B.N.: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Pasionată de tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos, mi-am dorit întotdeauna să pot face ceva pentru cei dornici de o schimbare, astfel pe lângă plăcerea de a face sport am intrat și în lumea nutriției de aproximativ 5 ani.Inițial am cules cât mai multe informații despre cum putem avea un corp frumos și sănătos dar, nu era suficient pentru ce îmi doream eu, așa că am căutat o școală acreditată care să îmi ofere cât mai multe informații astfel, m-am ales cu titlul de Tehnician Nutriționist.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Ideea conceperii acestui jurnal alimentar a venit în urma dorinței mele de a face cât mai plăcută aventura celor ce doresc o schimbare în viața lor.Asta se întîmpla în urmă cu un an, habar nu aveam de unde să încep și care sunt pașii de urmat.Am vrut să materializez ideea mea neavând minimul de cunoștință cum se publică o astfel de lucrare.După multe peripeții, am reușit! Am vrut să fac totul de capul meu, fără a apela la nici un ajutor, soțul meu a fost alături de mine, el intervenea dacă se bloca ceva, dacă laptopul nu funcționa cum trebuie etc.Am vrut să fie cât mai simplu, accesibil pentru oricine, să fie ușor de completat dar perfect pentru  schimbarea obiceiurilor. Cu toții avem nevoie de ordine și disciplină, astăzi mai mult ca niciodată ! Calitatea vieții pe care o trăim este la un nivel destul de scăzut, din păcate cu atâta tehnologie uităm să mâncăm la timp, să ne hidratăm suficient, să facem minimul de mișcare iar fără aceste acțiuni sănătatea noastră este pusă în pericol. Acest jurnal este o armă secretă pentru o viață împlinită, echilibrată și mai ales sănătoasă.

B.N.: Obișnuiești să scrii în fiecare zi sau ai zile în care îți acorzi timp și pentru alte activități?
Îmi place să scriu, din acest motiv am ales să-mi fac meseria un pic altfel decât ceilalți colegi. Pe lângă planuri alimentare bine stabilite pentru cei ce îmi cer ajutorul, vin în întâmpinarea lor cu tot felul de articole și informații utile scrise pe site-ul meu.Jurnalul este prima lucrare materializată dar urmează multe alte surprize.Îmi place să scriu și nu doar în domeniul nutriției, obișnuiesc de multe ori să-mi pun gândurile pe foaie atunci când sunt cuprinsă de diverse emoții și trăiri. Recunosc că sunt cam dezordonată cu timpul dar când am un moment liber continui să scriu.

B.N.: Mulți autori prefera acum să își lanseze cărțile și în format electronic. Ce părere ai despre Kindle și e-books?
Sincer nu am o părere prea bună despre Kindle și e-books.Toate aceste dispozitive după părerea mea afectează sănătatea corpului într-un fel sau altul.Informația clar este aceeași dar nu se compară cu o carte tipărită.Drept dovadă că nu sunt prea încântată de variantele electronice am ales să tipăresc jurnalul.

B.N.: Atunci când te documentezi pentru carte, o faci individual sau apelezi și la alte persoane care să te ajute și să îți împărtășească informații?
Atunci când mă documentez pentru o carte o fac individual în mare parte,îmi place să descopăr singură, iar feedback-ul să fie al meu 100%. Sunt o persoană ușor influențabilă, iar dacă îmi spune cineva că o anumită carte nu este bună, risc să cred informația și să pierd ceva ce poate pentru mine ar fi fost interesant.Suntem diferiți și avem gusturi diferite!

B.N.: Ce autor este predominant în biblioteca ta?
Ca autor predominant în biblioteca mea este Osho, îmi place să citesc cărți de dezvoltare personală. Cărțile lui, acoperă foarte multe domenii de activitate şi de înţelegere și ce mi se pare foarte interesant este că defapt aceste carti nu sunt scrise de el ci sunt transcrieri ale discursurilor sale, realizate de oamenii lui.

B.N.: Ce anume te împlinește ca autor?
Nu știu dacă mă pot numi autor încă dar, gândul că prin lucrările mele ajut oamenii să rămână sănătoși sau să se îndrepte spre un stil de viață mai bun și mai corect, mă face să mă simt utilă și împlinită pe acest pământ.

B.N.: Ce părere ai despre veșnica dilemă: cartea sau filmul?
Eu personal prefer cartea, în timp ce citesc se crează o legătură foarte frumoasă și deosebită, îmi îmbunătățește imaginația ceea ce filmul nu o va face niciodată.
Consider că filmul este ideea regizorului și a scenaristului, și poate să îți placă sau nu, în timp ce cartea reprezintă experiența ta unică și personală.

B.N.: Dedici cuiva cartea ta?
Da! Acest jurnal îl dedic tatălui meu. El mi-a implementat încă de mică, cât de important este să mâncăm sănătos și cât de mult contează programul și disciplina.
Din păcate nu mai este printre noi dar probabil ar fi mândru să știe că am creat un jurnal alimentar care are la bază exact învățăturile pe care mi le-a oferit cu atâta drag, în copilărie.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Da într-adevăr cred că citim foarte puțin.Schimbarea poate apărea cu eforturi din partea tuturor, începând de la părinți, profesori și toată mass-media, cartea ar trebui să fie în prim-plan peste tot.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Activitatea mea poate fi urmarită pe:
– site-ul www.dragostepentrucorp.com
– facebook https://www.facebook.com/GiorgianaDancesc
https://www.facebook.com/GiorgianaDnc2020/
-instagram https://www.instagram.com/dragoste.pentru.corp/

Iar jurnalul poate fi cumparat de pe magazinul online https://www.dragostepentrucorp.com/magazin/

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Dragilor vă invit la sănătate! Îmi doresc ca acest jurnal alimentar – 100 de zile cu disciplină, să vă facă viața mai echilibrată și sănătoasă.Corpul este templul sufletului nostru așa că merită iubit.Haideți să oferim dragoste corpului nostru așa cum merită! Vă mulțumesc!