E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

C.G.C. Veșnic căutător al adevărului, veșnic rătăcitor prin viață, prin lume, printre suflete. Veșnic neîmblânzit. Veșnic liber. Spirit de lup. Suflet de artist. Puțin optimist. Puțin realist. Câte puțin din toate. Câte puțin din nimic. Ori doar o umbră rătăcitoare printre miliarde de alte umbre aflate în căutarea luminii proprii…

Prea mult? Bine, ceva concret. Sunt din Galați, licențiat și master în comunicare – jurnalism. Am lucrat câțiva ani în presa scrisă, radio și TV, sunt pasionat de misterele trecutului, care ne pot ajuta să înțelegem prezentul și să ne clădim viitorul. Așa că cercetez de când mă știu, pe cât posibil, istoria, mitologia, religiile, ezoterismul, ocultismul și fenomenele considerate paranormale. Adică viața în cele mai ascunse aspecte ale ei.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

C.G.C. Pasiunea pentru citit a apărut de mic, însă cea pentru scris mult mai târziu, după terminarea liceului, când am ajuns întâmplător să colaborez cu un ziar local. La ziar a apărut pasiunea pentru scris, pe care am „hrănit-o” prin câteva sute de articole, mult mai multe pe bloguri și acum prin cărți. 

E.I. Cum s-a născut cartea „Secretele zeilor”?

C.G.C. Studiind misterele lumii, am ajuns la concluzia că toate religiile conțin aceleași personaje și întâmplări, ascunse sub diferite forme. Însă nu am putut demonstra asta până nu am descoperit mitologia sumeriană, care pentru mine reprezintă un liant între toate celelalte religii. Doar după descoperirea religiei sumeriene, acum zece ani, teoriile mele au căpătat o logică și au putut fi împărtășite și altora. Așa s-a născut ideea cărții „Secretele zeilor”, care a reprezentat o aventură în primul rând pentru mine. Am pornit la drum având doar punctul de plecare, fără să am habar unde voi ajunge ori pe unde mă va purta acel drum. Un drum de cinci – șase ani, care sper că va reprezenta doar începutul unei călătorii cu adevărat fabuloase. 

E.I. Ce te inspiră să scrii?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

C.G.C. Cred că setea de cunoaștere este cea care mă face să studiez. Lumea e plină de mistere care dau cu adevărat culoare vieții. Scrisul apare din dorința de a le împărtăși celorlalți descoperirile mele. E o urmare firească a studiului, pentru că nicio descoperire, oricât de mare ar fi, nu pare prea importantă dacă o ții doar pentru tine. Iar omenirea și-a câștigat dreptul de a ieși din umbră pentru a primi lumina cunoașterii. Cel puțin asta îmi place să cred.

E.I. Crezi că titlul este important pentru impactul cărții?

C.G.C. Probabil. La întrebarea asta cred că ar răspunde cel mai bine specialiștii în marketing. Eu nu sunt, așa că nu pot vorbi decât despre un singur caz. Pentru „Secretele zeilor” nu am căutat un titlu care să vândă, ci unul care să cuprindă esența cărții în puține cuvinte. Atunci când l-am găsit, după multe variante respinse, am știut că e „Alesul”. Sunt sigur că alte titluri ar fi avut un impact mai puternic, însă acesta este cel care i se potrivește cel mai bine. Cartea nu este una comercială, prin urmare nici titlul ei nu are de ce să fie astfel. De vandabilitate să se ocupe oamenii de marketing, eu prefer autenticitatea. Mai ales în cărți.

E.I. Ai citit o carte care să te inspire să scrii?

C.G.C. Am citit multe cărți care m-au inspirat să cercetez pe cont propriu și, implicit, să scriu. Mulți cercetători au deschis drumuri sau doar le-au pavat pe ale altora, încercând să scoată omenirea din întunericul ignoranței. Fără munca lor nu aș fi reușit să scriu „Secretele zeilor” și, mai mult ca sigur, nici să înțeleg pe ce lume trăiesc. Nu aș putea spune că o singură carte m-a inspirat mai mult decât celelalte, pentru că fiecare a avut rolul său, fiind o piesă vitală dintr-un puzzle uriaș. Cum nu pot considera nicio astfel de „piesă” mai prejos decât celelalte, nu poate fi una nici mai presus. 

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

C.G.C. În prezent am câteva proiecte începute, printre care și câteva cărți. Principala este „Secretele Sionului”, continuarea cărții „Secretele zeilor”, din care există în prezent zece capitole. Mi-aș dori să reușesc să o termin în acest an însă…  cum or vrea zeii.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

C.G.C. Familia, prietenii și, nu în ultimul rând, cititorii, care au așteptat câțiva ani buni ca „Secretele zeilor” să vadă lumina tiparului. Am început-o în 2011, am terminat-o în 2017 dar abia la sfârșitul lui 2019 a fost tipărită. Iar cititorii au avut o răbdare incredibilă, pe care eu am pierdut-o de multe ori de-a lungul acestor ani. Și nu pot decât să le mulțumesc pentru asta.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.G.C. Pe site-ul propriu, www.secretelezeilor.ro, acolo unde se găsește aproape tot ce am scris în ultimii 15 ani, inclusiv cartea „Secretele zeilor”. Dar și pe Facebook, pe pagina cu același titlu.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.G.C. Omul este în esența sa o ființă curioasă. Ne batem capetele, încă din cele mai vechi timpuri, să înțelegem lumea în care trăim. Cercetăm așa cum putem fundurile oceanelor, marginile galaxiilor sau realitățile paralele și încercăm să cuprindem cu mințile noastre totul. Însă, cu cât ne apropiem mai mult de marginile Universului, cu atât ne îndepărtăm de noi înșine, acolo unde se găsește tot ce contează cu adevărat. Așa că, dragi cititori, oricât de departe v-ar duce setea de cunoaștere, nu uitați să priviți și în interiorul vostru, acolo unde se găsesc cele mai fascinante minuni ale vieții. Și, bineînțeles, cele mai importante secrete ale zeilor.

 

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1180 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate