Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Da, Sunt Georgiana Dănilă, actor și poet, dar cea mai bună descriere ar fi că sunt un suflet aflat în procesul continuu de autocunoaștere, ca un diamant brut într-o permanentă șlefuire…

Nu-mi place sa mă privesc dintr-un singur unghi, fiindcă suntem ființe infinite și cred că prin afirmația “Eu Sunt” am spus totul. Sunt totul și nimic în același timp, iar numele, profesia, abilitățile, sexul, talentul și gusturile, sunt doar învelișul unui miez dulce, același miez care se află în fiecare dintre noi. Pe site-ul meu, georgianadanila.com am reușit să scriu mai pe larg despre această minunată stare a lui “Eu Sunt” și tot acolo găsiți și o autobiografie.

B.N.: Ce ne poți spune despre cărțile pe care le-ai scris?
G.D.: În cazul meu este vorba despre o dublă lansare, care a avut loc anul trecut pe 25 Mai, la Casa Titulescu din B-dul Kiseleff. Am lansat două volume de poezie, primul se intitulează “Ieri, Azi, Mâine” și așa cum se vede și pe ilustrația de pe copertă este vorba despre o larvă care devine fluture. Sunt poeziile mele de început, primii pași către mine, majoritatea fiind poezii de dragoste cu conotații spirituale.

Al doilea volum se intitulează „Nu Mai”… iar aici vocea mea de scriitor începe să prindă contur. Se poate observa o trecere către poezia motivațională, cea care de altfel s-a dovedit a fi piatra de temelie a carierei mele de până acum. Am simțit că pasărea Phoenix mă reprezintă cel mai bine în acest volum secund, consider că dacă eu am reușit să renasc din propria cenușă, și nu doar o dată, atunci cu toții suntem capabili. Oamenii au nevoie să fie motivați și cel mai bine îi motivezi prin puterea exemplului.

B.N.: Cum s-au născut cărțile?
G.D.: La mine cărțile au venit cumva inevitabil, fiindcă eram deja un blogger/vlogger cunoscut. Mi-am lansat primul site în 2015, acolo publicam poeziile pe care le scriam, iar prin intermediul unei pagini de facebook am început să distribui filmulețe video în care îmi interpretez/recit creațiile. Sunt și actor și îmi place să redau în acest mod starea pe care o am atunci cand scriu fiecare dintre aceste poezii. Așadar, după 4 ani în care publicul s-a familiarizat oarecum cu mine și cu ceea ce transmit, au apărut evident și întrebările, pe când o carte, de ce nu publici? etc…

B.N.: Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
G.D.: Cred că pasiunea pentru scris a mocnit în mine încă din copilărie, numai că am preferat s-o ignor o bună bucată de timp, convinsă fiind că nu e ceva serios. Scriam pentru mine, scriam într-un jurnal tot ce-mi trecea prin cap și toate revelațiile avute și pentru multă vreme, scrisul a fost terapia mea, neștiută de nimeni. Încă este terapia mea, evident, doar că acum nu mai țin totul pentru mine.

Când scriu ajung la miezul meu, la Sinele meu mai înalt, la Dumnezeul din mine. Orice frământare aș avea se dizolvă când o aștern undeva… Așa că în 2015 când m-am hotărât să împărtășesc trăirile mele și cu ceilalți, am fost absolut surprinsă să descopăr că tot ceea ce îmi spuneam mie în taină, era ceea ce majoritatea oamenilor voiau să audă. Nu de puține ori mi s-a spus că sunt vocea celor ce încă nu au curaj să se exprime.

B.N.: Ce te inspiră să scrii?
G.D.: O să fiu sinceră, nu există ceva anume… eu practic, nu fac altceva decât să pun la vedere procesul propriu de evoluție, cu urcușurile si coborâșurile lui. Exprim în versuri fiecare etapă, fiecare prag pe care îl trec, fiecare lecție învățată. Dacă ar fi să compar, ca și perioadă în care scriu mai mult , atunci pot spune că cele mai multe poezii se nasc atunci când cad în prăpastia durerii, în adâncul întunericului meu, acolo este aurul, acolo are loc transformarea și observ că acelea sunt și cele mai apreciate poezii ale mele. Scriu totuși și după ce am trecut “valea”, aceste poezii vin mai mult ca niște concluzii în urma a ceea ce am conștientizat și este nevoie, întradevăr, să petrec mult timp în natură și în solitudine pentru a mă putea observa în amănunt.

B.N.: Este important titlul pentru impactul cărții?
G.D.: Titlul cărții este cumva teaser-ul, exact ca și trailerul unui film. Titlul dezvăluie o parte din mister, este cel care îți stârnește curiozitatea. Din titlu tu deja intuiești despre ce ar putea fi vorba în carte. Trebuie ales cu răbdare, cu atenție și bineînțeles să-și aibă rădăcina în adevăratul mesaj al cărții.

B.N.: Ai citit vreo carte care să te inspire să scrii?
G.D.: Da, pot spune acest lucru, primul gând de a-mi face publice creațiile, a venit în urma trezirii mele spirituale, undeva în anul 2012. Iar cartea care m-a inspirat a fost “Puterea Prezentului”, scrisă de Eckhart Tolle. Au urmat apoi și celelalte cărți ale lui, dar și ale altor autori, cum ar fi „Cele 40 de legi ale Iubirii”, de Elif Shafak sau „Opere Complete” a lui Neville Goddard, însă prima a fost cea care mi-a dat imboldul necesar de a porni pe acest drum.

B.N.: În prezent lucrezi la o nouă carte?
G.D.: Bineînțeles, odată ce ți-ai descoperit menirea, este ca și un râu care curge fără oprire. Va fi totuși un altfel de concept de data aceasta, am să combin poezia motivațională cu poveștile în versuri și cu georgianatele. Am scris câteva povești în versuri în perioada pandemiei, iar de la rubaiatele lui Omar Khayyam m-am inspirat să scriu și catrene, pe care le-am intitulat georgianate. Așadar, următoarea carte va fi o carte cu de toate și sper să fie gata până în primăvara anului viitor.

B.N.: Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat?
G.D.: Păi, pot spune că în primul rând eu, încrederea în ceea ce sunt și în mesajul pe care îmi doresc să îl transmit. Iar atunci când îți cunoști intenția și ești total onest cu tine însuți, toți ceilalți urmează exemplul. Deci se poate spune că am fost susținută implicit de toată lumea, odată Editura Neverland, care a avut răbdarea necesară cu mine, cititorii blogului și urmăritorii de pe rețelele de socializare, care m-au încurajat să merg înainte și nu în ultimul rând prietenii apropiați și familia, care după ce mi-au văzut determinarea, nu au avut altă variantă decât să creadă în mine și să mă susțină.

B.N.: E adevărat că arta scrisului expune slăbiciunile autorului în fața cititorului? Dacă da, pentru care slăbiciune te temi cel mai mult?
G.D.: Scriam într-un articol pe site-ul meu acum câțiva ani, că un poet care își recită poeziile în fața unui public, stă practic nud în fața tuturor. Totodată, cred cu tărie că nu poți transmite mesajul tău mai departe ca și scriitor, decât dacă ai curajul să te dezvălui și să fii total vulnerabil. În ceea ce mă privește, cred că am depășit deja nivelul la care să-mi mai fie teamă de slăbiciunile mele. De fapt, în cazul meu, slabiciunile sunt cele cu care cititorul vine în contact încă de la început și de cele mai multe ori acestea sunt și părțile cu care ei rezonează și care îi motivează să mă asculte sau să citească mai departe…

B.N.: Cu ce editură ai publicat cărțile?
G.D.: Am publicat la Editura Neverland și cred că mai degrabă ei m-au ales pe mine. Având deschidere la un public destul de larg pe rețelele de socializare, în urma unor videoclipuri care au devenit virale pe internet, am avut și ocazia să fiu invitată în direct pe la diverse posturi de televiziune. După o astfel de apariție, în anul 2018, mi s-a propus o întâlnire cu directorul editurii, cu care am reușit să mă înțeleg încă din primele secunde, fiindcă am simțit ca îmi înțelege foarte bine viziunea.

M-am mișcat mai greu, a durat un an până la materializarea înțelegerii noastre, dar nu a existat o secundă în care să mă îndoiesc de alegerea făcută.

B.N.: Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
G.D.: Aș putea spune că pieței de carte din România îi lipsește curajul și libertatea de exprimare. Prea puțin suflu nou, se merge pe ceea ce știam și pe cum era odată…

Cel puțin când vine vorba despre poezie, piața nu este de găsit, editurile nu vor să publice poezie, se tem că rămân cu cărțile pe stoc. Ce-i drept, poezia pe care o scriu eu, adică poezia motivațională, este ceva cu totul nou pe piața din România și mă consider un deschizător de drumuri în acest sens. Dar ca să revin la întrebarea dumneavoastră, piața de carte de la noi are nevoie de o resuscitare, sa iasă din zona de confort și să se joace mai mult, să-și dea voie să curgă liber, să experimenteze și alte zone, să lase noul să se instaleze.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
G.D.: Așa cum spuneam, înainte de a publica, am reușit să mă fac cunoscută în mediul online, blogul meu a căpătat între timp o față nouă, iar acum tot ceea ce scriu poate fi găsit cu ușurință accesând site-ul georgianadanila.com. De asemenea, pagina mea de facebook Georgiana Dănilă Artist, a atins un număr impresionant de urmăritori, sunt foarte activă acolo, răspund cu drag,

Iar la un “google search” rapid cu numele meu, pot fi găsită și pe Youtube sau pe Instagram.

Cărțile mele se pot achiziționa atât din depozitele de carte și din librării precum Cărturești, Diverta, Alexandria, etc… cât și direct de la sediul Editurii Neverland (Bdul. Iuliu Maniu, 7 C, sector 6, București) în cazul comenzilor mai mari. Totodată, cărțile pot fi comandate și online de pe diverse platforme, cum ar fi Libris, Librărie.net, eMag.ro, Libraria UJMAG, etc

Și ar mai trebui să adaug faptul că în fiecare lună organizez un eveniment de recital poezie, acompaniată de pian, într-un bistro drăguț din București, eveniment care poartă numele de “Terapie prin Poezie”, prilej cu care cititorii mă pot cunoaște personal și pot achiziționa cărțile direct de la mine alături de un autograf și o îmbrățișare caldă!

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
G.D.: Trebuie să spun că mi-a plăcut tare mult ideea voastră de a oferi un interviu gratuit, este de lăudat inițiativa. Am apreciat acest demers ca fiind unul dintre pașii necesari spre ieșirea din zona de confort a pieței de carte de la noi, că tot vorbeam mai devreme …

Mulțumesc Booknation.ro și cititorilor dumneavoastră pentru că mi-ați oferit această ocazie să mă destăinui încă o dată în fața publicului, îmi doresc să citiți cu plăcere răspunsurile mele, iar dacă v-am stârnit curiozitatea sper să adăugați la un moment dat, pe rafturile bibliotecii voastre și aceste două micuțe volume de poezie. Mult succes pe mai departe Booknation și la cât mai mulți cititori! Vă îmbrățișez pe toți cu tot dragul din lume!