Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

L.S. Născută înainte de Revoluție, dar având o copilărie plină de farmec și o tinerețe ce a coincis cu “generația de încercare”, sunt produsul unui mediu profund urban și o veșnic îndrăgostită de magie, iubire și oameni frumoși sufletește. Devenită de câțiva ani mamă de “golan”, tot timpul curioasă, visătoare, uneori egoistă, mai tot timpul sarcastică și deținătoarea unui umor cinic, îmi las imaginația să zboare devorând fel de fel de cărți polițiste.

E.I. Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?

L.S. Întotdeauna mi-a făcut plăcere să scriu și dorința de a publica o carte, de a împărtăși cu alții poveștile mele a venit natural. A fost totodată și un salt psihologic deoarece mi-am expus toate vulnerabilitățile dobândite din statura de nou intrat pe piața publicațiilor și am avut nevoie de multă încurajare pentru a face acest pas.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?

L.S. Este o carte chick-lit combinată cu genul polițist, scrisă într-un stil umoristic pur românesc. Veți descoperi multe situații sau tipologii românești care vă vor binedispune și vă vor oferi momente de relaxare.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

L.S. Situațiile normale cu care ne întâlnim zi de zi, cărora am dorit să le ofer un plus de aventură. Am dorit să le ofer cititorilor un personaj absolut normal care nu dispune de calități nemaiîntâlnite pentru care să fie invidioși, un personaj cu care se pot identifica și pe care pot să-l îndrăgească astfel încât orice cititor să aibă parte de câteva ore de amuzament, relaxare și aventură.

E.I. Cum descrii stilul tău de a scrie?

L.S. Amuzant, simplu în exprimări și ușor de citit.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

L.S. Încerc să îmi găsesc timp să continui cu aceasta pasiune, însă problemele de zi cu zi îmi răpesc din timpul dedicat acestei plăceri. O altă carte este în lucru și sper să o pot termina cât mai curând astfel încât să pot delecta cititorii cu încă o aventură amuzantă.

E.I. Pe plan literar, unde te vezi peste 5 ani?

L.S. Sper să mai public multe alte povești care să aibă același impact pozitiv ca cea de acum. Mi-aș dori să pot construi un personaj memorabil care să bucure cititorii prin diferitele întâmplări.

E.I. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?

L.S. Cititorii și un marketing mai bun. Totodată, lipsa unei culturi a cititului în țara noastră este o mare problema.

E.I. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?

L.S. Să găsească modalitatea de a ajunge la cât mai multe persoane prin poveștile lor, de a găsi edituri care să îi ghideze și ajute, mai ales pe cei noi în domeniul. Eu am avut un noroc extraordinar când am ales să colaboreze cu Editura Petale Scrise deoarece am întâlnit oameni deosebiți, implicați și foarte prietenoși, care m-au sfătuit, ajutat și au crezut uneori mai tare în cartea mea decât am crezut eu.

E.I. Se poate trăi din scris în România? E acesta un obiectiv la care aspiri?

L.S. Cred că absolut toți scriitorii visează în secret să devină la fel de cunoscuți ca cei din alte țări pentru că este o altă metodă de a valida nesiguranța permanentă a scriitorului – scriu ceva plăcut și pentru alții sau e doar un vis personal nerealist? Dar nu cred că dorința de faimă și implicit bani este motivul principal pentru care scriitorii fac pasul spre publicare, ci pur și simplu dorința acestora de a împărtăși o poveste frumoasă. Cât despre trăit din scris nu cred că poate fi vorba la noi în țară având în vedere că ne situăm pe penultimul loc din Europa la citit.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

L.S. Pe pagina de facebook Autor Laura Stanciu si pe site-ul editurii Petale Scrise.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii Booknation.ro?

L.S. Citiți, citiți și iar citiți. Și dați-le o șansă și scriitorilor români chiar dacă nu sunt cunoscuți. Nu știți niciodată cine vă poate surprinde plăcut cu un stil de scriere minunat sau o poveste incredibilă!