Interviu cu Angela Raluca Macu, autoarea cărții „Numai cu fiica mea”

Mă bucur enorm de mult că am avut ocazia să o cunosc pe Angela Raluca Macu o mamă cu o lecție de viață ce trebuie ascultată și o autoare care transmite sentimente puternice prin cartea ei  „Numai cu fiica mea”. Vă invit să o cunoașteți pe  Angela Raluca Macu.

 

 

Istrate Emanuela: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Raluca Macu: Cu drag, numele meu este Angela Raluca Macu, am crescut în satul Simian, de pe meleagurile Olteniei, la malul Dunării. Mama m-a învățat în perioada copilăriei mele fericite valorile familiei și ce înseamnă iubirea necondiționată. Am studiat Limbi Străine în Liceul Pedagogic din Dr. Tr. Severin iar la 24 de ani m-am căsătorit și am plecat din țară. 12 ani am locuit în Italia, iar acum locuim în Germania de 3 ani. Mi-e dor de meleagurile natale, dar pana la urma, așa cum îmi place mie sa spun, ACASĂ este acolo unde suntem împreuna.

I.E. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

R.M. Din liceu compuneam poezii, îi spuneam mamei că am de învățat, dar eu stăteam ore în șir în camera mea și scriam povești de dragoste. Când eram adolescentă încercam să descriu pe foi întregi sentimentele care ma încercau. Dar nu am luat niciodată în serios asta și nici prin gând nu mi-a trecut că am sa scriu vreodată o carte.

I.E. Cartea „Numai cu fiica mea” este prima cartea pe care ai scris-o?

R.M. De doi ani așterneam pe hârtii întregi experiența prin care am trecut și nu eram decisă sa le pun pe toate cap la cap și să public cartea. Într-o zi m-am hotărât din dragoste pentru copilul meu.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

I.E. Care a fost inspirația acestei cărți?

R.M. Copiii cu dizabilități și mămicile speciale! Faptul că uneori (în Romania nu în străinătate) suntem văzuți altfel. Am vrut să clarific unele întrebări puse în momente nepotrivite și să arat cât de fericite pot fi familiile cu copii speciali.

I.E. Decizia de a publica prima carte a fost dificilă?

R.M. Nu! După ce am recitit ce am scris m-am simțit eliberată, ca și când aș fi stat de vorba cu mine și am simțit că de fapt am rămas aceeași cu trecerea timpului.

I.E. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

R.M. Sigur! Nu m-am schimbat! Cum spuneam am rămas aceeași. Am o pasiune exagerată pentru dans, în special pentru Belly Dance și îmi place foarte mult să cânt.

I.E. O să mai scrii o carte nouă?

R.M. Da. Faptul că de Crăciun m-au citit 100 de persoane m-a încurajat să mai scriu și sa mai scot alte tiraje la cartea NUMAI CU FIICA MEA. Următoarea carte la care lucrez va fi o poveste de dragoste în care ne vom regăsi multi. Iubire, trădare, divorțuri, regăsiri, sex…Mai multe voi lăsa cititorii să descopere.

I.E. Ce sfat ai pentru persoanele care au trecut prin experiența prezentată în cartea „Numai cu fiica mea”?

R.M. Toate sunt mămici speciale, nu pot să le spun decât că le admir și le iubesc. Nu le pot da nici un sfat pentru că niciuna nu a cedat. Toate, cel putin pe care le cunosc eu, trăiesc cu demnitate și merg înainte cu orice preț. Aș transmite mai degrabă celor care sunt nemulțumite de copiii lor că fumează, au note mici la școala, nu știu cum să-și ajute copiii în perioada adolescenței.

Dragi mămici, bucurați-vă că aveți copiii sănătoși, că vă pot povesti despre primul sărut, prima dragoste, acceptați-i așa cum sunt!  Asta înseamnă iubire necondiționată!

I.E. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.M. Mă puteți găsi pe Facebook sau pe grupul NUMAI CU FIICA MEA.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

R.M. Cei care au citit NUMAI CU FIICA MEA au luat-o ca pe o lecție de viață. Am scris această carte după mulți ani de încercări și am hotărât să o fac publică în momentul în care am realizat că de fapt aceste rânduri vor rămâne tipărite o eternitate pentru fetița mea.

Cu stimă,

RALUCA MACU

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Mirela Barbalata
    Reply

    Wow!! Am ramas fara cuvinte! Nu am citit cartea doamnei, sincer nu am auzit de dansa. Se simte emotia din spatele cuvintelor dansei. Iar sfatul dat mamelor cu copii sanatosi: minunat. Nu am copii si nu pot vorbi din prisma unei mame dar vad si eu in jur mame nemultumite tot timpul de copii lor 🙁
    Sanatate doamnei si mult succes.

POST A COMMENT.