Interviu cu Camelia Chera, autoarea cărții „Sfârșit sau început”

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

C.C. Nu-mi place să vorbesc despre mine, cred că atunci când cineva vorbește despre el nu poate fi decât subiectiv. Deci cel mai probabil cel mai bine te percep ceilalți, ei pot fi obiectivi.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

C.C.Cred că la 10 ani am scris prima poezie…mai apoi am scris niște povești pentru copii, ca pentru acea vârstă.

E.I. Cum s-a născut cartea „Sfârșit sau început” ?

C.C. Sfârșit sau început s-a născut în decursul a câțiva ani, ideile se conturaseră deja în momentul când m-am așezat să scriu. Astfel încât scheletului cărții a fost nevoie doar să-i mai adaug scenele și dialogurile din cadrul acțiunilor… nu mi s-a părut greu atâta timp cât știam exact ce drumuri vor apuca eroii mei.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

C.C. Scrisul e indiscutabil o pasiune. Ceva foarte plăcut chiar dacă obositor. Oboseala în schimb nu e una demoralizantă ca în cazurile când intervine din cauza unor acțiuni care nu-ți plac. Aici oboseala e ușor de suportat pentru că fericirea de a adăuga un nou capitol cărții ( ceea ce ți-a furat niște ore de somn) surclasează oboseala.

E.I. Care este filmul tău preferat bazat pe o carte?

C.C. Undeva, cândva. Este filmul meu preferat bazat pe o poveste de dragoste fantastică, având ca rădăcină un roman special scris de Richard Matheson. Este de departe, în opinia mea, cea mai frumoasă poveste de dragoste.

E.I. Cum crezi ca stilul tău de scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

C.C. S-a maturizat. Încerc să folosesc fraze mai scurte și concise pentru a ajunge la inimile tuturor. Evit frazele pompoase care îngreunează o lectură și în același timp, încerc să folosesc o exprimare elegantă. Evit vulgaritățile pentru că consider că iubirea, cea adevărată, este incompatibilă cu vulgaritatea. Poate greșesc, totuși asta e părerea mea.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

C.C. Pe plan literar ? Nu am planuri. Dar mi-aș dori să ajung la inimile tuturor prin poveștile de iubire pe care le expun în cărțile mele. Cred că oamenii au nevoie din ce în ce mai mult de iubire. Pentru că în anii care s-au scurs, iubirea a fost din ce în ce mai evitată… sau respinsă, iar în balanța unde pe un taler este pusă iubirea iar pe celălalt este pus banul, în ultimii ani acesta din urmă a atârnat mult mai greu.. așa a fost în sufletele oamenilor. Îmi doresc să se schimbe aceasta. Viața…sufletul, toate sunt goale fără iubire.

E.I. Participi la evenimente literare?

C.C. Spre rușinea mea, nu.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.C. Fiecare om care citește are un suflet mai bogat decât unul care nu o face. I-aș ruga să facă o introspecție în interiorul lor să vadă la ce cote se situează creativitatea acolo. Vor constata că sunt niște creatori și ei. Doar că încă nu au decis să-și pună creativitatea la treabă. Înainte de a scrie, am citit mult, citesc și acum. Fiecare carte citită ne îmbogățește cu ceva nou. Sunt cărți în urma cărora rămânem și meditam la poveștile exprimate de ele, multă vreme. Sincer… așa mi-aș dori să fie cărțile mele pentru ei.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.C. Am o activitate deschisă pe Facebook și am și un blog unde pot găsi citate din carte și de asemenea pot lăsa mesaje. Îmi doresc să citesc mesajele lor și să le răspund la ele.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.