Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Daniela Topircean: M-am născut într-o mică localitate din apropierea Sibiului. Am început să scriu din adolescență și am continuat la liceu și universitate pentru că poezia a devenit între timp o pasiune. Deși am absolvit Facultatea de inginerie a Universității Lucian Blaga din Sibiu, meseria mea de factură tehnică nu m-a împiedicat să exprim ceea ce simt. Iubesc lumina, soarele, luna și stelele, cu care mă conectez și pe care le consider ființe divine.

Sunt inspirată de frumusețea miraculoasă a sufletului omenesc, de muzică, pictură, arta, de magia universului reflectată în cel mai frumos sentiment: iubirea. Ador cristalele și florile, în special trandafirii pe care-i răsfăț cu dragoste în grădina casei mele. Sunt în același timp o iubitoare a animalelor, pe care le consider un dar din partea universului. În prezent locuiesc împreună cu familia mea într-o regiune minunată înconjurată de dealuri și munți, localitatea Orlat situată în apropierea frumosului oraș medieval Sibiu.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
D.T.: Volumul ,,Ferestre,, este cartea mea de debut și conține 70 de poeme de dragoste … poeme scrise din inimă, poeme în care am pus o parte din sufletul meu. Dorința mea este ca dragostea cu care am scris să fie transmisă cititorilor mei..

B.N.: Ce lucruri te inspiră și te fac mai creativ?
D.T.: Mă inspiră într-un mod deosebit muzica. De cele mai multe ori ascult muzică atunci când creez..de obicei ascult muzică romantică sau clasică. În afara muzicii, mă simt inspirată de razele de soare, de lună, stele, de frumusețea oamenilor, frumusețea florilor, mă inspiră naturalețea și mai presus de orice mă inspiră iubirea..prin poeme aduc elogiul meu acestui divin sentiment.

B.N.: Având în vedere experiența ta, ce lucruri dorești să schimbi în ceea ce privește stilul tău?
D.T.: Deocamdată mă iau așa cum sunt întru totul, nu doresc să schimb ceva la stilul meu.. Consider că lecțiile de viață sunt cele care aduc schimbare și evoluție personală atunci când sunt conștientizate. Departe de a mă compara cu cineva sau a dori să concurez cu cineva, vreau doar să devin cea mai bună versiune a mea și nu mă îndoiesc că viața și întâmplările care se vor derula vor fi hotărâtoare în această devenire. În acest sens, îmbrățișez totul cu recunoștință și iubire.

B.N.: Care este genul de carte preferat?
D.T.: Ador poezia dar și cărțile de creștere personală de factură spirituală..

B.N.: Ai un citat preferat?
D.T.: Da, preferatul meu este un citat din Mahatma Ghandi ”Iubirea este cea mai mare forță a omenirii și totuși cea mai modestă pe care ne-am putea-o închipui”.

B.N.: Poate suna clișeic, dar care este cartea ta preferată?
D.T.: Cartea mea de suflet, cartea preferată este ,,Iubirea este evanghelia mea,, scrisă de Paul Ferrini.

B.N.: Câte cărți ai în bibliotecă?
D.T.: Nu le-am numărat, nenumărate, câteva sute de cărți…

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
D.T.: În opinia mea, vorbind la modul general, a dori să citești este un imbold venit din suflet… Oamenii care citesc sunt frumoși sufletește. Ce ar putea provoca unui om dorința de a citi? Nevoia proprie de devenire.. nevoia de a se clădi, reclădi și înfrumuseța sufletește..această nevoie vine din interiorul, din miezul ființei. Fiecare suflet decide. Cred că poporul român, ca egregor, are un suflet de o imensă frumusețe… Aici s-a născut Eminescu, un Luceafăr, un avatar planetar. Pe de altă parte se spune că românul s-a născut poet. Ce poate fi mai frumos? Poporul român are poezia înscrisă în sânge. Cred că ideea de a promova autorii români, pentru care vă felicit, va aduce în fața iubitorilor de carte lecturi menite să-i lumineze și înfrumusețeze sufletește.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
D.T.: Volumul meu de debut ,, Ferestre,, va vedea lumina tiparului la editura Letras, de asemenea va fi disponibil și în format electronic E-booK. Colaborez cu rețeaua de bloguri Masticadores, varianta română și engleză prin intermediul Manuelei Timofte. Pe această rețea de bloguri apar poezii mai recente, poezii pe care îmi doresc să le public într-un alt volum. Blog-ul personal este în fază de proiect, îmi doresc să-l lansez în curând.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
D.T.: În opinia mea, ne aflăm în mijlocul unei perioade de intense prefaceri pentru întreaga omenire. Îmi doresc ca tot ceea ce se întâmplă în realitatea noastră, să ne facă mai puternici, mai luminoși, să ne aducă pe fiecare tot mai aproape de ceea ce suntem cu adevărat – ființe spirituale create de Creatorul nostru din lumină și iubire. În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru interviu, să mulțumesc cititorilor Booknation. Prin poemele mele îmi doresc să dăruiesc cântecul pe care sufletul meu l-a compus cu multă dragoste.

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE DANIELA TOPIRCEAN ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!