Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

C.A. Sunt un om obisnuit. De profesie sunt psiholog si mi-am format deprinderea sa ascult si sa-i inteleg pe cei din jurul meu.

De-a lungul anilor de activitate in cabinet am observat ce resurse de adaptare exista in fiecare dintre noi, cum ajungem sa purtam diferite masti sociale pentru a ne ascunde vulnerabilitatile, cum viata ne transforma.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

C.A. La inceput am scris pentru mine, ca o descatusare. Nu ma gandeam ca randurile mele vor ajunge sa fie tiparite. Aceste nuvele au fost incepute in urma cu zece ani, avand rol terapeutic, pacientul fiind chiar eu. Era modalitatea mea de a face justitie, de a face ca lucrurile sa se echilibreze intr-un fel sau altul. Era si o modalitate de eliberare prin umor.

Atunci cand nu poti schimba un factor stresor, nu-ti ramane de facut decat sa-l accepti si este mult mai usor cand ai capacitatea de a hace haz de necaz.

Apoi am trimis randurile mele unei edituri care mi-a propus sa publice nuvelele mele si astfel a aparut volumol „Out of ofice- Desprindere sau iluzie”.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

C.A. Este foarte importanta. Chiar daca personajele si intamplarile sunt imaginare, cadrul in care se petrec lucrurile trebuie sa fie bine elaborat, documentat. Este si o modalitate de a-mi imbogati cunostintele in diferite domenii.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

C.A. Da, este primul lucru care ne atrage atentia. In cazul volumului de proza scurta, a fost decizia cea mai grea de luat. Am vrut ca titlul sa evoce, pentru corporatisti, ideea de vacanta, de timp liber, de desprindere de mediul formal, rigid, fals. Este un lucru cunoscut, pentru cei care lucreaza in corporatii, ca atunci cand nu sunt prezenti la serviciu, au obligatia sa isi afiseze pe contul de email mesajul „out of office” si de cele mai multe ori aces mesaj este sinonim cu „vacanta/libertate/timp liber”.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

C.A. Abordarea mea privind stilul in care scriu nu poate sa fie decat subiectiva. Scriu ca mine si atat. Am privit insa reactia celor care imi citeau povestirile: mimica, rasul involuntar, sprancenele ridicate. Apoi mi-au spus direct „mi-a placut!”, sau „m-am regasit in personajul cutare”. Interesant este faptul ca cei care s-au regasit in vreun personaj, faceau proiectiile proprii pe personaje victime, nu pe agresori. 

Altii mi-au spus: „ai scris despre vietile noastre asa cum au fost ele; despre vietile noastre caraghioase”.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

C.A. Multe: imi place sa citesc, imi place sa lucrez impreuna cu fiica mea, care este artist plastic – si care mi-a facut si coperta cartii – jucarii handmade.

Imi place sa lucrez in cabinetul meu de psihoterapie cu pacientii mei.

Imi plac animalutele, sunt pisicomana.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

C.A. Nu. Pentru ca am foarte putin timp liber. Noocul meu este ca scriu cu foarte mare usurinta. Este suficient sa imi fac timp sa scriu si ideile curg de la sine. Povestile se dezvolta singure.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.A. Cartile pot fi comandate la telefonul 074430098, la un pret de 25 lei + taxele de transport.

Cartea Out of office a fost lansata la Bookfest in 02 iunie 2019 si detalii despre eveniment au fost preluate pe link-ul: https://www.amosnews.ro/lansare-la-bookfest-out-office-desprindere-sau-iluzie-volum-de-proza-scurta-de-cristina-anescu-2019

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.A. Le recomand sa citeasca volumul de proza scurta „Out of office”, sa isi descreteasca fruntile cu aceasta lectura si sa invete ca orice dificultate in viata poate fi depasita. Sa nu uite „cand apa iti ajunge la gura, capul sus!”