Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să vă cunoască, ce ne puteți spune despre dvs.?

A.P. Sigur. Deși lucrez cu oamenii de vreo 10 ani, sunt o fire introvertită și foarte puțin sociabilă. Nu mi-a plăcut aproape niciodată să am mulți prieteni. Prefer liniștea în detrimentul ieșirilor. Am făcut multe lucruri doar pentru că indirect am fost provocat. Sunt o fire leneșă și uneori mă apuc de mai multe lucruri, dar nu pe toate le termin. Dau randament cel mai bine sub presiune.

E.I. De cât timp a apărut pasiunea de a scrie în viața dvs.?

A.P. Pasiunea de a scrie a apărut în liceu. Voiam să impresionez o colegă de care îmi plăcea și am început să scriu poezii. Abia târziu au ajuns la ea, când devenisem un fel de prieteni. Așa am aflat că și ea scria (evident nu cu gândul la mine) și am făcut schimb de caiete.

E.I.”Monolit” este prima carte scrisă?

A.P. Da. Este prima carte scrisă care a ajuns să fie și publicată. Am încercat să public un volum de poezii, dar am fost refuzat de multe edituri, pe motiv că nu sunt cunoscut sau că ei publică doar proză. Restul romanelor începute au fost abandonate aproape așa cum au fost începute. În imaginația mea aveau mai multă atracție, asta până am început să aștern gândurile.

E.I. Cum a fost experiența de a scrie ”Monolit” ?

A.P. Totul pornise ca o glumă. Deși multă lume îmi spusese că povestea mea de viață este extrem de fascinantă, mi se părea foarte banală. Mai bine de jumătate de carte a fost scrisă într-un weekend. Apoi am abandonat proiectul, pentru că mi s-a părut pueril. Vreo 3 ani. Apoi am auzit că cei de la Libris “riscă” și cu tineri artiști. Atunci am hotărât să-i mai acord  o șansă. 

E.I. Ce vă doriți să transmiteți prin ”Monolit”

A.P. Fiind o poveste reală, mi-am dorit să vadă și alții că de cele mai multe ori să renunți e o prostie. Dacă ascultam de cei din jurul meu, nu trebuia să fac o facultate, nu trebuia să plec de la serviciul pe care îl aveam atunci și multe altele. Oamenii mai mari ca mine de la care ceream sfaturi, nu erau genul care să riște. Vreau să transmit că prin muncă se poate obține orice. Trebuie să visăm și să facem din când în când schimbări în viața noastră. Monotonia ne omoară. De asemenea am vrut să transmit că ceea ce credem uneori că este sfârșitul poate fi un nou început.

E.I. Care a fost reacția persoanelor care au citit până acum cartea?

A.P. Deși mi-am dorit să fie o carte care să aibă și părți  care să inspire dar și parți în care să se râdă, majoritatea oamenilor cu care am vorbit mi-au spus că au plâns.

E.I. Urmează o altă carte sau un alt volum?

A.P. Deși am avut destule review-uri pozitive pe bloguri și un pic de reclamă, cartea nu a prins. În mare parte cred că șansele de a continua sunt destul de mici. Atât timp cât lipsesc cititorii, imboldul de a scrie devine inexistent.

E.I. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.P. Cartea se găsește în principal pe Libris.ro. Dar poate fi găsită și pe Cărturești sau alte platforme. Oamenii mă pot urmări pe pagina de fb: De-lirism . Deși activitatea de acolo e mixtă, nu e doar despre literatură. În ultimul timp, fiind foarte ocupat cu munca, nu prea mi-am găsit timpul necesar să scriu din păcate.

E.I. Aveți un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

A.P. În primul rând doresc să le mulțumesc celor care citesc. Tuturor. Apoi celor care își dedică timpul citirii acestor articole. Și vreau să mulțumesc și echipei Booknation, pentru timpul și pasiunea pe care o dedică.