Interviu cu Cătălina Constantinovici, autoarea cărții „Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Cătălina Constantinovici: Sunt o împătimită de frumos. Muzica mă însoțește pretutindeni, e prietenul meu bun. Cam tot ceea ce fac are legătură cu această artă a sunetelor.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

C.C. Primele încercări de poezie au fost pe vremea când aveam 13-14 ani. Anii au trecut… și ceea ce a urmat a fost doar pe specialitatea mea. Am demarat proiectul „Botoșaniul muzical”, în cadrul căruia, anual, apare volumul „Botoșani, oraș al muzicii europene”, pe care-l coordonez și în care scriu cu bucurie de fiecare dată.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică”?

C.C. Cartea reprezintă rezultatul muncii mele din perioada de doctorat, o îmbinare între studiu, cercetare și pasiune, ce a dat naștere unui volum pe care-l recomand tuturor. Consider că acest demers muzicologic reprezintă un traseu pe care l-am descoperit și care poate fi dezvoltat, ramificat, completat și… prețuit.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

C.C. Este o carte de specialitate, chiar dacă se adresează multor persoane, e bazată pe cercetare, dar da, conține și un dram de inspirație, fără de care ar fi fost prea tehnică. Traiectul meu muzical a inclus zone de intersecție a celor două muzici – de divertisment și academică -, astfel am pătruns în cercetarea acestui subiect, decisă să-mi lămuresc multe dintre întrebările care existau cumva latent.  După cercetare, apare și inspirația, din ce în ce mai mult. Astfel, am reușit să creez straturi luminoase într-o pădure minunată și, cu siguranță, fermecată, magică, pe care vă invit s-o vizitați.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

C.C. Nu știu dacă am un stil anume, dacă veți citi cartea veți observa numeroasele asocieri, întrepătrunderi, comparații – probabil asta e amprenta mea.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

C.C. Ei, da, sigur. Lucrez tot la o carte de specialitate și care vizează un public chiar mai larg decât cel acoperit de „Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică”.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

C.C. Eu sunt muzicolog și aceasta este nișa mea. N-aș îndrăzni, cel puțin deocamdată, să traversez alte zone.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

C.C. Sunt destul de activă, m-aș bucura să primesc feedback din partea cititorilor pentru că doresc să-mi cunoscut publicul, de specialitate sau nu.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.C. Cititorilor BookNation.ro le doresc să iubească muzica, întrucât e pretutindeni, e atât de aproape de noi și o putem prețui ascultând-o.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.C. Pe Facebook am făcut o pagină pentru această carte – și o alta pentru „Botoșani, oraș al muzicii europene” – un volum care apare anual, din 2014, pe care-l coordonez . Cartea semnată de mine poate fi procurată de la Editura Muzicală sau de la mine.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.