Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Sînt în vîrstă de 46 de ani,am păr şaten şi ochi căprui… Îmi place foarte mult să compun şi să citesc poezii.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

Scrisul a apărut în viața mea de cînd eram în clasa I! Însă de compus poezii m-am apucat în toamna anului 1997. Am mai compus poezii şi mai înainte, dar mai puține,şi mai compuneam cînd le trimiteam scrisori unor fete, dar atunci, în tomna anului 1997, m-am hotărît să scriu cărți de poezii.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

În dimeniul poeziei este mai puțin importantă cercetarea, pentru că poeziile nu sînt lucrări ştiințifice, dar eu tot mă documentez, ca să nu fac cumva vreo confuzie.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

Titlul pe care i-l dau unei cărți este foarte important pentru impactul cărții asupra cititorilor, deoarece interesul meu este ca titlul cărții să pătrundă imediat în sufletele cititorilor, ca să le stîrnească dorința şi plăcerea de a citi poeziile mele. În privința cărții de poezii “Veniți Acasă Toți Românii!!!”, chiar dacă i-am dat acest titlu atrăgător,precizez că în cartea respectivă nu este vorba despre românii plecați să lucreze în străinătate,ci despre românii din teritoriile româneşti acaparate de țările vecine. Şi cartea respectivă, în afară de poeziile patriotice,mai deține şi poezii de dragoste şi poezii de alte genuri.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

În privința stilului meu de a scrie,precizez că atunci cînd compun o poezie,îmi dau tot interesul ca poezia să aibă rima perfectă, dar să aibă şi metrica perfectă,şi să aibă şi accent. Eu nu-i imit niciodată pe alți scriitori! Scriu întotdeauna ce-mi dictează conştiința şi mă străduiesc să iasă cum trebuie ceea ce scriu,dar nu urmăresc niciodată ca stilul meu să corespundă cu al altor scriitori. Nu vreau să mă mîndresc că sînt mai important decît alți sciitori,dar pentru a răspunde la întrebare,precizez că tot sînt cîteva diferențe între stilul meu şi stilul celorlalți. Pe unele,de fapt,le-am spus deja. Una dintre diferențe este că eu nu compun niciodată versuri şchioape,nici rime pe care eu le consider incorecte(de exemplu,eu nu rimez niciodată “zare” cu “vale”). Şi fac în aşa fel încît cititorii să înțelegă la ce mă refer.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

În afară de pasiunea de a scrie, mai sînt pasionat şi de ziaristică, şi de rebusistică (dar sînt dezlegător, nu compun eu rebusuri) şi de muzică. Mai am şi tendința de a-i contrazice pe unii filozofi!

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

Am obiceiul de a scrie zilnic, însă n-am timp întotdeauna să scriu în fiecare zi.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

Cititorii îmi pot urmări activitatea pe pagina de facebook “Mihai Dascălu-Liricul”, dar eu nu scriu totul acolo! Activitatea mi-o pot urmări cu adevărat în cărțile pe care le-am scris, fizic. Cititorii care doresc să cumpere cărțile mele trebuie să ia legătura cu mine personal, pe pagina mea de facebook sau la numărul de telefon 0740931900, deoarece cărțile mele nu se găsesc deocamdată în librării. În județul meu toate librăriile aparțin de editura “SedcomLibris” şi eu colaborez cu altă editură,iar editura “SedcomLibris” nu difuzează cărțile autorilor începători.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

Cititorii “BookNation.ro” vor fi foarte importanți pentru mine, chiar dacă deocamdată nu-i cunosc! Şi doresc ca scrierile mele să le bucure sufletele tuturor cititorilor respectivi! Doresc ca scrierile mele să le pătrundă plăcut în suflete şi să le bucure sufletele mereu!