Interviu cu Badiu Claudia, autoarea cărții „Litere pictate și povești fermecate”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Badiu Claudia: Am terminat liceul pedagogic, iar apoi Facultatea de Litere la Cluj. Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, să petrec timp cu ei, să-i ascult și să învățăm împreună, de aceea am decis că meseria de învățătoare ar fi cea mai potrivită pentru mine. Îmi place foarte multe ceea ce fac și mă bucur că am posibilitatea să lucrez cu copiii, aceștia sunt o sursă inepuizabilă de energie, idei, creativitate și perseverență. Am învățat foarte multe de la ei.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

B.C. Scrisul cred că m-a însoțit dintotdeauna. Mă rog, mai mult probabil de pe la 5 ani, când nu mai aveam răbdare să aștept să înceapă școala și am luat abecedarul fratelui meu și am început să trasez și eu liniile pe care le vedeam acolo pentru fiecare literă. De atunci, scrisul a fost modul de a transfera în realitate toată fantezia care se proiecta în mintea mea.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

B.C. Cred că cercetarea e esențială. Atât în ceea ce privește modul de redactare și transpunere a poveștii în cuvinte, cât și atunci când este vorba despre aspectele/informațiile transmise.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Litere pictate și povești fermecate”?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

B.C. Cartea „Litere pictate și povești fermecate” a apărut în urma colaborării cu talentata ilustratoare Iulia Burlac. Povestea cărții e puțin inversată, Iulia a fost cea care a desenat prima dată ilustrațiile, iar eu le-am preluat și am scris câte o poveste pentru fiecare. Tipărirea cărții a coincis cu anul școlar în care eu am clasa pregătitoare, clasa în care elevii învață literele de tipar. Poveștile ne însoțesc astfel zi de zi, ajutându-ne să explorăm cu drag tărâmul literelor, ascuns în Pădurea Fermecată.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

B.C. Da, cred că titlul e foarte important. Titlul cumva conține într-o manieră distilată toată esența cărții, de aceea trebuie ales cu grijă. Dacă stau bine să mă gândesc, pentru „Litere pictate și povești fermecate” titlul a apărut singur, după ce toate poveștile au fost scrise și aranjate fiecare lângă litera ei. Atunci a apărut și titlul care a sărit vesel pe copertă râzând și spunându-ne că acolo e locul lui.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

B.C. Nu cred că mi-am format deocamdată un stil. Lucrez cu copiii în fiecare zi și observ pur și simplu ce le place. Le plac poveștile simple, amuzante, cu personaje interesante, pline de fantezie și imaginație. Astfel am încercat să transpun în scris observațiile mele. Rezultatul îl puteți vedea printre paginile cărții.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

B.C. Îmi place foarte foarte mult să citesc. Sufăr teribil că nu îmi ajunge timpul să citesc cât de mult aș vrea. Îmi place să urc pe munți, să mă plimb prin pădure, sau să stau în hamac ore întregi. Îmi place să mă uit la stele și să citesc despre ultimele descoperiri ale științei.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

B.C. Nu, din păcate timpul nu îmi permite să scriu în fiecare zi, deși mi-ar plăcea.

E.I. îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

B.C. Cărțile se pot cumpăra de pe site-ul editurii Nomina. Cititorii mă pot urmări pe pagina de facebook: pictezstele, sau pe www.pictezstele.ro

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

Cititorilor BookNation.ro le doresc zile frumoase și vesele pline de cât mai multe cărți bune!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.