Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Corina Lupu.

R: Bună ziua, mulțumesc pentru invitație. N-aș putea spune că există lucruri senzaționale care să mă transforme într-o persoană specială. Sunt un om obișnuit, cu calități și defecte, o romantică incurabilă care adoră să scrie povești de dragoste, idilice,să contureze personaje frumoase pe care să le transpună în diverse situații, oferind cititorilor adevărate lecții de viață. Sunt genul optimist care reușește de cele mai multe ori să creadă în ”puterea” binelui, sunt ambițioasă și hotărâtă, iubesc oamenii și mă simt fericită și împlinită știind că poveștile de iubire din cărțile mele le ating sufletele și le trezesc emoție. Sunt soție, mamă, am o familie minunată pe care o iubesc mult, de care sunt foarte mândră și căreia îi mulțumesc pentru că mi-a fost mereu aproape și m-a susținut. Feedback-ul  primit din partea ei  contează  enorm  pentru mine, în principal datorită faptului că pot conta pe sinceritate.  Scrisul este minunea care-mi  îmbogățește viața, care-mi permite să-mi exprim sentimentele, trăirile și gândurile, care-mi înlesnește evadarea din cotidian, îmi permite să visez și să ”explorez” o altă existență, imaginară, dar totuși, atât de reală. Fiecare manuscris finalizat înseamnă bucurie și tristețe, în același timp. Bucurie pentru că o nouă poveste de iubire a prins viață, și tristețe, pentru că trebuie să mă despart din nou de alte personaje de care m-am atașat.

Î: Putem iubi în fiecare zi așa cum am face în magia Crăciunului?

R: Bănuiesc că vorbiți despre dragostea dintre Oliver și Noelle din ”O iubire de Crăciun”…..Da, eu cred că iubirea este un sentiment cu care ne naștem, care există  în sufletele noastre și fără de care n-am trăi cu adevărat. Iubirea e ca aerul de care avem nevoie pentru a respira, este motorul vieții, frumusețea ei, este o poveste străveche, dar atat de nouă. Întotdeauna am asociat iubirea cu un miracol, o magie, o bucurie infinită a sufletului, cu un dar neprețuit, descoperit sub brad și ”devorat” în dimineața de Crăciun. Pentru mine, Crăciunul și iubirea reprezintă simbioza perfectă, pentru că sărbătorile de iarnă înseamnă speranță, bunătate, liniște sufletească și, mai ales, inimi pline de dragoste. Pentru Oliver și Noelle, Crăciunul a însemnat un nou început, a vindecat răni și a împletit prin puterea iubirii, două suflete, unindu-le ca o binecuvantare, ca un leac și o nouă speranță. Eu ador Crăciunul, mi-aș dori să-l sărbătoresc întregul an, dacă s-ar putea.

Î: Ce va făcut să credeți că: “Nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat”?

R: Acesta este motto-ul Cassandrei, eroina principală din ”Plină de pasiune”. Cine a citit romanul a înțeles cu siguranță că aceste cuvinte o caracterizează pe tânăra pentru care viața a fost încă din adolescență o adevărată provocare. Cassandra reprezintă tipologia luptătoarei, cea care a urcat treaptă cu treaptă, singură, animată de dorința de a-și urma și realiza visurile, de a depăși fără să crâcnească obstacolele întâlnite în aventura vieții, strângând din dinți și visand cu ochii deschiși la clipa în care speranța se va transforma în realitate. Destinul i-a răsplătit strădania și ambiția, ea întâlnind dragostea într-un moment în care nici măcar nu visa că avea să-i apară în cale. Povestea Cassandrei poate fi povestea oricărei tinere, un ghid pentru clipele mai puțin ușoare ale vieții, este felul meu de a-i încuraja pe cei care sunt pe punctul de a renunța la ei, la puterea din interiorul lor și mai ales, la iubire. Succesul înseamnă dorință, voință, curaj, încredere și multă muncă. Succesul înseamnă să nu te dai bătut, să nu renunți nicicand și să te ridici iar și iar, indiferent de cate ori cazi.

Î: Cum credeți că au iubit oamenii în pandemie?

R: Cred că perioada aceasta lungă și dificilă a fost mai ales despre supraviețuire, despre conștientizarea gravității consecințelor de nerespectare a regulilor medicale și mai puțin despre orice altceva. Sunt convinsă că tinerii au fost cei mai traumatizați, că ei au resimțit cel mai mult distanțarea fizică, imposibilitatea de a-și manifesta dragostea și emoția față de persoana iubită altfel decat prin mesaje sau videouri. Cred că, sufletește, iubirea a biruit, că a apropiat oameni aflați la distanță și a întărit sentimentele cuplurilor. Nevoia de iubire este mai presus decat oricare alt sentiment uman, fără ea ne simțim incompleți, singuri și triști. Iubirea ne vindecă și ne dă puterea de a merge mai departe, indiferent de conjuncturile trăite.

Î: Ce proiecte planificați la acest moment? 

R: Mereu lucrez la cate un proiect nou, mereu simt nevoia de a scrie căci, chiar și o zi fără să fi așternut cateva fraze, mi se pare o zi pierdută. Recent am terminat un alt roman de dragoste intitulat ”Sunshine, vinul dragostei”, un român format din două volume pe care îl îndrăgesc foarte tare. Îmi doresc să-l ofer cititorilor mei cat mai curand și, cel mai important lucru, să le transmit și lor acea stare de bine, de plăcere și interes, pe care am avut-o cand l-am scris. Pentru că v-am destăinuit deja prin vorbe dar și prin scris cat de mult iubesc Crăciunul, nu puteam rezista dorinței de a continua seria ”Romance &Christmas”, deschisă de ”O iubire de Crăciun”, astfel că, prioritatea mea actuală este de a finaliza o nouă poveste de dragoste născută și trăită în perioada magică a sărbătorilor de iarnă, ca un dar pentru toți iubitorii Crăciunului și ai genului  romance.

Î: De unde vă vine inspirația pentru scris?

R: Nu caut în mod special surse de inspirație, însă orice mă poate inspira pe neașteptate – un film, o întâmplare despre care am citit sau căreia i-am fost martoră, un cantec, prietenii și viața lor. De cele mai multe ori însă, n-am nici un plan, mă gandesc doar ce forme ar putea îmbrăca iubirea în următoarea mea poveste, cum  vor fi afectate  personajele, prin cate greutăți vor fi nevoite să treacă pentru a simți fiorii adevăratei iubiri, cât vor fi dispuse să sufere sau să se sacrifice din dragoste și în numele ei? Caut răspunsuri la toate aceste întrebări iar ideile vin rand pe rand, uneori cu ușurință, alteori mai greu. Adesea, cand subiectul mi se pare incitant și ofertant, e nevoie să-mi aștern ideile pe o coală de hartie pentru a le da viață treptat, pe măsură ce acțiunea avansează. Scriu, sunt convinsă că-mi place, apoi mă razgandesc, șterg totul și o iau de la început. Nu e foarte facil să mă mulțumesc pe mine însămi iar dacă eu nu sunt convinsă, aș avea mari temeri privind reacția cititorilor. Abia în clipa în care eu sunt satisfăcută pe deplin de rezultat, am încredere că lectura ar putea fi și pe placul altora. Cum am mai spus deja, aprecierea cititorului este țelul spre care tinde fiecare scriitor în parte, este cel mai de preț dar care îi poate fi oferit. De fiecare dată, sper și îmi doresc să primesc acest cadou.

Î: Ce vreți să transmiteți cititorilor prin cărțile dvs?

R: Încă există acea idee, după părerea mea complet eronată, că romanele de dragoste sunt cărți neinteresante, de duzină, siropoase, adesea plictisitoare, care n-au prea multe de transmis cititorului. Deși respect părerea și opțiunea fiecăruia, cred că este un soi de limită autoimpusă. 

 E adevărat, genul românce nu e pe placul tuturor, deși, în funcție de preferințele cititorului, acest lucru e valabil pentru oricare alt gen literar. Unii preferă romanele polițiste, alții, pe cele de aventură. Important este faptul că există cărți pe gustul tuturor, important este ca oamenii să citească, să aleagă ceea ce consideră că li se potrivește, dar să citească. Cei care aleg un roman de dragoste știu exact la ce se așteaptă, știu că el sărbătorește iubirea în toate formele ei, știu că îi ajută să înțeleagă diversele perspective asupra relațiilor, legăturile profunde, sufletești, care se leagă între doi oameni. În romanele de dragoste, iubirea este prezentată ca o magie, ca o speranță, ca o putere miraculoasă ce depășește obstacole, ca un balsam pentru o inimă rănită.  Eu consider că, pe lângă faptul că sunt minunate, romanele de dragoste sunt adevărate lecții de viață. Acesta este unul din obiectivele mele principale. Îmi doresc ca poveștile mele să transmită mesaje clare cititorilor de orice vârstă, îmi doresc să-i copleseasca cu sentimente frumoase, să-i emoționeze, să-i facă să râdă și să plângă, să-i transforme într-o parte importantă a acțiunii, să le dea posibilitatea de a construi personajele după propria imaginație și de a călători alături de ele într-o aventură de neuitat. Sper să reușesc  de fiecare dată să ofer  lecții importante legate comunicare, loialitate, speranță și încredere în puterea iubirii. 

Î: Care a fost prima părere pe care ați primit-o despre cartea dvs?

R: Nu știu exact la ce carte vă referiți dar, sincer, mi-a rămas întipărit în minte un scurt și concis comentariu de pe Amazon, referitor la primul meu roman apărut în urmă cu câțiva ani la New York, ”Wandering Moments”. Cineva scrisese simplu, ”Best off”,  însoțit de cinci steluțe la evaluare. Mi s-a părut minunat, am fost în culmea fericirii. A urmat apoi ”O iubire de Crăciun” care, în primul an s-a vandut în mii de exemplare, fapt ce mi-a demonstrat că publicul a savurat atmosfera magică a Crăciunului și povestea de dragoste dintre Oliver și Noelle.  A fost plăcut cand am primit un mesaj din partea unei mame care-mi spunea că a fost romanul care i-a redat încrederea în iubire și zambetul pe buze fiicei sale, care tocmai trecuse printr-o despărțire care-o afectase emoțional. Prin urmare, există un public pentru genul romance, există persoane pentru care o poveste de iubire înseamnă speranță, încredere, optimism și bucurie.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: Am tot respectul pentru autorii care reușesc să se promoveze singuri. Mă gandesc de ceva timp să-mi fac un blog, tocmai pentru a crea vizibilitate și pentru a-i ține la curent pe cititori cu proiectele mele. Sper să-mi găsesc timp. Pană atunci, eu sunt o carte deschisă pentru cititorii mei care mă pot urmări pe contul meu de Facebook, dar și pe pagina oficială CorinaLupuAutor. Sunt bucuroasă să răspund comentariilor sau întrebărilor,  să discut despre cărțile mele, oricand, cu oricine, cu mare drag. Acum, datorită Booknation, am posibilitatea de a mă adresa și de a fi mai aproape de cititorii mei, lucru pentru care vă mulțumesc.  

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: E o reală bucurie să știi că există o comunitate de oameni frumoși, minunați, îndrăgostiți de lectură, pentru care cititul reprezintă un adevărat mod de viață. Le doresc ca, citind, să descopere în fiecare zi alt țel care să dea un sens nou vieții lor, să găsească răspuns la întrebările pentru care n-au găsit încă, să fie sănătoși, fericiți, să iubească și să fie iubiți, la randul lor.

 

 

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!