Interviu cu Lorena Lupu, autoarea romanului „Dona Juana”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Lorena Lupu: Poate că îţi spun noutăţi, dar de aceea s-a inventat partea de şapou a unui interviu: ca reporterul să îşi facă temele şi să-l prezinte succint pe intevievat.

Altminteri, sunt Lorena Lupu, sunt actriţă şi scriitoare. Îmi plac plimbările lungi pe plajă, vinul roşu sec şi înjurăturile cu multe subordonate.

E.I. Când ți-ai dat seama că vrei sa fii scriitoare?

L.L. Nu e un lucru „de care mi-am dat seama”, e un lucru pe care m-am născut ştiindu-l. Mi-a plăcut de mic copil să spun poveşti şi după ce am învăţat singură să scriu, cu un abecedar găsit în debaraua bunicilor din partea mamei, la trei ani, am început să scriu poveşti.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?

L.L. Eu sunt scriitor, nu fursecar. Mă interesează situaţiile fertile din punct de vedere creativ, iar lansările de carte nu se numără printre ele. Dar da, dacă cineva mă invită să vorbesc şi îmi şi oferă un onorariu pentru asta, o tratez ca pe orice colaborare şi fac cea mai bună treabă de care sunt în stare.

E.I. Citești și răspunzi la comentariile cititorilor tăi?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

L.L. Citesc toate comentariile. De răspuns, nu răspund la toate, pentru că sunt unele la care tot ce ai de răspuns e „da, aşa e”. Iar altele reflectă pur şi simplu gusturile şi sentimentele comentatorului, pe care nu ai cum să le schimbi cu argumente, oricât de puternice ar fi. Dar mă străduiesc să răspund la cât mai multe, în limita timpului disponibil.

E.I. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

L.L. La cât eram de mică, în mod cert a fost o carte cu basme, dar nu mai ţin minte care.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Dona Juana”?

L.L. E un roman erotic, care tratează mitul seducătorului Don Juan la feminin, pentru că, din cele mai vechi timpuri, femeilor le-a plăcut să inducă subliminal erotism în persoanele pe care le-au dorit şi mi se pare că literatura a neglijat acest fapt când a plasat seducţia exclusiv în arsenalul bărbatului.

Altminteri, e o carte agreabilă, contemporană, cu peisaje şi personaje recognoscibile. Se citeşte plăcut şi comod. Nu caut să le dau de muncă din greu cititorilor mei, cu fraze-bloc.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

L.L. Pe de o parte, realitatea dating-ului din zilele noastre, pe de alta, o documentare solidă a mitului lui Don Juan în istoria literaturii.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

L.L. Titlul e fundamental. Dacă acele prime două, trei, patru (sau de ce nu, mai multe) cuvinte nu înhaţă atenţia unui potenţial cititor, nimic n-o va face.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

L.L. Activitatea mea zilnică e vizibilă pe site-ul meu personal, pe Facebook / lorenalupu şi pe Instagram, unde-s lorena.lup, că lorenalupu era deja luată. Social media e iubire, social media e viaţă. Cărţile le găsiţi cu un simplu google, şi le achiziţionaţi cu add to cart, apoi plătiţi cu cardul la check out.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

L.L. Mânz, viezure, barză, astigmatism.

 

 

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.