Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

M-am bucurat foarte mult când Florin a acceptat acest interviu. Pentru mine este un exemplu și mă bucur foarte mult că am avut ocazia să îl cunosc și să schimbăm câteva idei. Să îl cunoaștem pe tânărul scriitor care la doar vârsta de 15 ani a publicat primul roman.

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au auzit încă de tânărul scriitor Florin Buharu, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Florin Buharu: Ma numesc Buharu Florin. Am 15 ani și locuiesc în Râmnicu Vâlcea.Îmi place să citesc și să scriu romane cu diferite teme care dezvoltă ideea de supranatural.

I.E. Cum a apărut pasiunea pentru scris?

F.B. Seria Twilight/Amurg a fost cea care m-a atras către acest tip de literatură. După aceea am început să citesc foarte multe cărți și mi-am pus întrebarea “Cum au reușit acești oameni să scrie asemenea delicatese? Eu de ce nu aș fi în stare?”.Apoi am început să scriu fanfiction cu Twilight și un roman horror(pe care l-am abandonat intre timp).Am vrut să fiu cunoscut de public și simțeam nevoia disperată de a scrie ceva original,cu o tema rar întâlnită.

Apoi, în data de 8 mai, s-a născut o idee în mintea mea pe care am urmat-o, exact ca o stea călăuzitoare. Și astfel m-am apucat de scris și mi-am dat seama că pot să realizez ceva minunat.

Am foarte multe idei de cărți pe care aș vrea să le scriu, dar timpul este cel mai mare dușman al meu.

I.E. A fost nevoie de mult curaj ca să publici prima carte?

F.B. A fost și curaj, dar și o dorință arzătoare. Știam că am scris un roman cu o tema tentantă și mi-am dorit să-l savureze publicul.

I.E. Care a fost inspirația ta pentru prima carte?

F.B. Mi-a plăcut mult lumea pe care autorii romanelor fantasy au clădit-o în cărțile lor și am vrut să făuresc și eu un astfel de univers.

De asemenea, un citat din Instrumente Mortale: Orașul Îngerilor Căzuți de Cassandra Clare, mi-a dat inspirația pentru titlu.

I.E. Ca și tânăr autor care și-a făcut curaj să publice la o vârstă atât de fragedă, ce sfat le-ai da scriitorilor care încă nu au avut curajul tău?

F.B. În primul rând, trebuie să citească în fiecare zi, să fie atenți la structura și calitatea scrisului. Să nu se dea bătuți dacă o lucrare nu le-a depășit așteptările. Să continue să scrie mereu, indiferent dacă au idei sau nu. Stocul de creativitate e inepuizabil.

Apoi, cred că totul depinde de voința fiecăruia. Dacă își doresc să fie cunoscuți și vor să spună ceva prin ceea ce scriu, atunci sunt sigur că vor avea curajul de a publica.

I.E. De ce ar trebui oamenii să citească „Suflet letal”?

F.B. În “Suflet Letal” am încercat să fac o combinație între iubire și întuneric, între umanitate și rigiditate.

Dacă oamenii vor să descopere povestea de iubire adolescentină dintre un Înger devenit vampir și o muritoare, atunci le recomand cu drag “Suflet Letal”. Totodata, acest roman te învață o altfel de iubire, -iubirea supranaturală-care este mult mai puternică decât cea umana (din punctul meu de vedere), dar și mai periculoasă, plină de întuneric și cu cioburi de lumină.

I.E. Ai în plan o nouă carte?

F.B. Am în plan multe cărți, dar deocamdată vreau să termin trilogia ”Îngerul Nimicirii”, deși ispita de a scrie încă o carte e mare.

Momentan lucrez la “Suflet Pierdut”, al doilea volum al seriei.

I.E. Vrei să urmezi o carieră că și autor sau ai alte planuri pentru viitor?

F.B. Vreau să lucrez în farmacii, în laboratoare. Nu mă voi opri din scris cărți, cu toate că timpul nu va fi de partea mea. Sper să găsesc un echilibru între cele doua.

I.E. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cartea?

F.B. Mă pot urmări pe cele doua pagini de facebook (Florin Buharu și Îngerul Nimicirii) sau pe instagram (florin12021). Cărțile pot fi comandate cu un mesaj privat sau de pe site-ul Editurii Celestium.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

Vă mulțumesc pentru că v-ați făcut timp și mi-ați citit cartea.

Aștept cu drag părerile voastre și…pregătiți-vă! Vor urma alte serii electrizante!