Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Sunt Claudia Groza Lazăr, mamă de gemeni, Ana și Horia de 4 ani și 7 luni, profesor de biologie și scriitoare. Îmi plac cărțile și copiii de când eram foarte mică. Am fost foarte fericită în momentul în care am devenit soră mai mare cu 4 ani. Mi-am testat răbdarea și am folosit poveștile pentru a o crește frumos, armonios și curajoasă. Îmi doream enorm să devin învățătoare imediat ce mi-am cunoscut învățătoarea, dar viața m-a purtat mai departe și am devenit profesor de biologie. Combin poveștile cu știința, cu jocul și creativitatea. Îmi place să ofer soluții pentru o viață sănătoasă și de succes tinerilor, dar și idei de activități pentru părinți. Este atât de important să oferim timp, atenție și afecțiune copiilor noștri.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
C.G.L.: Cartea „Balonul călător și prietenii lui” este o colecție de 18 povești minunate, pline de emoții, cu teme diferite, cum ar fi bucuria de a descoperi o surpriză într-un cufăr, plăcerea unei petreceri în pijamale, importanța unei călătorii. Fiecare poveste are un mesaj și vine cu un set de fișe de lucru. O carte este mai mult decât o carte! Poți descoperi o pasiune sau chiar meseria într-o carte. Apoi, o carte este sursa unor activități de neuitat.

În această carte am inclus povești scrise special pentru gemenii mei, tocmai pentru a încuraja părinții să ofere timp alături de copii.

B.N.: Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?
C.G.L.: Am știut că este momentul în care trebuie să scriu o carte când am simțit nevoia de a merge să învăț cum se scrie o carte. Am urmat multe cursuri de scrire creative, cu diverși lectori, dar am și citit toate cărțile care au ca temă scrierea creative.

Când am ajuns la catedră, discutând cu elevii mei, am aflat că ei nu se mai regăsesc în poveștile clasice. Așa am pornit să scriu povești despre nevoile lor, despre cât de important este să își iubească autenticitatea.

B.N.: Ce mesaj dorești să transmiți prin această carte?
C.G.L.: Prin această carte doresc să le transmit cititorilor și părinților să fie atenți în jurul lor, să învețe de la plante și animale, să ajute și să călătorească foarte mult.

B.N.: Ce element crezi că este special în cartea ta?
C.G.L.: În această carte am adus elemente importante precum iubirea de aproape și atenția pentru tot ce ne înconjoară, de la culori, miros, sunete, ființe, inclusiv imprimeul de pe pijamale, jucăriile și tot ce avem în jurul nostru.

B.N.: Care este cel mai important lucru la o carte, în opinia ta?
C.G.L.: Cel mai important lucru la o carte este textul, mesajul, folosind cuvinte adecvate vârstei cititorului. Dacă scriem în versuri, este foarte importantă rima, care oferă muzicalitate.

B.N.: Există vreun citat în cartea ta cu care să te mândrești?
C.G.L.: Da! „Viața este frumoasă dacă e trăită în armonie și echilibru.”

B.N.: Ai scris o carte pe care nu ai publicat-o?
C.G.L.: Am câteva cărți în sertarul de scriitor. Îmi place să le păstrez pentru când sunt pregătită să le ofer cititorilor, pentru când simt că este nevoie de acea carte pe piață.

B.N.: Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
C.G.L.: Am ales editura Libris, care și-a schimbat numele în Creator. Am ales-o bazându-mă pe profesionalism și implicarea în promovare, dar și marketing de calitate.

B.N.: Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
C.G.L.: Pieței de carte din România îi lipsesc agenții literari, oamenii care să se ocupe de o carte, de la corectură și modificarea textului la nevoie, până la promovarea autorului.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
C.G.L.: Îmi invit cititorii, dar și părinții, să beneficieze de materiale educative și povești, articole despre educație și ghidul de Lectură și creativitate pe site-ul eu www.claudiagrozalazar.ro

Cărțile le pot achiziționa de pe site, dar și de pe librăriile online.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
C.G.L.: Dragi cititori, vă îndemn să folosiți lectura ca panaceu. Este atât de utilă pentru suflet, minte și viață, încât este bine să o integrați în programul vostru zilnic, așa cum mâncați sănătos, cum faceți mișcare, cum beți apă și socializați, așa să vă acordați timp pentru lectură. Descoperiți singuri puterea BIBLIOTERAPIEI, apoi lăsați-mi un mesaj cu părerea voastră!

Zile senine și multe lecturi plăcute pentru suflete luminoase!