Interviu cu Galiceanu Alexandrina, autoarea cărții „Înțelege și alege sănătatea”

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

A.G. Sunt Alexandrina Galiceanu. Cei apropiați îmi spun Didi. VREAU MAI MULT DE LA VIAȚĂ și ACȚIONEZ!

Dintotdeauna am iubit oamenii și am vrut să-i ajut, așa că „m-am făcut doctoriță”. Iubesc natura, de aceea am devenit foarte devreme medic naturist. Sunt soție. Sunt mamă a doi băieți minunați, mari acum. Experiența de a fi mamă, a fost și este pentru mine una extraordinară. De 10 ani m-am apucat de sport. Activitatea pe care  o desfășor deja de 21 de ani, mi-a permis să fac asta. Înainte eram o anti-sportivă. Astăzi îmi place foarte mult să înot în piscină și mai ales vara, în mare, dimineața devreme.

Una din valorile mele fundamentale este Libertatea, exact sub cele 4 forme pe care le descrie filozoful britanic John Stuart Mill:

–         libertatea lăuntrică (libertatea de conștiință)

–         libertatea de exprimare

–         libertatea alegerii unui stil de viață

–         libertatea de asociere liber consimțită

O altă valoare importantă pentru mine este Loialitatea.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

Alte valori? Prietenia adevărată, Sinceritatea, Corectitudinea, Asumarea responsabilității. Am simțit nevoia să scriu pentru că am acumulat în toți acești ani de viață foarte multă experiență, cu bune, cu rele. Și am înțeles că întotdeauna, absolut ÎNTOTDEAUNA, contează DOAR cum reacționezi la ceea ce ți se întâmplă.  Și că totul depinde de tine, DOAR de TINE!

 E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

A.G. Undeva în clasele primare, țin minte că am scris o compunere în genul lui Emil Gârleanu, din cartea Din lumea celor care nu cuvântă. Era drama unei perechi de turturele și prin ce trece partenerul atunci când își pierde perechea într-un accident. Se știe despre turturele că rămân toată viața fidele partenerului. Și tatălui meu îi plăcea să scrie. De la el pot spune, că am moștenit sensibilitatea.

Mereu m-am gândit că odată și odată voi scrie. Abia în urmă cu 10 ani, la îndemnul celei mai bune prietene, căreia îi sunt recunoscătoare, am început să scriu într-un Jurnal de călătorii, despre locuri minunate din lume, în care am avut șansa să merg. Apoi din 2011 am început sa scriu pe site-ul propriu www.caligali.ro și de aici această carte și cea de a doua, care e deja la tipar.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

A.G. Sigur că este importantă cercetarea. Pe de altă parte, de multe ori, atunci când scrii, s-ar putea ca să-ți ”vină” idei și să fii inspirat/ă. Îmi place ce poate să iasă din cercetare și experiență, când le asociezi cu inspirația.

E.I. Crezi că titlul este important pentru impactul cărții?

A.G. Sigur că da! Foarte multe cărți așa s-au cumpărat, pentru că citind titlul ai simțit impulsul de a afla mai multe din carte, citind-o.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și al altor scriitori?

A.G. Nu știu exact ce fel de stil este. Știu doar că mi-am dorit ca ce scriu să fie foarte apropiat de cititor. Un fel de conversație prietenească. Și mai știu, că mai multe persoane necunoscute, mi-au ”mărturisit ” că parcă mă adresam lor, personal, prin ce am scris în carte.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

A.G. Așa cum am spus, înotul, apoi yoga, călătoriile și împărtășirea lucrurilor valoroase, de ajutor pentru evoluție, cu ceilalți.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

A.G. Mărturisesc că nu, însă mi-ați dat o idee!

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.G. Îmi pot urmări activitatea pe site-ul www.caligali.ro, pe FB: contul personal Alexandrina Galiceanu și paginile proprii Ințelege și alege cu Alexandrina Galiceanu si CaliGali, Comunitate – Acționez pentru că Vreau Mai Mult de la Viață. Apoi grupurile FB:  In fiecare zi e ziua ta, Dezvoltare personala Braila- Schimbă-ți convingerile și îți schimbi viața și ThetaHealing Brăila, acesta din urmă, doar pentru absolvenții cursurilor de ThetaHealing pe care le predau.

Cartea se găsește deocamdată pe Libris și la editura Floare de Iris, unde a fost publicată.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.G. Este bine că există o comunitate așa cum e BookNation.ro preocupată de citit și de promovarea acestei preocupări în rândul Națiunii! Cunoașterea, conștientizarea, înțelegerea Vieții și Lumii acesteia, care la rândul lor ne influențează alegerile pe care le facem, sunt importante pentru a da cu adevărat sens existenței noastre.

Mulțumesc BookNation pentru sprijin!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.