Interviu cu Flavius Simion, autorul romanului Resurecție

Se pare că țara noastră este plină de scriitori frumoși și tineri, eu am avut ocazia să îl cunosc pe unul dintre ei și anume pe Flavius Simion care în 23 Februarie o să aibă lansarea cărții „ÎnAltă iubire” , a doua lui carte. Puteți să mergeți să îl susțineți în București la Gilda Music orele 18:30.

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au avut ocazia să îl cunoască pe Flavius Simion, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Flavius Simion: Flavius Simion este un tânăr obișnuit cu țeluri înalte. Nu prea îmi place să vorbesc despre mine, așa că las produsele mele artistice să o facă. Mi se pare a fi cel mai corect.

I.E. Pasiunea pentru scris a apărut întâmplător în viața ta sau ai știu dintotdeauna ca vrei să scrii?

F.S. Dacă acest “dintotdeauna” semnifică momentul în care am devenit conștient de abilitățile mele, de țelurile pe care aș vrea să le am sau destinațiile, atunci, da, am știut mereu că vreau să devin scriitor. Adică de pe la vârsta de 11-12 ani. Iar din acel moment am continuat să aștern sute de cuvinte.

I.E. Cum a apărut primul roman? Care a fost inspirația ta atunci când l-ai scris?

F.S. A fost dintr-o pură observație a vieții. Am fost foarte subiectiv în ceea ce privește acest subiect, al morții și al vieții, și așa s-a născut Resurecție. Dintr-o multitudine de stări și emoții. Poate și din curiozități și convingeri.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

I.E. De ce ar trebui oamenii să citească „Resurecție” și „ÎnAltă iubire”? Care sunt esențele cu care ar trebui să rămână cititorii?

F.S. Sunt două cărți oarecum diferite, ce-i drept. Deci oamenii care caută motivația să se bucure mai mult de viață ar trebui să citească Resurecție iar romanticii incurabili ar trebui să citească ÎnAltă iubire. E vorba de gust aici. În Resurecție am pus stări tensionate, momente critice și o dezvoltată analiză psihologică. Pe când la ÎnAltă iubire, care de altfel nu este roman, este un volum de proză scurtă, am pus momente de iubire și cuvinte de dor. Unele regrete.

I.E. Atunci când te-ai hotărât să publici prima carte ai avut nevoie de mult curaj sau a fost o decizie rapidă?

F.S. Nu cred că am avut nevoie de prea mult curaj, pentru că mă pregătisem pentru acel moment ani întregi. Dar nici nu a fost o decizie pe moment. Cred că am fost la mijloc. Haha, Cumva ținta mea a fost să devin scriitor publicat, prin urmare, când am pornit pe acest drum speram ca la un moment dat să fiu imi scot o carte sau poate mai multe.

I.E. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

F.S. Domeniul jurnalistic și actoria.

I.E. Ai în plan o nouă carte? O să ne mai surprinzi cu un nou roman?

F.S. Da, am în plan mai multe cărți. Acum am publicat înaltă iubire 1 și urmează să relansez a2a ediție la Resurecție. După acestea, va urma înaltă iubire 2 și un roman intitulat “DERIVAT”. Și mai am câteva proiecte editoriale în plan, însă le voi face oficiale după puțin timp. Sunt în procesare. Haha.

I.E. Ce sfat ai avea pentru scriitori la început de drum? Care este cel mai important pas pe care trebuie să îl facă?

F.S. Să citească mult și calitativ. Și să aibă muuuuultă încredere în ei. Asta e cel mai important lucru. Să ceară păreri mai avizate, ale oamenilor din domeniu.

I.E. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

F.S. Curând o să îmi lansez un blog/site, până atunci mă pot urmări pe pagina de facebook Flavius Simion, cât și pe contul personal și pagina Înaltă iubire. Cărțile mele pot fi cumpărate de pe site-ul Librex momentan.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

F.S. Vă mulțumesc pentru interviu și vă doresc cuvinte faine spuse de oameni faini! Lectură plăcută tuturor! Mii de îmbrățișări.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.