Interviu cu Dana Codori, autoarea cărții „Chiți și prietenii lui”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Dana Codori: – Salutări, cu drag! Eu sunt Dana. Născută în iarna lui ’88, am fost şi sunt un copil rebel. Acum, soție şi mamă. Îmi place să scriu, să citesc, să petrec timp în natură şi cu familia mea

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

C.D. – Nu cred că a apărut, ci mi-a fost dăruită această pasiune. De când mă ştiu, țin în mână creionul şi pixul. Primele poezii le-am aşternut pe hârtie imediat după ce am învățat să scriu. Tot ce am scris am ținut pentru mine până în ziua în care am învățat să apreciez cu adevărat pasiunea de a scrie şi să înțeleg că scrisul este principal în viața mea.

E.I. De ce ai ales să scrii o carte pentru copii?

C.D.– Am ales să scriu multe, începând de la poezii, poveşti, trăiri, viziuni, până la romane. Însă am început cu ceea ce fiul meu Alex m-a rugat să-i dăruiesc o carte cu poveştile pe care i le spun.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Chiți și prietenii lui”?

C.D. „Chiți şi prietenii lui” este o carte scrisă cu multă dragoste şi inspirată din viața noastră. Este despre dragoste, prietenie, respect, creativitate şi curiozitate. Nu este o carte educațională, ci o altă viziune a vieții de zi cu zi,  când ești copil. Sunt prezentate răspunsuri simple la curiozitățile copilaşilor pe tema naturii, sunt prezentate câteva jocuri ale copilăriei, dar şi file speciale dedicate creativității. Ilustrațiile sunt simple, viu colorate şi vesele.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

C.D. – Stilul meu este foarte simplu. Nu îmi plac cuvintele întortocheate şi nici scrisul greoi. Îmi place să scriu pe limba tuturor. Nu am comparat niciodată scrisul meu cu al altor scriitori. E frumos că pot scrie, că pot dărui, iar poveștile mele își găsesc loc în sufletele oamenilor mari  și mici.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

C.D. – Pe lângă scris cochetez cu desenul şi pictura. La un nivel simplu, fiindcă în acest domeniu duc lipsa de răbdare.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

C.D. – Cu siguranță pasiune, dar l-am transformat în principala activitate din viața mea. Este ceea ce vreau să fac. Între timp merg şi la serviciu.

E.I. Care a fost momentul în care ai decis să publici prima carte?

C.D. – A fost în seara în care Alex m-a întrebat dacă poveştile pe care i le citesc de pe caiet vor fi adunate într-o carte. Am avut emoții gândindu-mă că voi pune în aplicare ceea ce mi-am dorit şi am vizualizat de mic copil.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cartea?

C.D.– Pentru „Chiți şi prietenii lui“ am creat o pagină pe Facebook. Oricine mă poate urmări pe profilul personal ori pe pagina personala, amândouă intitulate Dana Codori. De asemenea o parte din scrieri pot fi urmărite și pe blog: danacodori.blogspot.com. Cartea se poate comanda fie de pe siteul editurii la care am publicat-o www.smart-publishing.ro, dar și de pe Elefant.ro, Libris, Librarie.net sau Emag.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.D. – Cred cu tărie că cititorii BookNation.ro sunt oameni pasionați de frumos şi de cunoaştere. Îi salut cu drag pe toți şi le urez lecturi plăcute şi tot ce îşi doresc să se împlineasca! Nu uitați că „fiecare dintre noi este un miracol!”

Vă mulțumesc!

Toate cele bune!

Dana Codori

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.