Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine ?

A.M. Sunt Cintzia Angelina Mardale și m-am născut în București. Am 23 de ani și stau în Franța de 5 ani. Locuiesc în Strasbourg și tot aici am făcut facultatea de Limba Italiană și în prezent sunt studentă la Facultatea de Limba Spaniolă și Portugheză.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta ?

A.M. Încă de mică aveam un blog și îmi plăcea să scriu. În prezent dețin blogul angelinamardale.com, dar cred că cel mai important este momentul în care am scris prima carte. Am stat lipită de calculator timp de 6 ore fără să mănânc ceva sau să vorbesc cu cineva. Eram atât de uimită de ceea ce făceam și totul venise natural. Mă plictiseam și îmi doream să scriu o mică poveste de dragoste. La final, povestea s-a transformat în roman, dar nu am avut încă șansa să o public. Peste câțiva ani am început să scriu la Bărbatul de pe Facebook, carte pe care o găsiți la vânzare pe libris.ro. Acesta este romanul meu de debut, dar știu că imaginația mea nu se termină aici.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte ?

A.M. La început nu știam cât poate fi de importantă, dar după ce primele capitole mi-am dat seama că fără cercetare este imposibil să scrii. Am avut noroc pentru că mie mereu mi-a plăcut să fiu « detectiv ». Așadar, ador să fac cercetări și cred că este foarte important să ai idee despre ce vorbești în romanul tău.

E.I. Crezi că titlul este important pentru impactul cărții ?

A.M. Dacă aș fi primit întrebarea asta înainte să public prima carte, aș fi spus că nu prea contează titlul. Astăzi pot spune că titlul și coperta sunt foarte importante. Oamenii se pot « îndrăgosti » la prima vedere de copertă și de titlu chiar dacă povestea nu este atât de impresionantă. Sper ca și cartea mea să atragă atenția, dar nu doar datorită coperții și titlului.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori ?

A.M. Nu știu cum scriu ceilalți scriitori, eu de obicei intru în flux și scriu. La final, recitesc și sunt uimită de ceea ce am scris. Poate că folosesc prea mult dialog și prea puțină descriere, dar o fac pentru că nu prea imi plac cărțile cu multe descrieri. Uneori îmi place să exagerez, alteori îmi învinuiesc personajele pentru acțiunile pe care eu le scriu, dar cred că sunt mulți scriitori care o fac.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris ?

A.M. Îmi place să călătoresc și o fac foarte des. Am o secțiune pe blogul meu unde povestesc pe unde am fost și ce am facut. Am făcut o fixație cu America Latină, dar încerc să variez destinațiile pentru că inspirația să aibă mai multe surse. 

O altă pasiune pe care o am este teatrul. De mică am făcut teatru și mereu mi-am dorit să joc. De curând am intrat în anumite proiecte și am jucat într-o piesă de teatru în Strasbourg și în câteva filme și scurt-metraje. De atunci, am primit tot felul de roluri, am participat la castinguri și pot spune că îmi merge destul de bine.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie ?

A.M. Așa îmi doresc. Bărbatul de pe Facebook a fost scris așa. Am scris zilnic un capitol până când am făcut o pauză serioasă. De obicei sunt celelalte hobbyuri care îmi fură timpul și nu pot să mă dedic în totalitate, dar atunci când sunt prinsă într-un roman care îmi place, scriu zilnic pentru că vreau și eu să aflu continuarea.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile ?

A.M. Cartea Barbatul de pe Facebook se găsește pe libris.ro. Eu scriu în continuare pe Wattpad. Este aplicația care mă motivează să scriu chiar dacă eu nu am debutat acolo. Sunt activă pe Facebook pe pagina Mardale Angelina și dacă vă place cartea puteți să urmăriți pagina Barbatul de pe Faceboook. 

Pe blogul angelinamardale.com scriu destul de des și sunt subiecte variate, dar și pe Instagram sunt foarte activă și chiar îmi place să fiu în contact cu cititorii mei acolo.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro ?

A.M. Vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine, pentru sfaturi și pentru vorbele frumoase. Vă invit să îmi scrieți dacă mi-ați citit cartea pentru că orice părere este foarte importantă pentru mine. Dacă nu ați citit-o încă, vă invit să o faceți pentru că în spatele unei coperți drăguțe și unui titlu care vinde, este vorba despre o morală și despre niște situații în care putem ajunge oricând.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022