Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate:Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Cătălina Elena Potârniche: Sunt căpoasă, uneori exagerat de căpoasă, iubesc armonia în toate cele din viața de zi cu zi, de la relații, până la curățenia din casă, sunt organizată și nu mă simt deloc confortabil când nu reușesc să-mi respect cele propuse, iubesc tot ceea ce înseamnă existența, de la plante, la istorie și felul cum s-au desfășurat și continuă să se desfășoare toate, ascult muzica mai toată ziua, mai puțin când dorm, muzica ajutându-mă să mă concentrez atât la lucru, cât și la gătit, spre exemplu. Îmi place multe, chiar și cele mai puțin plăcute din viață, pentru că simt o conexiune între toate și sunt, pe zi ce trece, din ce în ce mai convinsă că toate, bune, rele, stau drept bucățică dintr-un puzzle enorm.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

C.E.P. Pasiunea pentru scris a fost parte din mine încă de când eram copil. Obișnuiam să scriu poezioare, texte mici legate de diferite întâmplări din viața mea de-atunci. Am abandonat scrisul în perioada liceului, nedându-i la vremea respectivă o importanță prea mare, însă a reapărut atunci când mi-am dat seama că astfel pot împărtăși lucruri importante pe care începusem eu să le aflu despre viață.

E.I. Cum s-a născut cartea „Terapie pentru minte și suflet”?

C.E.P. Dintr-o „întâmplare”. Am început să studiez astrologia și mi-am descusut astrograma la milimetru. Acolo reușisem să adun doi factori importanți pentru o cale potrivită mie în viață: experiența și cunoștințele acumulate și talentul de a reprezenta adevărul prin artă, în special prin scris. M-am gândit cum le-aș putea aplica și am început cu un blog. Ulterior, am observat că există în zilele noastre această practică de a publica și o carte, dacă blogul dă rezultate… și iată de unde și „Terapie pentru minte și suflet”.

E.I. Ce te inspiră să scrii?

C.E.P. Tot ceea ce înseamnă omul, viața, natura, valorile morale, problemele întâmpinate zi de zi, sursele lor, absolut tot ce ține de existență. Chiar și un simplu titlu de articol citit aiurea online poate declanșa în mine pagini întregi. Nu am o sursă anume, dar, în același timp, am ca sursa întreaga lume.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

C.E.P. Clar. Și mă bucur că am ales acest nume, pentru că mi se întâmplă des să primesc mesaje de la cititori care-mi transmit că i-a atras coperta și titlul atunci când au ales cartea. A fost o întâmplare și nu prea acest titlu. Mi-a luat ceva timp, tocmai pentru că mă pierdeam în detalii. După ce le-am dat la o parte, a durat cred că trei secunde, cât să zic „Terapie pentru minte și suflet”.

E.I. Ai citit o carte care să te inspire să scrii?

C.E.P. Am citit multe cărți. Zeci de cărți. Psihologie, dezvoltare personală, afaceri, oculte, religie, de toate.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

C.E.P. Sunt deja la volumul 3 din „Terapie pentru minte și suflet”. Intenționez să continui până la volumul 9. M-am folosit de numerologie puțin aici și au cam coincis cele 9 volume cu ceea ce simt eu că aș avea de împărtășit.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

C.E.P. Cred că divinitatea. S-au legat lucrurile ca pașii pe care îi facem ca să ajungem în linie dreaptă dintr-un punct A într-un punct B și tocmai datorită acestui fapt, dar și datorită reacțiilor celor care au citit până acum cartea, sunt convinsă că am luat decizia potrivită.

E.I.Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.E.P. Vorbenergy este activitatea mea. Vorbenergy pe Facebook, unde postez mereu noutați, chiar și despre evenimentele pe care le fac prin țară, iar www.vorbenergy.ro este blogul meu. Cărțile sunt și online și în unele librării de prin țară. O simplă căutare online „Terapie pentru minte și suflet” – Cătălina Elena Potârniche duce la o mulțime de posibilități și oferte. Chiar și la mine pe blog există o secțiune „Cărțile mele” unde primesc personal comenzile.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.E.P. Țineți aproape de cărți și de a le citi, pentru că ele sunt cea mai potrivită sursă de cunoștințe și cea mai de succes cheie care ne pune la lucru capacitatea de a discerne.

Vă mulțumesc din suflet!

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1231 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate