau a unei tragedii.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.D. Cititorii dumneavoastră îmi pot urmări activitatea în librării unde sper să îmi apară în continuare cărțile. Felinarium poate fi achiziționată în librării, on-line sau de pe site-ul editurii Herg Benet.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

A.D. Exista un singur gest care are un mesaj universal: zambetul.Cititorilor GoodRead.ro le doresc cât mai mult timp liber pentru lectură și o cât mai variată paletă de cărți.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.