Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro
Î: Care este rolul poeziei pe pământ?
R: În opinia mea, fiecare poet are rolul său unic în țesătura minunată a creației. Întotdeauna am asemuit metaforic vorbind, poetul cu un instrument muzical care dă naștere unei melodii, exprimând prin poezie, trăirile, emoțiile, propria muzică interioară, cu rol nu doar de a îmbogăți întreg universul ci și de a-l transforma, înfrumușeța, ilumina și vindeca.
Î: Cum ai stat cu inspirația în perioada pandemiei?
R: În perioada deloc plăcută pe care o traversăm începând cu luna martie 2020, poezia a fost pentru mine un refugiu interior, o oază de liniște, un tărâm luminos în m-am adăpostit adeseori și în care am găsit alinare. Inspirația nu a lipsit, dimpotrivă cred că am scris mai mult ca oricând, fiindu-mi oferită ocazia să stau un timp acasă, aproape de ființele dragi, de natură, de flori, de partiturile muzicale și compozitorii care întotdeauna m-au inspirat.
Î: Pentru cine ai scris poezia ta?
R: Scriind, m-am exprimat pe mine însumi, am căutat nu doar metafore ci și cuvinte simple care să-mi exprime muzica sufletului. Pot spune că începutul scrierilor mele a fost marcat de un moment revelator, un vis în care o Lumină mai presus de cuvinte mi-a iluminat întreagă ființă, apoi am avut un vis în care eram elevă iar profesorul era însuși Divinitatea de la care am primit în dar semințe…alteori am fost înconjurată de un curcubeu, desprins din cer…Metaforele transmise prin vise m-au urmărit mereu gândindu-mă că mi-au fost oferite semințele iubirii divine. O parte dintre poeme le-am scris adresându-mă Iubirii, adresându-mă Lui Dumnezeu, altele le-am scris adresându-mă persoanei iubite sau altor persoane însă în general am scris pentru toți cei care iubesc poezia și doresc să citească și să primească în dar ,,sămânța,, cuvântului…
Î: Ce reacție au avut cititorii la cartea ta?
R: Reacțiile cititorilor vizavi de volumul ,,Ferestre-poeme de iubire,, au fost întotdeauna pozitive, cei care mi-au citit poemele au reacționat cu entuziasm, într-un mod care m-a bucurat și surprins totodată. În luna August am reușit să-mi realizez un alt vis iar acum pot anunța lansarea pe Amazon a versiunii în limba engleză a poemelor publicate în,,Ferestre- poeme de Iubire,,.Volumul în limba engleză se numește ,, Windows open to Love,, traducerea apartine Manuelei Timofte, reactiile cititorilor straini fiind incurajatoare.
Î: Bacovia spunea: ‘’Dacă poezie nu ar fi în mintea și în sufletul meu, probabil aș căuta-
o mereu… pe drumuri obscure’’. Care este relația ta cu poezia?
R: Relația mea cu poezia a început pe băncile școlii, a devenit o pasiune iar acum pot afirma că poezia este muzica sufletului meu… poezia face parte din ființa mea, este ADN-ul meu interior…
Î: Cum ai descrie printr-un cuvânt cartea ta și de ce?
R: Cartea mea aș descri-o prin cuvântul ,,Iubire,, pentru că a fost născută dintr-o mare Iubire..
Î: Ce vrei să educi în cititori prin scrierile tale?
R: Prin scrierile mele îmi doresc doar să transmit esențe..fiecare dintre cititorii mei fiind în măsură să asimileze ideile cu care rezonează în adevărul ființei lor interioare.
Î: Dacă ai fi în fața lui Dumnezeu, ce l-ai întreba?
R: Ce L-aș întreba pe Creatorul a toate câte sunt ?… Mai întâi aș vrea să-i mulțumesc … fiind conștientă că este mereu prezent în inima mea, i-aș adresa aceleași întrebări pe care le adresez sufletului și spiritului meu… în momentul de față simt că întrebarea principală care stă în inima, mintea si pe buzele mele este: ,,de ce lumea în care trăim s-a întors cu susul în jos, de ce anormalul a devenit normal și ilogicul logic,, iar răspunsul l-aș căuta în mine însumi…
Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?
R: Cei care doresc să-mi urmărească activitatea literară o pot face accesând pagina mea de F. B și blogurile GobblersMasticadores cu care colaborez. De asemenea, am început să postez poeme în grupul de F.B.
,, Poezia.. ca Spectacol,, unde sunt membru relativ recent.
Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?
R: Vreau să mulțumesc comunității BookNation pentru aprecierea și susținerea autorilor români, pentru dragostea pentru lectură și în general pentru frumusețea sufletească a tuturor celor care iubesc poezia. Pentru cititorii acestei comunități și nu numai, am în lucru un nou volum care se va numi ,, Trepte spre Lumină,, și care alături de volumul deja tipărit îmi doresc să ajungă la inimile tuturor iubitorilor de poezie.
Vă mulțumesc tuturor, cu recunoștință!
Vezi Top 100 cărți ale anului 2022