Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Bogdan Silaghi: Sunt o persoană foarte sociabilă, o persoană care a citit mult dar care a citat foarte puțin în comparație….sunt născut la Baia Mare, un oraș industrial, care mi-a îngreunat puțin orizonturile la începutul scrierilor mele, dar până la urmă visul a devenit realitate pentru mine odată cu descoperirea frumosului oraș Cluj Napoca….

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
B.S.: Ultima mea carte se numește  În Poiană, și este pe departe cea mai reușită dintre toate, fiindcă are în ea o poveste uluitoare a înfrângerii armatei române pe frontul de la Stalingrad, Cotul Donului sau Stepa Calmuca, plus victoria de la portul Odessa, plus abdicarea Regelui Carol al Doilea de pe tronul țării, este cartea cea mai cerută dintre toate cele scrise de mine. Totodată, armata a șasea germană este cuprinsă și ea în această carte….în frunte cu Friedrich Wilhelm Von Paulus,,,,și frumoasa lui româncă Elena Rosetti Solescu.

B.N.: Asculți muzica atunci când scrii?
B.S.: Nu, niciodată, fiindcă îmi obturează gândirea…

B.N.: Mulți autori declară că au visat intriga viitoarei cărți publicate. Ți s-a întâmplă și ție acest lucru?
B.S.: Sincer, nu, sau cel puțin nu-mi amintesc acest fapt….

B.N.: Ce carte ai pe noptieră acum?
B.S.: Adolescentul de F. M. Dostoievski, pe care o recitesc cu mare plăcere…

B.N.: Vrei să îi mulțumești cuiva pentru rezultatele tale?
B.S.: De mulțumit, lui Dumnezeu fiindcă El mi-a dat viață și mamei mele, poate literar școlii unde am învățat să scriu și de asemenea, unde am făcut primii mei pași din viață, școlii generale Ion Luca Caragiale, din Baia Mare.

B.N.: Ce elemente speciale conține cartea ta?
B.S.: Toate cărțile mele au istoria în ele, adevărul, calea și viața, mereu unei acțiuni îi urmează astfel o alta mult mai interesantă decât precedenta….

B.N.: Consideri că social media este locul perfect pentru promovare?
B.S.: Da, cu siguranță, în ziua de azi….

B.N.: Ți-ar plăcea ca povestea cărții tare să fie transformată într-un film?
B.S.: Da, Bătălia de la Cotul Donului, subiectul filmului…

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
B.S.: Doar părinții, care ar trebui să petreacă seara mult mai mult timp alături de copiii lor citindu-le astfel câte ceva, orice, și mai puțin la televizor sau pe telefon, din nefericire școala reprezintă azi o bătălie pierdută, fiindcă timpul e prea puțin alocat, în comparație cu cei treizeci de elevi aflați în sala de clasă, dar aici e o altă problemă a societății contemporane….

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
B.S.: Din nefericire, în ultimii doi ani s-au închis vreo șase șapte librării mari și importante, atât din Baia Mare cât și din Cluj Napoca, iar eu îmi aveam acolo cărțile, dar și așa ori personal la adresa mea de email sau la telefonul meu, ori de pe sit-ul free-ebooks.net, acolo de unde se pot descărca gratuit, în special În Poiană sau Păcatele Tinereții, cărțile care-mi sunt reprezentative mie…

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
B.S.: Cititorilor dumneavoastră le doresc un an nou fericit plin de lectură bună și să învestească mai mult în cărți decât în altceva, pentru că la finalul zilei: dialectica și istoria ne scapă pe toți de prostie, citind, vei avea mereu luciditate, acesta este singurul premiu al unei cărți bune, citite la amurg…