Interviu cu Aurora Dumitrescu, autoarea cărții „Bipolara”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Aurora Dumitrescu: Sunt Aurora Dumitrescu, o prozatoare din Craiova, care a început   să scrie prin anul 2011, la început ca o nevoie personală de vindecare, un fel de medicament miraculos care chiar a vindecat miraculos, apoi  și din dorința de a transmite cititorilor un altfel de mesaj… un mesaj care să ajungă la inima lor și care să schimbe ceva… Și așa am ajuns la a patra carte publicată, romanul Bipolara, la Editura Tracus Arte.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

A.D. Nu a apărut dintr-odată. M-am născut cu acest dar… E un dar moștenit de la bunicul meu, tatăl tatălui meu, care scria poezii patriotice… Încă din timpul liceului visam că voi scrie cărți… Am și publicat o poezie în revista liceului… Dar apoi am uitat de scris mulți ani… considerând că sunt banală, stângace, facilă, că nu am un subiect cu forță. Acest subiect cu forță a năvălit peste mine, fără nicio pregătire în prealabil, în 2006, când am devenit mama unui copil special… Și așa am publicat Drumuri în 2012, o carte foarte personală și extrem de curajoasă prin sinceritate. Pur și simplu mă arăt în toată nuditatea în fața cititorilor.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?

A.D. Când am publicat Drumuri a fost unul din cele mai frumoase momente din viața mea. Deși prima variantă a cărții era extrem de stângace, cititorii mi-au transmis foarte multe aprecieri la momentul respectiv… Emoția pe care am reușit să o transmit a fost   cea mai mare răsplată a actului meu de curaj și m-a făcut să nu abandonez scrisul…

E.I. Te-ai gândit până în prezent să renunți la stilul actual de a scrie?

A.D. Viitorul impune întotdeauna schimbări… Nu-mi place să mă plafonez și să plictisesc. Fiecare carte pe care o scriu e diferită de cea anterioară…

E.I. Ce mesaj dorești să transmiți prin cartea Bipolara?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.D. Într-adevăr… Mesajul unei cărți este foarte important. Și îmi doresc ca fiecare carte pe care eu o scriu să reușească să transmită un mesaj luminos… Și așa lumea este plină de urâțenii și suferință… De ce aș mai contribui și eu la urâțenia care există deja?  Eu doresc să aduc o rază de lumină prin scrisul meu, să trezesc ceva nou în conștiința oamenilor, care să-i facă să iasă din vechile tipare mentale și să-și trăiască viața adevărată.

Bipolara arată o cale de vindecare… imposibilă pentru medicina alopată, delirantă pentru unii, adevărată pentru alții. Dar învigătorii sunt aceștia din urmă. Cei care cred în miracole. Și eu personal mă număr printre cei care cred în miracole… Și mă mai număr printre cei care  nu trăiesc nici în trecut și nici în viitor, ci în prezent… și sunt prezenți  în acest prezent și se bucură de viață, căci viața este un dar.

E.I. Ce element crezi că este special în cartea ta?

A.D. Extensia romanului în India. Pentru că a existat cu adevărat o călătorie spirituală în Rishikesh, acolo unde s-a oprit pentru ceva timp chiar și Mircea Eliade. Așadar întâlnirile Gloriei (personajul principal din Bipolara) cu maeștrii spirituali sunt de fapt întâlnirile spirituale ale Aurorei Dumitrescu.

E.I. Care a fost cel mai dificil obstacol în procesul de publicare a cărții?

A.D. Primul pas: să găsesc un editor care să rezoneze cu subiectul cărții mele… Pentru că întotdeauna intervine subiectivitatea…

După ce l-am găsit totul a decurs foarte ușor.

E.I. Cine a fost autorul tău preferat în copilărie?

A.D. Am fost îndrăgostită de Alexandre Dumas.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.D. Activitatea mea de scriitor poate fi urmărită pe pagina mea de facebook. sau pe următorul site.

Romanul Bipolara poate fi cumpărat accesând librăriile on-line, precum și în librăriile Cărturești. De exemplu:

Drumuri și Roata se vând prin Asociația Încredere, iar banii din vânzare merg în recuperarea copiilor cu dizabilități. Se pot comanda accesând acest link.

Stocul romanului Cagliostro este epuizat deocamdată. Dar va urma o ediție a doua revăzută și îmbunătățită.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

A.D. Doresc să le mulțumesc pentru că își vor răpi din timpul lor  ca să o citească pe Aurora Dumitrescu… Și îmi doresc ca mesajul cărților mele să ajungă la inima lor.  

Și cum se spune prin India: Namaste, dragi cititori și prieteni!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.