Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Grațiela Feraru.

R: Un om. Un suflet deschis, sensibil, care vede potențialul din oameni. Cred că este cea mai ilustrativă trăsătură a mea, aceea de a vedea omul dincolo de ceea ce crede el că este, dincolo de măști și de limitele pe care și le impune. Mulți spun că sunt idealistă dar eu cred că este vorba despre a vedea omul din spatele aparențelor.

O eternă inocentă care nu încetează să privească viața prin ochii unui copil, contemplând cu uimire și bucurie la ceea ce are fiecare zi de oferit.

Î: Care a fost prima dumneavoastră carte publicată?

R: Prima și, în prezent, singura carte publicată este „Prin ochii ei”.

Î: Ce v-a motivat să scrieți?

R: Se spune că atunci când nu te regăsești în lume înseamnă că trebuie să construiești una nouă. Întotdeauna am avut o slăbiciune pentru poveștile de dragoste. Și oricât de mult m-ar fi impresionat acestea, tot timpul găseam ceva de „comentat” la adresa lor. Parcă mereu lipsea câte un element care să îmi ofere mie satisfacția deplină, să spun „asta e povestea de dragoste în care cred!”. Stând de vorbă cu mine și încercând să mă lămuresc ce aș dori să adaug sau să schimb, fie că mă refeream la romane de dragoste sau la filme, am început să construiesc un fir narativ în mintea mea. Așa că am început să le notez, să construiesc personajele și a ieșit această carte. Pentru mine reprezintă iubirea în termenii mei, așa cum o văd eu: capabilă să spargă barierele lumii 3D.

Î: De ce ați ales să scrieți despre visători?

R: Pentru că sunt o visătoare și cred că trebuie să ne „anunțăm” între noi, să găsim acea nișă în care să ne intersectăm. Într-o lume axată din ce în ce mai mult pe concret și pe material, trebuie să ne găsim un loc în care să putem fi noi.

Î: Cum a reacționat publicul la scrierile dvs?

R: Inițial, cartea a fost scrisă pentru mine, pentru sufletul meu, ca un jurnal al iubirii așa cum se vede ea prin ochii mei. De aici și titlul „Prin ochii ei” în care m-am transpus în personajul principal. Persoanele apropiate au fost curioase să vadă acest proiect al meu iar reacțiile lor m-au determinat să nu închid cercul atât de aproape de mine, ci să las rândurile să ajungă la cine trebuie. M-au ajutat foarte mult să îmi accept și să îmi valorific latura aceasta „visătoare” a mea și, ca atare, am mers mai departe și am publicat cartea în format electronic. Cel mai mult m-au impresionat persoanele care mi-au spus că vor citi cartea de curiozitate, pentru că este scrisă de mine, dar că nu sunt deloc interesate de povești de dragoste. Ei au fost cei care mi-au scris că odată ce au deschis cartea, nu au lăsat-o din mână până ce nu au terminat-o.

Î: Lucrați la o nouă carte în prezent?

R: În prezent lucrez la o nouă carte, de fapt jonglez cu două povești. Încă analizez dacă vor fi două proiecte diferite sau două planuri ale aceleiași experiențe, incluse într-o singură carte.

Î: Ce vreți să educați în cititori prin cărțile dvs?

R: Să nu fugă de ceea ce simt. Iubirea din noi este ceea ce ne definește ca oameni iar fugind de ea, fugim de noi. De cele mai multe ori acesta este și motivul pentru care oamenii fug de sentimente autentice. Pentru că nu sunt pregătiți să stea față în față cu ei înșiși. Iar o iubire adevărată, autentică, asta face. Te așează față în față cu cele mai profunde frici ale tale. Și din păcate fugi înainte să vezi că cele mai mari binecuvântări stau chiar în spatele acelor frici.

Î: Cum s-au vândut cărțile dvs în pandemie?

R: Habar nu am. Prin publicarea cărții în format electronic, obiectivul meu a fost ca ea să fie accesibilă celor care rezonează cu ea, atât. Cred cu tărie că ea va ajunge acolo unde trebuie să ajungă și, ca atare, nu am urmărit evoluția. Editura Letras, unde este publicată, deține mai multe informații :))

Î: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea?

R: Activitatea mea poate fi urmărită pe Facebook, atât pe profilul personal Grațiela Feraru, cât și pe pagina cu același nume.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: O carte de dragoste nu reprezintă clișeul pe care îl consideră majoritatea oamenilor. O carte de dragoste are în spate un autor dezgolit în fața celor cărora le vorbește prin rândurile sale. Un om cu frici care învață să le descopere și să le accepte pentru a putea îmbrățișa iubirea pe care o are de oferit sieși, lumii sau unei anumite persoane.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!